Forum

Kuchenne porady

sosy zamiast do słoików to do mrożenia?

  • Autor: mag141 Data: 2009-08-20 11:15:02

    Witam!Jest tyle świetnych przepisów na sosy do słoików na zimę, są one pasteryzowane. Moje pytanie brzmi, czy mogę przygotować je tak samo i zamiast w słoikach pasteryzować, pomrozić w zamrażarce w pojemnikach?. Chodzi o takie sosy, by później dodać mięsko i mieć obiad gotowy. Czy one będą się czymś różnić od tych zapasteryzowanych?Pozdrawiam serdecznie

  • Autor: kleo Data: 2009-08-20 13:58:46

    Można mrozić, ja robię  część do zamrażarki, a jak mam mało miejsca to w słoiczki i pasteryzuję.

  • Autor: karolinkaj Data: 2009-08-21 13:34:14

    ja sie nauczylam ze mrozic mozna teoretycznie wszystko wiec sosy na pewno tez:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu