Moi drodzy.... uzbierało mi się bardzo dużo filmów, książek (papierowych), ebooków i audiobooków. Przestałem nad tym panować i zdarza mi się ściągać to co dawno już w zbiorach posiadam. Czy możecie mi zaproponować jakiś dobry program "katalog" ? I nie chodzi mi bynajmniej o pokazanie linka znalezionego na googlach (tych są setki), ale dobrego i wypróbowanego programu. Bahus
Użytkownik jola napisał w wiadomości: > www.chomikuj.pl polecam wirtualny dysk, nawet jak z kompem się > coś stanie, pliki zawsze są zachomikowane i zawsze masz do nich dostęp.
Wiem, że istnieją specjalne programy katalogujące. Sam jednak korzystam z bazy danych utworzonej w MSWorksie (taki uproszczony Office). Dlaczego? Bo mogę wprowadzić dokładnie te parametry, których potrzebuję, a innych nie; mogę dość dowolnie ustawiać wygląd listy i karty; istnieje niewielkie ryzyko, że bazy danych MS znikną z rynku, więc wystarczy zapisywać w kilku różnych formatach (również w pliku tekstowym), by mieć poczucie bezpieczeństwa; poza tym do tej bazy jestem przyzwyczajony, więc obsługa jej jest dla mnie łatwiejsza.
Moi drodzy.... uzbierało mi się bardzo dużo filmów, książek (papierowych), ebooków i audiobooków. Przestałem nad tym panować i zdarza mi się ściągać to co dawno już w zbiorach posiadam. Czy możecie mi zaproponować jakiś dobry program "katalog" ? I nie chodzi mi bynajmniej o pokazanie linka znalezionego na googlach (tych są setki), ale dobrego i wypróbowanego programu.
Bahus
Nie mam wyprobowanego programu. Ale myślę, że najłatwiej przygotować bazę danych w Excelu.
zaznaczasz wszystko a potem : shift + dalete i enter :):P
Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:

> zaznaczasz wszystko a potem : shift + dalete i enter :):P
I co faciu....myślisz, że to zrobię?.....
Bahus
www.chomikuj.pl polecam wirtualny dysk, nawet jak z kompem się coś stanie, pliki zawsze są zachomikowane i zawsze masz do nich dostęp.
Użytkownik jola napisał w wiadomości:

> www.chomikuj.pl polecam wirtualny dysk, nawet jak z kompem się
> coś stanie, pliki zawsze są zachomikowane i zawsze masz do nich dostęp.
Właśnie z chomika wszystko ściągam
Bahus
....zdarza mi się ściągać to co dawno już w zbiorach posiadam....
tak publicznie sie przyznajesz...?
...do sklerozy ? Dziadkowi wolno.
Wiem, że istnieją specjalne programy katalogujące. Sam jednak korzystam z bazy danych utworzonej w MSWorksie (taki uproszczony Office). Dlaczego? Bo mogę wprowadzić dokładnie te parametry, których potrzebuję, a innych nie; mogę dość dowolnie ustawiać wygląd listy i karty; istnieje niewielkie ryzyko, że bazy danych MS znikną z rynku, więc wystarczy zapisywać w kilku różnych formatach (również w pliku tekstowym), by mieć poczucie bezpieczeństwa; poza tym do tej bazy jestem przyzwyczajony, więc obsługa jej jest dla mnie łatwiejsza.