To zdecydowanie cukinia tylko wyrosnieta za bardzo Nie jestem pewna czy z niej mozna cos zrobic Ma twarda skore ktora ciezko obrac pozatym ma napewno duzo nasion
wszyscy mamy racje bo cukinia vel.kabaczek sa odmiana dyni. Z takiej wielkiej to nie wiem co zrobic - najsmaczniejsze sa bowiem male cukinie. Moze po wydrazeniu i obraniu nadaje sie na przetwory?
to cukinia-pyszne leczo można z niej zrobic dodajac warzywa (papryka,sebula,pomodor bez skóry kukurydza z puszki)z mięsem jak ktos lubi np smazoną kiełbaska lub piersia z kurczaka +przyprawy i koncentrat.Mozna usmazyc równiez w jaju i bułce tartej pychaaaa.POZDRAWIAM.
myślę że po rozkrojeniu by się więcej wyjaśniło-tak można zgadywac.... albo zaufać sąsiadce.Proponuję z tego zrobić dekorację jesienną w kuchni,a po upewnieniu się zużyć np,na leczo(jest w moich przepisach) albo dżem.jeśli to cukinia to może być b.twarda!
Dostałam od sąsiadki.Powiedziała,że to jest cukinia,ale nie wydaje mi się...
Co z tego można zrobić?
Pozdrawiam
to chyba kabaczek?
Nie dynia?
troche wiecej wiary w sasiadke to jest 100% cukinia tylko tak pieknie wyrosnieta
moja rosla na takim kompostniku/gnojowce i jest jeszcze wieksza
To zdecydowanie cukinia tylko wyrosnieta za bardzo
Nie jestem pewna czy z niej mozna cos zrobic Ma twarda skore ktora ciezko obrac pozatym ma napewno duzo nasion
wszyscy mamy racje bo cukinia vel.kabaczek sa odmiana dyni. Z takiej wielkiej to nie wiem co zrobic - najsmaczniejsze sa bowiem male cukinie. Moze po wydrazeniu i obraniu nadaje sie na przetwory?
obrac wydrazyc i jest rownie smaczna jak tam mala i nadaje sie do wszystkiego smazenia pieczenia przerobienia na ketchup ...
cukinia
dżem z cukinii lub ananasy....
Dziękuje wszystkim,myślę,że zrobię z niej placki.
Słyszałam,że są smaczne.Przyżądza się je chyba jak ziemniaczane?
bardzo dobry pomysl takie placuszki sa pyszne a jeszce pyszniejsze sa normalne placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii :)
Mozna zrobić również z takiej dużej cukini wspaniałe leczo jeżli lubisz .
Lubię leczo,ale nigdy nie jadłam z cukinią.Robi się tradycyjnie?
to cukinia-pyszne leczo można z niej zrobic dodajac warzywa (papryka,sebula,pomodor bez skóry kukurydza z puszki)z mięsem jak ktos lubi np smazoną kiełbaska lub piersia z kurczaka +przyprawy i koncentrat.Mozna usmazyc równiez w jaju i bułce tartej pychaaaa.POZDRAWIAM.
Cukinia to nie kabaczek!
mozesz zrobic z tej cukini pasztet albo pyszne ciasto, polecam.
leczo - przepisy sa na WZ
Nie wydaje mi sie ze to cukinia , moim zdaniem to odmiana jakiegos melona albo dyni :)
myślę że po rozkrojeniu by się więcej wyjaśniło-tak można zgadywac.... albo zaufać sąsiadce.Proponuję z tego zrobić dekorację jesienną w kuchni,a po upewnieniu się zużyć np,na leczo(jest w moich przepisach) albo dżem.jeśli to cukinia to może być b.twarda!
Bardzo wszystkim dziękuje.Zrobiłam placki -były bardzo dobre.