Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Gastronomia

• Autor: anari74 Data: 2009-08-25 21:40:17

Witam.Mam pytanie do was,czy ktoś prowadzi pizzernie gdzies w małej miejscowosci?i czy oplaca sie rozkręcać taki interes.Tak na poczatek pizza,zapiekanki,frytki ale na wsi.Może ktoś z was ma taka działalność,czy warto?Prosze o poradę.

• Autor: Kormag Data: 2009-08-26 18:09:34

zalezy jakiej wsi ale mi sie wydaje ze to pomysl kiepski a nawet bardzo zly bo w glownej mierze sukces pizzerii opiera sie wlasnie na lokalizacji

• Autor: as Data: 2009-08-26 19:16:37

Jeżeli ta wieś jest przy głównej drodze i w pobliżu nie ma takich miejsc to może się udać. Jeżeli zaś jest to mała wioska i to gdzieś gdzier jeździ mało samochodów (jak u mnie) to niestety taki interes się nie uda.

• Autor: anulka0276 Data: 2009-08-26 21:37:24

zawsze można spróbować w mojej wsi - która jest kilka kilometrow od krakowa - gdzie pzzeri mnóstwo - które dodatkowo wożą pizze gratis - jedna osoba odważyła się założyć swoją pizzerię i ma spore wzięcie! nie tylko sporo osób siedzi w lokalu ale mnóstwo zamawia przez telefon!:)) tak że im się opłaca ten interesik

• Autor: anari74 Data: 2009-08-26 21:57:03

macie racjęmoja wies jest gminna,plac przy szosie blisko szkoła,urzad gminy,przychodnia.Ale nie wiem czy sprzedajac dziennie kilka zapiekanek badz frytek zarobie bo musze ponieść koszty i to duże z otwarciem,wybudowaniem kupnem placu(odwrotnie).ale tak mnie kusi ale jak mi nie wyjdzie to tylko siaść i plakać agwarancji na sukces nikt mi nie zapewni.

• Autor: as Data: 2009-08-26 22:23:14

Gwarancji na sukces nigdy nie bedziesz miec. Musisz sama wybrac czy zainwestować i ponieść to ryryko. W mojej miejscowości chyba by to nie wypaliło.

• Autor: anulka0276 Data: 2009-08-26 22:43:12

może poszukaj lokalu pod wynajem ? chociaż jeśli sama coś wybudujesz to nawet jak pizzeria nie wypali to możesz coś innego otworzyć lub wynająć? z tego co mówisz to lokalizacja jest super - blisko szkoła - a dzieciaki to wdzięczna klientela, a nie mówię już o interesantach gminy, ale decyzję musisz podjąć sama- ja mogę trzymać tylko kciuki żeby się udało!:))

• Autor: anari74 Data: 2009-08-27 09:36:14

dziękuje Anulka

• Autor: ewka63 Data: 2009-08-27 13:28:19

Myślę, że musisz rozważyć również możliwość dowozu do domu klienta. Ja mieszkam pod Krakowem i jest w okolicy pizzeria, kt ora sie utrzymuje, ale rozwożą do domów. Jest też coraz więcej osób które się z miasta przeprowadziły. Ryzyko jest zawsze, choc na wsi większe. Jeśli jednak tak Cię wzięło to trzymam kciuki i życzę powodzenia.

• Autor: anari74 Data: 2009-08-27 19:04:39

dziękuję za miłe slowa i poradę

Przejdź do pełnej wersji serwisu