Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czy ktoś był w Szczawnicy ?

• Autor: kika1 Data: 2009-08-18 12:59:50

Witajcie  wybieramy się do Szczawnicy  może macie jakieś praktyczne porady dotyczące tej okolicy ? Mam na myśli sprawy turystyczne no i oczywiście gastronomiczne.

• Autor: jannaj Data: 2009-08-18 16:29:53

Pięknie jest. Radzę też zahaczyć o jezioro Czorsztyńskie bo blisko. Jeśłi chodzi o Szczawnicę to jedliśmy bodajże w Halce (lokal jak żywcem wyjęty z PRL-u, ale prawie wzyscy się tam stołują) jedzenie takie sobie ale niesamowicie tanie. Jeśłi chodzi o Czorsztyn to polecam Karczmę Zamkową (przy pensjonacie Nadzamcze). Super jedzonko (byłam tam tydzień temu).

• Autor: kasik:) Data: 2009-08-18 16:51:06

do Szczawnicy najlepiej wygodne buty lub rowerek:) jest gdzie chodzić polecam i pozdrawiam

• Autor: muszka Data: 2009-08-18 18:54:20

polecam trzy korony a jeszcze bardziej gore orlą chyba tak sie nazywa dojscie troche trudnawe ale piekne a widok z gory cudnosci wrocilam wlasnie wczoraj i juz tesknie pozdrawiam

• Autor: olusia1 Data: 2009-08-18 19:23:55

byłam w tamtym roku w Sromowcach a to blisko Szczawnicy , okolice super , polecam własnie Czorsztyn -zamek , blisko w miarę do Zakopanego , spływ Dunajcem ....

• Autor: alicja37 Data: 2009-08-18 22:21:19

Ja Ci polecam wycieczkę do Jaworek a następnie przejście przez Wąwóz Homole,,,.w Szczawnicy wyjechać wyciągiem na Polanicę,tam pozjeżdżać na torze saneczkowym,,,.Widoki z góry są przepiękne.Miłego wypoczynku Wam życzę.

• Autor: abiola Data: 2009-08-18 22:44:49

W Wąwóz Homole wchodzisz w Jaworkach zielonym szlakiem ,a na szczyt Palenicy wiedzie piękny szlak i wyciąg kolei linowych na górze super rynna do zjazdów,
    Papu oczywiście w Halce, jak któraą już pisała do przeżycia i tanie.
    Jeśli chcesz odpocząć polecam Kluszkowce, Też jest wyciąg , rynna, szlaki po górach, zalew Czorsztyn z elektrownią i Zamek w Czorsztynie jest dużo spokojniej niż w Szczawnicy... Udanego wypoczynku ;)

• Autor: kika1 Data: 2009-08-19 00:12:16

Dzięki za podpowiedzi to zostało nam się pakować i w drogę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu