Forum

Kuchenne porady

Czy można mrozic biały ser?

  • Autor: wera40 Data: 2009-08-16 22:07:23

    Mam dużo białego sera  czy mozna go mrozic zeby mozna używac pózniej .Ser mam własnej produkcji.

  • Autor: justine75 Data: 2009-08-16 22:11:30

    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=211734&post=211734 można mrozić ser
    Pozdrawiam:)

  • Autor: newa Data: 2009-08-16 22:45:01

    wielokrotnie mroziłam biały ser, ale wcześniej go mieliłam, żeby po odmrożeniu był gotowy do użycia

  • Autor: newa Data: 2009-08-16 22:45:57

    a odmrażałam zwyczajnie, bez żadnych większych ceregieli. ni mozna tylko sera przemrozić, bo będzie grudkowaty

  • Autor: bagietka Data: 2009-08-16 22:55:31

    Kilka razy mroziłam ser domowej roboty, zawsze w kawałku, po rozmrożeniu był idealny - jak przed zamrożeniem - więc działaj śmiało :)

  • Autor: rybka_M Data: 2009-08-16 23:32:59

    jak najbardziej można go mrozić. Kupuję twaróg domowej roboty i mrożę, nawet wole taki, bo po rozmrożeniu nie trzeba go mielić, wystarczy wymieszać blenderem wszystkie składniki i upiec pyszny sernik

  • Autor: kokliko Data: 2009-08-17 02:33:49

    A mnie niestety nie udalo sie, mrozilam dwa razy, uzyskac ani tego samego smaku, ani tej samek konsystencji, moze dlatego, ze uparlam sie zamrozic sery najprawdziwiej wiejskie????? Nie wiem sama. Oczywiscie nadawaly sie do jakiegokolwiek  sernika, ale na stol juz sie nie nadawaly.To znaczy znacznie odstawaly smakiem od innych serow podanych na desce. A juz zamrozony oscypek od bacy Stacha, tak sie mial do swiezego jak ja w wieku lat dwudziestu i dzisiaj.
    No to na wszelki wypadek skonczylam z procedura, ale jesli macie jakies szczegolne rozwiazania, to ja ciagle gotowa.

  • Autor: as Data: 2009-08-17 08:45:41

    Ja właśnie morżę typowo wiejski ser który sama najpierw robię. Jest po rozmrożeniu dobry.

  • Autor: wera40 Data: 2009-08-17 21:28:35

    dziękuje za  porady

Przejdź do pełnej wersji serwisu