Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Teorie spiskowe. co na ten temat sadzicie?

• Autor: erka Data: 2009-08-19 16:16:14

Agik, temat kontrowersyjny.
    Czy zyjemy w Matrixie?
    Swinska grypa
    zwoje z Nag Hammadi
    geomancja
    pieczec Illuminati na banknocie dolarowym
    Dan Winter
    David Icke
    ley lines

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-08-19 18:39:12

Moze nie wierze we wszystkie ktore przytoczylas erko ale spiski a ja bym raczej powiedziala zmowy i umowy ze szkoda dla obywatela czy ludzkosci istnieja  jak najbardziej. Nawet w zyciu codziennym utrudnianym celowo przez konsorty i wladze ktora zawarla "cicha" umowe o nieagresji.
    Przyklad z Niemiec program publicystyczny "plus-minus"
    w Niemczech istnieje Urzad do Spraw Kontroli Lekow (Arzneimittelbehörde) zobowiazany jest on do informacji pacienta na temat lekow oraz do pomocy egzekwowania praw tegoz w stosunku do Przemyslu Farmaceutycznego. czowa rownierz nad tym by ulotki w opakowaniach lekow mialy wszystkie istotne informacje i ostrzezenia oraz nad tym jaki lek dopusciic a jaki wycofac z rynku.

Jak dotad wszystko czyta sie slicznie i z nadzieja na lepsze. Az no wlasnie az... odkryto jak to jest naprawde. Bez zadnego znanego powodu mloda swiezo poslubiona Niemka nie przejawiajaca dotad mysli samobojczych rzucila sie pod pociag ginac na miejscu. Udowodnionym jest ze nie cierpiala na zadna chorobe wywolujaca mysli samobojcze, owszem jeden problem miala od niedawna : stracila prace. Jednak reszta jej zycia byla szczesliwa. Naturalnie martwila sie strata pracy i lekarz przepisal jej lagodny jak sadzil lek antydepresyjny. Powtarzam pacientka nie byla jednak tak zdesperowana by myslec o samobojstwie, nie potrzebowala terapi badz leczenia stacjonarnego. Po zazyciu 8 tabletek tego leku wyszla z domu prosto pod ten pociag. Nie stwierdzono u niej zadnych zmian w mozgu czy innych chorob mogacych spowodowac tak nagle pogorszenie samopoczucia.

Wdowiec stara stara sie od 7 lat zaskarzyc Firme Farmaceutyczna. Jest udowodnionym ze firma ta od dawna wiedziala o ryzyku jednak ani lekarze ani aptekarz ani pacienci nie zostali o tym poinformowani. Czysto teoretycznie podlug prawa niemieckiego Firma ta musi ujawnic (podszkodoowanym) wszelkie potrzebne dokumenty. Wdowiec spelnil wszelkie warunki potrzebne by dostac dostep do nich. Pomoc mu powinien wlasnie ten urzad ktory...no wlasnie ten ktory LATAMI nie zrobil nic (!) Nie tylko w wypadku wdowca ale w wypadku wszystkich innych innych 159 udokumentowanych podan. Zaden poszkodowany ktory je skladal (chodzi o rozne leki) nie dostal ZADNEJ odpowiedzi.

Urzad nie uznal tez za stosowne(do niedawna wiedzac jednak od lat o problemie) zmusic Firmy farmaceutycznej do dodania tego ostrzezenia do ulotki. Cala sprawa trwa 7 slownie 7 lat i dopiero teraz Wdowiec dostal wglad do akt sprawy. Kiedy sprawa stanie przed sadem i ile potrwa zanim sie rozstrzygnie? I jak sie rozstrzygnie? Tego nie wie nikt.  Urzad tlumaczy sie przeciazeniem. Firma Farmaceutyczna nie tlumaczy sie wcale,,,

To tylko przyklad wydawaloby sie stosunkowo "niewinny" moim zdaniem ale dobrze obrazujacy sytuacje cichych umow i konszachtow oraz mocy pieniadza.

• Autor: erka Data: 2009-08-19 18:50:45

No wlasnie koncerny farmaceutyczne i i chec  nabicia jak najwiekszej kasy, do tego dochodza lekarze, ktorzy za przepisywanie danego leku dostaja premie, wakacje fundowane przez koncerny farmaceutyczne.

W USA zaleca sie stosowanie 2 lekow na depresje: jednego jako leczacego depresje, a drugiego ktory ma zwalczac skutki uboczne tego pierwszego, no paranoja po prostu.

• Autor: tineczka Data: 2009-08-19 19:30:42

Ech, koncerny farmaceutyczne juz kase maja nabita, wymyslili grype swinska:)))
    Nasz maly kraj wykupil 20 milionow szczepionki tamiflu i za miesiac beda nas wszystkich szczepic dwa razy!

A jaka nastepna pandemia jest za horyzontem:))))

• Autor: erka Data: 2009-08-19 20:04:16

Tineczko,

poszperaj troche w internecie, na temat szkodliwosci tej szczepionki, wpisz np. Jane Burgermeister.
    Pozdrawiam cieplo.

• Autor: tineczka Data: 2009-08-19 21:15:33

Erka, wiem o tym, dzisiaj byla wlasnie dyskusja na ten temat. Mlodzi nie pozwola sie szczepic, a nasze wladze groza mutacja wirusa:)

Buziaczki!

• Autor: erka Data: 2009-08-19 21:45:11

Najwiekszym problemem bedzie fakt obowiazkowosci szczepien, pozostaje zaslona dymna w postaci choroby ( w stanach goraczkowych nie mozna podac szczepionki)
    Buziaki sle.

• Autor: agik Data: 2009-08-19 19:34:18

Erko Kochana
    Wywołałaś mnie, a ja nie mam na ten temat nic do powiedzenia...
    Nie zajmuje mnie to, nie interesuje, nie szukam, nie czytam, nie oglądam.

Masa takich filmików, "dokumentów" jest na Tubie. Prawie żadnego nie udało mi sie obejrzeć do końca- "sposob przekonywania" ( tak to ujmijmy; ) ) jakby spod ręki Goebelsa i jakby z książek Świadków Jehowy- emocje, emocje, emocje...
    Pseudonaukowa dywagacje, tłumaczenie historii post factum ( duuuzo łatwiej, prawda? kiedy spośród miliardów wydarzeń można wybrac te dobrze ilustrujące teorię) naciąganie faktów... ale najbardziej mnie śmieszy ten sposób, w jaki te teorie są "sprzedawane"- nieobiektywny, bez mozliwości weryfikacji ( przypomina mi właśnie "operowanie" żródłami przez Świadków Jehowy)- już nie pamiętam czego dotyczył film, ktoś podrzucił- to kawałek obejrzałam- wiarygodnym "żródłem" na któym opierała się ładna pani na pierwszym planie miał być internet!!! - a dokładnie to wyglądało tak, ze Ładna twarz na pierwszym palnie a w tle monitor z wytłuszczonym drukiem... No rece opadają na takie rzetelne źródła...
    Jakieś szybciutko znikające migawki, w których na sekundę pojawiają się piękne kolorowe owoce, a zaraz potem wychudzone afrykańskie dzieci... i krzyczące napisy...

Mnie to nie przekonuje.

No :)
    To tyla mam do powiedzenia :)
    Moze ktoś mnie przekona :)

Pozdrawiam

• Autor: erka Data: 2009-08-19 20:03:03

Agik, nie mialam na celu wywolywania Cie do odpowiedzi, tylko uwazam, ze podjelas w poprzednim watku bardzo ciekawy temat.

Nie ogladam filmow na YT, aczkolwiek jeden na Google moge ci polecic, zrobiony przez dosc znango rezysera (niezyjacego) Aarona Russo.
    America: Freedom  to fascism, jest juz nawet z polskim tlumaczeniem. rzetelnie i rzeczowo przedstawione FAKTY.

Opieram sie glownie na bardziej naukowych pracach.
    A uwazam, ze historia zwojow z Nag Hammadi jest warta przeczytania. jak rowniez wyklady Davida Icke'a.
    Pozdrawiam serdecznie.

• Autor: onlyred Data: 2009-08-19 20:47:54

Przepraszam, a dlaczego ten temat jest kontrowersyjny?

• Autor: onlyred Data: 2009-08-19 21:01:10

Dla mnie jest on lekko naciagany.

• Autor: tineczka Data: 2009-08-19 21:18:31

:)))))

• Autor: erka Data: 2009-08-19 21:46:34

dlaczego?
    bo wywraca swiat do gory nogami.

• Autor: onlyred Data: 2009-08-20 13:12:40

Świat!? Chyba przesadzasz. Wiele osób o tym kompletnie nic nie wie albo wiedzieć nie chce.

• Autor: erka Data: 2009-08-20 13:18:45

No i to jest ich wybor.

Przejdź do pełnej wersji serwisu