Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Szukam programu na katalog książek i filmów.

• Autor: bahus Data: 2009-08-23 21:49:36

Moi drodzy.... uzbierało mi się bardzo dużo filmów, książek (papierowych), ebooków i audiobooków. Przestałem  nad tym panować i zdarza mi się ściągać to co dawno już w zbiorach posiadam. Czy możecie mi zaproponować jakiś dobry program "katalog" ? I nie chodzi mi bynajmniej o  pokazanie linka znalezionego na googlach (tych są setki), ale dobrego i wypróbowanego programu.
    Bahus

• Autor: vena1980 Data: 2009-08-24 06:48:45

Nie mam wyprobowanego programu. Ale myślę, że najłatwiej przygotować bazę danych w Excelu.

• Autor: Bodek Data: 2009-08-24 10:30:05

zaznaczasz wszystko a potem : shift + dalete i enter :):P

• Autor: bahus Data: 2009-08-25 01:21:19

Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:
    > zaznaczasz wszystko a potem : shift + dalete i enter :):P

I co faciu....myślisz, że to zrobię?.....
    Bahus

• Autor: jola Data: 2009-08-24 14:30:57

www.chomikuj.pl   polecam wirtualny dysk, nawet jak z kompem się coś stanie, pliki zawsze są zachomikowane i zawsze masz do nich dostęp.

• Autor: bahus Data: 2009-08-25 01:22:19

Użytkownik jola napisał w wiadomości:
    > www.chomikuj.pl polecam wirtualny dysk, nawet jak z kompem się
    > coś stanie, pliki zawsze są zachomikowane i zawsze masz do nich dostęp.

Właśnie z chomika wszystko ściągam
    Bahus

• Autor: nonka4 Data: 2009-08-24 21:33:53

....zdarza mi się ściągać to co dawno już w zbiorach posiadam....

tak publicznie sie przyznajesz...?

• Autor: Pola42 Data: 2009-08-25 09:27:31

...do sklerozy ? Dziadkowi wolno.

• Autor: falkor Data: 2009-11-12 00:58:15

Wiem, że istnieją specjalne programy katalogujące.  Sam jednak korzystam z bazy danych utworzonej w MSWorksie (taki uproszczony Office). Dlaczego? Bo mogę wprowadzić dokładnie te parametry, których potrzebuję, a innych nie; mogę dość dowolnie ustawiać wygląd listy i karty; istnieje niewielkie ryzyko, że bazy danych MS znikną z rynku, więc wystarczy zapisywać w kilku różnych formatach (również w pliku tekstowym), by mieć poczucie bezpieczeństwa; poza tym do tej bazy jestem przyzwyczajony, więc obsługa jej jest dla mnie łatwiejsza.

Przejdź do pełnej wersji serwisu