Forum

Kuchenne porady

Krem budyniowo-maślany+żelatyna->wyjdzie?

  • Autor: babsy Data: 2009-08-21 17:45:36

    Kochani, za niebawem będę dekorować tort masą budyniową (standard- budyń + maslo z margaryną). Tort będzie musiał przeżyć transport i trochę się boję, czy krem nie rozpłynie się w tym upale. W zw. z tym mam pytanie- czy można utrwalić krem odrobiną rozpuszczonej zelatyny? Dodam, że krem będzie barwiony barwnikiem w żelu.

  • Autor: agax Data: 2009-08-21 21:00:34

    http://wielkiezarcie.com/recipe20556.html znazazłam cos takiego mam nawet to ciasto u siebie w ulubinych i czeka na swoja kolej do wypróbowania-spójrz tam na masę cytrynową jest tam galaretka cytrynowa wiec byc może to coś czego szukasz,smak galaretki można zmienic i od razu masz kolor masy.Jeszcze nie próbowałam robic takiej masy,ale kto wie może warto?!Zycze powodzenia i pozdrawiam serdecznie :))

  • Autor: bozena28 Data: 2009-08-21 21:05:15

    Ja jak są duże upały to dodaję żelatynę do masy budyniowej i nic się z nią nie dzieje

  • Autor: justine75 Data: 2009-08-21 23:49:16

    http://wielkiezarcie.com/recipe23252.html z takiego sposobu często korzystam,szczególnie przypadła mi do gustu masa wiśniowa-wiśniowy budyń i wiśniowa galaretka:)masa z dodatkiem galaretki ma taki aksamitny smak...więc może i żelatyna może być...
    Pozdrawiam:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu