Witajcie, w tym roku ku mojej "rozpaczy" obrodziła w ogródku zielona papryka i nie bardzoe wiem co mam z nią robić, leczo i faszerowana już była. W jakiej formie do słoików i czy samą można? Na raz zbieram ok 5 szt co 4 dni więc szału nie ma z ilością, ale pomysły sie kończą. Pomóżcie proszę.
Pozdrawiam. ps Wyszukiwarkę i nasze przepisy już zamęczyłam, szperam trzeci dzień.
Dziękuję za przepis spróbuję napewno,mam w ogródku wszystkie składniki i po kilogramie napewno uda mi sie uzbierać:) Chociaż w tym roku jestem obrażona na sałatki w zeszłym rzedna mi nie wyszła, wszyskie popuszczały, skisły albo były rozgotowane. A raz kozie śmierć! Pozdrawiam
A to jest odmiana zielonej papryki...?Ja myślałam,że każda zielona dojrzewai staje się żółta czy czerwona....Też mam zieloną,ale czekam aż dojrzeje.U mnie jest w tunelu i dopiero ciut ciut zaczyna dojrzewać...
Albo w siano jak mieszkasz na wsi.Mój ojciec kiedyś wkładał gruszki żeby szybciej dojrzały.I pomidory.W ogródku to trochę ma chłodno ta papryka żeby dojrzeć,a w ogóle to chyba we wrześniu jest wysyp papryki.
Witajcie,
w tym roku ku mojej "rozpaczy" obrodziła w ogródku zielona papryka i nie bardzoe wiem co mam z nią robić, leczo i faszerowana już była. W jakiej formie do słoików i czy samą można? Na raz zbieram ok 5 szt co 4 dni więc szału nie ma z ilością, ale pomysły sie kończą.
Pomóżcie proszę.
Pozdrawiam.
ps
Wyszukiwarkę i nasze przepisy już zamęczyłam, szperam trzeci dzień.
Może spróbuj uzbierać 1kg i zrób sałatkę na zimę http://wielkiezarcie.com/recipe47801.html - pozdrawiam
Dziękuję za przepis spróbuję napewno,mam w ogródku wszystkie składniki i po kilogramie napewno uda mi sie uzbierać:)
Chociaż w tym roku jestem obrażona na sałatki w zeszłym rzedna mi nie wyszła, wszyskie popuszczały, skisły albo były rozgotowane.
A raz kozie śmierć!
Pozdrawiam
Potnij w paseczki i zamroz. Bedzie jak znalazl do gulaszu itp.
Ojacie, zupełnie zapomniałam o zamrażarce:)!
Dziekuję.
A to jest odmiana zielonej papryki...?Ja myślałam,że każda zielona dojrzewai staje się żółta czy czerwona....Też mam zieloną,ale czekam aż dojrzeje.U mnie jest w tunelu i dopiero ciut ciut zaczyna dojrzewać...
Moja nic a nic się nie wybarwia, więc myślę że zieloną pozostanie na wieki:)
Jesteś pewna ? Zawin ze dwie w gazetę i połóż gdzieś na dwa, trzy dni. Jak sie nie zabarwi to faktycznie "zielona na wieki":))))
Albo w siano jak mieszkasz na wsi.Mój ojciec kiedyś wkładał gruszki żeby szybciej dojrzały.I pomidory.W ogródku to trochę ma chłodno ta papryka żeby dojrzeć,a w ogóle to chyba we wrześniu jest wysyp papryki.
Spróbuję zapakować w gazety, siana nie posiadam.
Zawstydz ją czymś to się może zarumieni ;)
Nie da się , ona taka mało wstydliwa po mamusi hihiih