W wielu przepisach wystepuje mielona jagnięcina. Ja jednak nie mogę kupic juz zmielonej, jedynie w kawalku i dopiero zmielic. I tu mam pytanie: jaki ten kawalek kupic, ktora czesc jagnięcia? Ktora bedzie najlepsza na mieso mielone? Chodzi mi o mięso do takich potraw jak Moussaka, pulpeciki smazone, itd. Bardzo prosze o porade i z gory dziekuje!
jejku tez bym tak chciala miec dostęp do jagniecinki mniami mniami
jesli chodzi o mielone - ja bym brała tej "gorszej" klasy miesko np łatę plus troszkę karkówki albo mostek z łatą (zależy jaki rozbiór tuszy)
combra i udzca oraz łopatki szkoda -są smaczniejsze rzeczy niz pulpeciki mielone gicze ( goleń) -pieczone pycha żeberka z kapustka kiszona i ananaskiem :)
do jagniecinki polecam sosik miętowy mięsko to wymaga dosć wyrazistych przypraw
aa polecam tez łatę zawijana z podrobami - jesli chcesz to moge poszukac dla ciebie przepisu:) zreszta i tak bede musiala poszukac :P bo we wrzesniu robie na impreze zakładowa jagniecinke niestety odkad jest wielkie zarcie nie moge sie oderwac od garów co zreszta moje szefostwo zauwazylo :)
W wielu przepisach wystepuje mielona jagnięcina. Ja jednak nie mogę kupic juz zmielonej, jedynie w kawalku i dopiero zmielic. I tu mam pytanie: jaki ten kawalek kupic, ktora czesc jagnięcia? Ktora bedzie najlepsza na mieso mielone? Chodzi mi o mięso do takich potraw jak Moussaka, pulpeciki smazone, itd.
Bardzo prosze o porade i z gory dziekuje!
jejku tez bym tak chciala miec dostęp do jagniecinki mniami mniami
jesli chodzi o mielone - ja bym brała tej "gorszej" klasy miesko np łatę plus troszkę karkówki albo mostek z łatą (zależy jaki rozbiór tuszy)
combra i udzca oraz łopatki szkoda -są smaczniejsze rzeczy niz pulpeciki mielone
gicze ( goleń) -pieczone pycha
żeberka z kapustka kiszona i ananaskiem :)
do jagniecinki polecam sosik miętowy
mięsko to wymaga dosć wyrazistych przypraw
Tez tak myslalam, zeby gorsze. Chcialam tylko wiedziec dokladnie jakie.
A z sosikiem mietowym jak najbardziej sprobuje. Mam przepis na pulpeciki wlasnie z takim sosem.
Bardzo dziekuje za zainteresowanie!
aa polecam tez łatę zawijana z podrobami - jesli chcesz to moge poszukac dla ciebie przepisu:) zreszta i tak bede musiala poszukac :P bo we wrzesniu robie na impreze zakładowa jagniecinke niestety odkad jest wielkie zarcie nie moge sie oderwac od garów co zreszta moje szefostwo zauwazylo :)
Wielkie dzieki! Ja mam podobna przypadlosc i z garami, i z WZ ;). Pozdrawiam!