Forum

Galeria

ręcznie malowane i decoupage

• Autor: Wróbelek Data: 2009-08-24 09:07:17

Kilka z moich prac, dawno się nie chwaliłam więc się poprawiam:)

Tutaj zestaw filiżanek ręcznie malowanych. Dostałam białe do ozdobienia. Użyłam farb do szkła i ceramiki, potem wypaliłam. Można ich teraz bezpiecznie używać:

Kolejne malowane ręcznie, na butelkach tym razem. Również farby do szkła i ceramiki i również wypalane i gotowe do użycia na wina i nalewki, które produkuję sama :

A tu już decoupage na butelkach:

Tutaj butelka z ciemnego szkła uprzednio pomalowana specjalnym lakierem do spękań. Potem, po wyschnięciu lakieru pomalowana na żółto farbą akrylową. Gdy farba wysycha maluję jąlakierem w miejscach naklejania serwetki. A potem jużtylko polakierować odpowiednim lakierem całą butelkę ze dwa a czasem i trzy razy,za każdym razem czekając aż wyschnie i gotowe.

A tutaj butelka również metodą decoupage, również ze spękaniami, ale tylko w górniej części. Butelka ma małą okrągłą wypukłość i tam przykleiłam pieczątkę. Natomiast tam gdzie jest sznurek była ona wklęsła. Teraz butelka wygląda tak:

• Autor: Iloria Data: 2009-08-24 09:18:52

Wróbelku jestem zachwycona Twoimi dziełami! Mój szwagier ma prawdziwego fioła na punkcie Japoni i wszystkiego co z nią związane. Niedługo wypada termin jego urodzin. Mam więc do Ciebie małe pytanko... wystawiłaś może gdzieś na sprzedaż te białe filiżanki z japońskimi "krzaczkami"? Byłabym zainteresowana ich kupnem. :)

Oglądam i oglądam te dzieła i nie moge wyjść z wrażenia!

Pozdrawiam!

• Autor: Wróbelek Data: 2009-08-24 10:43:09

nie mam. Zresztę te teżnie wiadomo czy odzyskam ponieważ należą do mojej przyszłej teściowej. NIe miała co z nimi zrobić, dała je swojemu synawi a ten mnie do ozdobienia. JAk je zobaczyła to powiedziała, że nie wie czy nam je odda :)

A kiedy ma on urodzinki?? Bo jakbym dostała filiżanki białe to mogłabym zrobić jakiś wybrany przez Ciebie wzór i wypalić. Ja na przykład na szkle przezroczystym, takie pojemniczki któe będę na przyprawy przyozdobiłam naszymi imionami. Ma to cztery boki tak więc są tam nasze imiona w języku chińskim i z tłumaczeniem polskim.

• Autor: Iloria Data: 2009-08-24 11:27:43

Urodziny ma pod koniec września. Do tej pory nie bardzo miałam pomysł na prezent dla niego. Gdy zobaczyłam Twoje dzieła to pomyślałam, że takie 2 filiżanki to byłby super pomysł. Mogłabyś mi napisać jak Ty wypalasz te butelki i filiżanki?

• Autor: Wróbelek Data: 2009-08-24 13:40:59

Wypalam je w piekarniku w 150 stopniach. Wkładam szkło do zimnego piekarnika i ustawiam  temperaturę. Po 35 minutach wyłączam piekarnik i tam zostawiam szkło do ostygnięcia.

• Autor: vikunia Data: 2009-08-24 09:31:36

Wróbelku....... przepiękne.... gratuluje talentu :)

• Autor: Shanna Data: 2009-08-24 11:21:45

Piekne. Masz talent dziewczyno. Na miejscu tesciowej tez bym Ci ich nie oddala ;P

• Autor: Aoede Data: 2009-08-24 11:50:36

Wróbelku może to głupie pytanie, ale jak wypalasz (w piekarniku? jaka teperatura?) i co nadaje się do wypalenia? Rękodzieła zawsze są śliczne. Kiedyś pomalowałam butelkę na konkurs, zupełnie z przypadku. Łatwo nie było, ale efekt... Z góry dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam.

• Autor: Wróbelek Data: 2009-08-24 13:40:20

Wypalam je w piekarniku w 150 stopniach. Trzeba uważać  z temperaturą aby była właśnie taka.

Wkładam szkło do zimnego piekarnika i ustawiam  temperaturę. Po 35 minutach wyłączam piekarnik i tam zostawiam szkło do ostygnięcia.

Jak na razie jeszcze żadna rzecz mi nie pękła a wypalałam już butelki, talerzyki, filiżanki, słoiczki i inne szklane pojemniczki.

No i oczywiśćie trzeba miećodpowiednie farby nadające siędo wypalania.

Pozdrawiam cieplutko

• Autor: Aoede Data: 2009-08-24 13:50:23

Dzięki.

• Autor: skopolendra Data: 2009-08-24 16:40:44

Przesliczne.Podziwiam

• Autor: monika_70 Data: 2009-08-24 19:40:03

cuda, masz ogromny talent, podziwiam

• Autor: Shaera Data: 2009-08-25 22:55:58

Jejku, one są prześliczne !!! Dawno nic domowej roboty tak mnie nie zachwyciło, jak Twoje arcydzieła Przepiękne... Gratuluję talentu Przyjemnie popatrzeć na takie cuda

• Autor: Wróbelek Data: 2009-08-26 07:19:38

dziękuję wszystkim za miłę komentarze:)

• Autor: Wkn Data: 2009-08-26 15:51:38

Coraz śliczniejsze te Twoje prace!

• Autor: Wróbelek Data: 2009-08-27 09:19:09

dzięki. Z latami rozwijam się.

• Autor: gosia5982 Data: 2009-08-27 22:58:29

Piękne prace.Świetny pomysł na oryginalny prezent.Pozdrawiam

• Autor: Wróbelek Data: 2009-08-29 07:00:55

o tak, jako prezent są niezawodne. DO buteleczki wlewam trunek własnej roboty i prezent gotowy. 

• Autor: ewka63 Data: 2009-08-31 15:31:07

Kurczeeeeeeeeeeee, ale piękne. A takie farby to mozna teraz bez problemu chyba kupić? I czy jest na nich zaznaczone, że można je wypalać?

• Autor: Wróbelek Data: 2009-09-01 18:29:40

w sklepie plastycznym jak zapytasz to Ci pomogą dobrać odpowiednie bo jest ich szeroki wachlasz. Ja używam  farb firmy DECORfin, 

• Autor: beata77 Data: 2009-09-18 11:40:14

Nooooooooo Wróbelku masz wspaniały talent zazdroszczę Ci bo ja niestety:) mam dwie lewe ręce, prace są przepiękne gratuluję i mocno pozdrawiam rozwijaj się dalej i jeszcze sie pochwal jak zrobisz cos nowego

• Autor: Wróbelek Data: 2009-09-21 13:07:43

Dziękuję Ci bardzo. Pochwalę się na pewno, choć nie wiem kiedy będę miała czas na tworzenie. W tej chwili dwa wielkie pudła są zapakowane z moimi materiałami do rękodzieła i czekają na przeprowadzkę. Ale jutro już wreszcie przyjeżdża firma z moimi meblami do kuchni i będą je montować tak więc już bliżej niż dalej przeprowadzki :)

• Autor: Bodek Data: 2009-10-07 18:53:44

mam nadzieje ze jedno pudlo z rekodzielami przywioza do mnie przez pomylke :D:D:D:D:D:D bo juz czasu uszlo a ty nic nie napisalas:) wiec chyba jest w drodze do anglii :)
    pozdr......

• Autor: Wróbelek Data: 2009-10-11 12:49:45

nie wykluczam takiej możliwości. Zwłaszcza, że gdzieś coś mi zagineło w trasie,hmmm.............. ;);)

Przejdź do pełnej wersji serwisu