Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Portale informacyjne - jaki godny zaufania?

• Autor: Duniasza Data: 2009-08-22 09:16:41

Jaki jest według Was internetowy portal informacyjny godny zaufania, podajacy rzetelne informacje, nie goniący na siłę za "njusem" i nie skażony opcją polityczna. Dla mnie odpadają w przedbiegach gazeta.pl, rp.pl.

Mogą być też portale zagraniczne.

Czasami, żeby dowiedzieć się czegoś konkretnego muszę przebrnąć przez szlam UFO, biustów, nóg, torsów, 12-raczków, pijaństwa posła itd.

Z jakich stron Wy czerpiecie wiedzę o świecie? A może nie internet, a papierowa gazeta codzienna, tygodnik?

PS. Nie oglądam telewizji, więc odpadają programy i stacje TV.

• Autor: as Data: 2009-08-22 09:21:12

Ja niestety z wp, ale jest tam też to wzystko czego nie chcesz. Czytam też przez internet gazety regionalne.

• Autor: anay Data: 2009-08-22 11:39:06

jeśli chcesz możesz zawsze wejść na stronę PAP-u.
    czy będzie to nieskażone opcją, nie wiem. oceny czytaczy wszelkiego rodzaju materiałów są subiektywne.
    jeden ceni to inny tamto.
    jedno jest pewne, PAP jest źródłem informacji dla wszystkich pozostałych portali i nie ma tam ani ufo ani biustów ani cycków. o dwunastoraczkach pewnie będzie bo to informacja być może sensacyjna, ale podawana w poważnych mediach też zagranicznych, zanim nie okazało się bzdurą.

http://www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=19&_CheckSum=-306275550

a tak na marginesie i tytułem odpowiedzi,
    ja czytam gazetę. lubię najbardziej.

• Autor: bahus Data: 2009-08-22 13:44:06

Ja korzystam z WP i Interii. Czytam też "Wyborczą"
    Bahus

• Autor: Kormag Data: 2009-08-22 16:33:30

niezalezna.pl  zapraszam do odwiedzenia

• Autor: Duniasza Data: 2009-08-22 21:09:17

Oj, oj!

"Niezalezna.pl to portal informacyjny o poglądach prawicowych" http://www.internetworks.pl/portfolio/2008/3/3/niezaleznapl/

I lewicowych też nie chcę. :)

I liberalnych.

Chcę rzetelne.

Przykład: przejrzałam sobie jak podawano informację o wypadku w Warszawie na ul. Grochowskiej. I co można było wysnuć z tych informacji. Czytaliście? Na kilku portalach? Jakież różnice!!! I na niewielu wyważony ton bez skazywania z góry.

• Autor: Kormag Data: 2009-08-23 12:27:10

w mojej opinii   informacje sa podawane rzetelnie mimo iz jest to stricte prawicowa stronka, kazdy portal w mniejszym lub wiekszym stopniu opiera sie na ktorejs stronie barykady
    widzialem ze zajrzalas jedynie do opisu portalu a zachecam do odwiedzenia go wprost :) poczytania kilku artykulow, newsow i wtedy sama sie przekonasz czy rzeczywiscie to ze jest prawicowy moze ci przeszkadzac czy nie

• Autor: Duniasza Data: 2009-08-23 13:10:39

Zajrzałam i "do wewnątrz". Nie jestem taka leniwa by wypowiadać się na temat zajrzawszy li tylko na opis. :) To jak oceniać film po recenzji. Fakt biustami portal nie epatuje. :)

Ale ponieważ jak widzę nie znajdę żadnego "nie skażonego", tedy przyjdzie mi samej filtrować treści.

Chciałam byc wygodna, a i tak móżdzek popracowac musi.

• Autor: Piper Data: 2009-08-22 19:09:58

gazetaprawna.pl

Przejdź do pełnej wersji serwisu