Witam!Jest tyle świetnych przepisów na sosy do słoików na zimę, są one pasteryzowane. Moje pytanie brzmi, czy mogę przygotować je tak samo i zamiast w słoikach pasteryzować, pomrozić w zamrażarce w pojemnikach?. Chodzi o takie sosy, by później dodać mięsko i mieć obiad gotowy. Czy one będą się czymś różnić od tych zapasteryzowanych?Pozdrawiam serdecznie
Witam!Jest tyle świetnych przepisów na sosy do słoików na zimę, są one pasteryzowane. Moje pytanie brzmi, czy mogę przygotować je tak samo i zamiast w słoikach pasteryzować, pomrozić w zamrażarce w pojemnikach?. Chodzi o takie sosy, by później dodać mięsko i mieć obiad gotowy. Czy one będą się czymś różnić od tych zapasteryzowanych?Pozdrawiam serdecznie
Można mrozić, ja robię część do zamrażarki, a jak mam mało miejsca to w słoiczki i pasteryzuję.
ja sie nauczylam ze mrozic mozna teoretycznie wszystko wiec sosy na pewno tez:)