Czasem jak przeglądam długi wątek w którym jest sporo linków do jakis przepisów za każdym razem muszę przewijać, żeby chcieć klinknąć na nastepny link. Jesli są dwa, trzy to nie ma problemu ale jak już 30 to jest to dosyć trudne. Czy wątek nie móglby się otwierać w tym miejscu w którym skończylismy?
Na innych forach posty układają się po kolei według kolejności ich wysyłania a program zakłada, że jak wejdziesz w dany watek to przeczytasz wszystko. Następnym razem pokaże Ci od najnowszej nie przeczytanej wiadomości. U nas można pisać odpowiedź do każdego posta, więc kolejność jest nie do przewidzenia, i można czytać w różnej kolejności, więc program nie jest w stanie stwierdzić gdzie skończyłaś czytać.
Nie bardzo rozumiem. Na forum gazeta.pl wchodzę tak, żeby móc przeczytać cały wątek, wszystkie posty. Przewijam suwakiem, nie wchodze do poszczególnych postów oddzielnie. Jak np. jestem w połowie wątku i jest tam jakis link, który chcę zobaczyć to klikam. Potem robię wstecz i on wraca dokładnie do tego samego mijesca w którym skończyłam czytać. Nie muszę znów przeiwjać do tej połowy. Czy teraz trochę jaśniej?
Tak teraz rozumiem o co biega. Twój pierwszy opis był zupełnie o czym innym. Niestety tak się nie da. Wynika to z konstrukcji samej strony. Jest rozwiązanie Twojego, choć pewnie nie idealne. Wystarczy linki otwierać w nowej zakładce lub nowym oknie a potem je zamknąć. W ten sposób okno z forum pozostanie nie ruszone.
Czasem jak przeglądam długi wątek w którym jest sporo linków do jakis przepisów za każdym razem muszę przewijać, żeby chcieć klinknąć na nastepny link. Jesli są dwa, trzy to nie ma problemu ale jak już 30 to jest to dosyć trudne. Czy wątek nie móglby się otwierać w tym miejscu w którym skończylismy?
podpisuję sie pod prosba :) było by super
A niby skąd system ma wiedzieć gdzie skończyłaś? Ja nie widzę na to sposobu.
Nie wiem skąd ma wiedzieć, ale na innych forach tak jest. To jest super sprawa przy kilometrowych wątkach.
Na innych forach posty układają się po kolei według kolejności ich wysyłania a program zakłada, że jak wejdziesz w dany watek to przeczytasz wszystko. Następnym razem pokaże Ci od najnowszej nie przeczytanej wiadomości.
U nas można pisać odpowiedź do każdego posta, więc kolejność jest nie do przewidzenia, i można czytać w różnej kolejności, więc program nie jest w stanie stwierdzić gdzie skończyłaś czytać.
Nie bardzo rozumiem. Na forum gazeta.pl wchodzę tak, żeby móc przeczytać cały wątek, wszystkie posty. Przewijam suwakiem, nie wchodze do poszczególnych postów oddzielnie. Jak np. jestem w połowie wątku i jest tam jakis link, który chcę zobaczyć to klikam. Potem robię wstecz i on wraca dokładnie do tego samego mijesca w którym skończyłam czytać. Nie muszę znów przeiwjać do tej połowy. Czy teraz trochę jaśniej?
Tak teraz rozumiem o co biega. Twój pierwszy opis był zupełnie o czym innym.
Niestety tak się nie da. Wynika to z konstrukcji samej strony.
Jest rozwiązanie Twojego, choć pewnie nie idealne. Wystarczy linki otwierać w nowej zakładce lub nowym oknie a potem je zamknąć. W ten sposób okno z forum pozostanie nie ruszone.