jak najbardziej można go mrozić. Kupuję twaróg domowej roboty i mrożę, nawet wole taki, bo po rozmrożeniu nie trzeba go mielić, wystarczy wymieszać blenderem wszystkie składniki i upiec pyszny sernik
A mnie niestety nie udalo sie, mrozilam dwa razy, uzyskac ani tego samego smaku, ani tej samek konsystencji, moze dlatego, ze uparlam sie zamrozic sery najprawdziwiej wiejskie????? Nie wiem sama. Oczywiscie nadawaly sie do jakiegokolwiek sernika, ale na stol juz sie nie nadawaly.To znaczy znacznie odstawaly smakiem od innych serow podanych na desce. A juz zamrozony oscypek od bacy Stacha, tak sie mial do swiezego jak ja w wieku lat dwudziestu i dzisiaj. No to na wszelki wypadek skonczylam z procedura, ale jesli macie jakies szczegolne rozwiazania, to ja ciagle gotowa.
Mam dużo białego sera czy mozna go mrozic zeby mozna używac pózniej .Ser mam własnej produkcji.
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=211734&post=211734 można mrozić ser
Pozdrawiam:)
wielokrotnie mroziłam biały ser, ale wcześniej go mieliłam, żeby po odmrożeniu był gotowy do użycia
a odmrażałam zwyczajnie, bez żadnych większych ceregieli. ni mozna tylko sera przemrozić, bo będzie grudkowaty
Kilka razy mroziłam ser domowej roboty, zawsze w kawałku, po rozmrożeniu był idealny - jak przed zamrożeniem - więc działaj śmiało :)
jak najbardziej można go mrozić. Kupuję twaróg domowej roboty i mrożę, nawet wole taki, bo po rozmrożeniu nie trzeba go mielić, wystarczy wymieszać blenderem wszystkie składniki i upiec pyszny sernik
A mnie niestety nie udalo sie, mrozilam dwa razy, uzyskac ani tego samego smaku, ani tej samek konsystencji, moze dlatego, ze uparlam sie zamrozic sery najprawdziwiej wiejskie????? Nie wiem sama. Oczywiscie nadawaly sie do jakiegokolwiek sernika, ale na stol juz sie nie nadawaly.To znaczy znacznie odstawaly smakiem od innych serow podanych na desce. A juz zamrozony oscypek od bacy Stacha, tak sie mial do swiezego jak ja w wieku lat dwudziestu i dzisiaj.
No to na wszelki wypadek skonczylam z procedura, ale jesli macie jakies szczegolne rozwiazania, to ja ciagle gotowa.
Ja właśnie morżę typowo wiejski ser który sama najpierw robię. Jest po rozmrożeniu dobry.
dziękuje za porady