Forum

Kuchenne porady

Jakie mięso?

• Autor: kamila258 Data: 2009-08-26 01:40:48

W wielu przepisach wystepuje mielona jagnięcina. Ja jednak nie mogę kupic juz zmielonej, jedynie w kawalku i dopiero zmielic. I tu mam pytanie: jaki ten kawalek kupic, ktora czesc jagnięcia? Ktora bedzie najlepsza na mieso mielone? Chodzi mi o mięso do takich potraw jak Moussaka, pulpeciki smazone, itd.
    Bardzo prosze o porade i z gory dziekuje!

• Autor: Narwen Data: 2009-08-26 17:50:18

jejku tez bym tak chciala miec dostęp do jagniecinki mniami mniami

jesli chodzi o mielone - ja bym brała tej "gorszej" klasy miesko np łatę plus troszkę  karkówki  albo mostek z łatą (zależy jaki rozbiór tuszy)

combra i udzca oraz łopatki szkoda -są smaczniejsze rzeczy niz pulpeciki mielone
    gicze ( goleń) -pieczone pycha
    żeberka z kapustka kiszona i ananaskiem :)

do jagniecinki polecam sosik miętowy
    mięsko to wymaga dosć wyrazistych przypraw

• Autor: kamila258 Data: 2009-08-26 22:23:08

Tez tak myslalam, zeby gorsze. Chcialam tylko wiedziec dokladnie jakie.

A z sosikiem mietowym jak najbardziej sprobuje. Mam przepis na pulpeciki wlasnie z takim sosem.

Bardzo dziekuje za zainteresowanie!

• Autor: Narwen Data: 2009-08-27 07:59:00

aa polecam tez łatę zawijana z podrobami - jesli chcesz to moge poszukac dla ciebie przepisu:) zreszta i tak  bede musiala poszukac :P bo we wrzesniu robie na impreze  zakładowa jagniecinke niestety odkad jest wielkie zarcie nie moge sie oderwac od garów co zreszta moje szefostwo zauwazylo :)

• Autor: kamila258 Data: 2009-08-28 11:45:35

Wielkie dzieki! Ja mam podobna przypadlosc i z garami, i z WZ ;). Pozdrawiam!

Przejdź do pełnej wersji serwisu