Mam kilka zielonych pomidorow. Chcialabym zrobic z nich przetwory. Tylko, ze nie wiem, czy te pomidory sa JUZ dobre. I to moje pytanie: czy pomidory zielone powinny byc miekkie?
Tez sie do niej przymierzam. Ale chyba nic wiecej nie dodam - chodzi mi o smak zielonych pomidorow. Zobacze, jak to bedzie. Wielkie dzieki za odpowiedz!
Witam kiedyś robiłam dżem z zielonych pomidorów, tylko to było dawno i nie pamiętam przepisu wiem że każdy myślał że je figi.Jak ktoś ma przepis to proszę.pozdrawiam
Zajrzyj do przepisów Kokliko Jest tam staroświcka konfitura z zielonych pomidorów. Robiłam ja w tamtym roku i luby powiedział, zę to jest własnie ten smak, jaki zapamietał z dzieciństwa. W tym roku czekam tylko na zielone pomidory i zrobie jej więcej- bo zeszłoroczne przetwórstwo, trzy razy powtarzane rozeszło się w ciągu jednego miesiąca, choć miało być zapasem na całą zimę :)
No i zrobilam ta salatke tak jak w przepisie. Tylko, ze ... sprobowalam zalewy i byla bardzo octowa. Czy Ty moze juz jadlas ta salatke? Moze to tak ma byc z zielonymi pomidorami?
A czy robilas moze konfitury z zielonych pomidorow? Jakbys tu zajrzala, to odpisz.
Mam kilka zielonych pomidorow. Chcialabym zrobic z nich przetwory. Tylko, ze nie wiem, czy te pomidory sa JUZ dobre. I to moje pytanie: czy pomidory zielone powinny byc miekkie?
Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje!
Kamilko, ja robilam salatke z twardych zielonych pomidorow i wyszla pyszna ;D
Z ktorego przepisu korzystalas? Ktoregos stad? Czy jakiegos innego? I czy byla to salatka tylko z pomidorow czy jeszcze innych warzyw?
Zrobilam ja z tego przepisu dodajac jeszcze kapuste poszatkowana i czerwona papryke http://wielkiezarcie.com/recipe19263.html
Tez sie do niej przymierzam. Ale chyba nic wiecej nie dodam - chodzi mi o smak zielonych pomidorow. Zobacze, jak to bedzie.
Wielkie dzieki za odpowiedz!
Witam kiedyś robiłam dżem z zielonych pomidorów, tylko to było dawno i nie pamiętam przepisu wiem że każdy myślał że je figi.Jak ktoś ma przepis to proszę.pozdrawiam
mam przepis, choć u mnie nazywają się daktyle....wklepię może jutro rano...chyba, że znajdę wcześniej, bo już kiedyś wpisywałam komuś.....
wklepałam już obydwa przepisy jakie mam...nie wiem, czy o takie Ci chodziło.............
Zajrzyj do przepisów Kokliko
Jest tam staroświcka konfitura z zielonych pomidorów.
Robiłam ja w tamtym roku i luby powiedział, zę to jest własnie ten smak, jaki zapamietał z dzieciństwa.
W tym roku czekam tylko na zielone pomidory i zrobie jej więcej- bo zeszłoroczne przetwórstwo, trzy razy powtarzane rozeszło się w ciągu jednego miesiąca, choć miało być zapasem na całą zimę :)
No i zrobilam ta salatke tak jak w przepisie. Tylko, ze ... sprobowalam zalewy i byla bardzo octowa. Czy Ty moze juz jadlas ta salatke? Moze to tak ma byc z zielonymi pomidorami?
A czy robilas moze konfitury z zielonych pomidorow? Jakbys tu zajrzala, to odpisz.
Usmazylam tez konfiture z zielonych pomidorow. Kilka dni wczesniej usmazylam z czerwonych. Zobaczymy, jak posmakuja rodzince ;)