Forum

Kuchenne porady

Co to za warzywo?

  • Autor: zegotka Data: 2009-09-03 11:16:11

    Dostałam od sąsiadki.Powiedziała,że to jest cukinia,ale nie wydaje mi się...

    Co z tego można zrobić?

    Pozdrawiam

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-09-03 11:18:20

    to chyba kabaczek?

  • Autor: Aoede Data: 2009-09-03 11:25:56

    Nie dynia?

  • Autor: Kormag Data: 2009-09-03 11:27:54

    troche wiecej wiary w sasiadke to jest 100% cukinia tylko tak pieknie wyrosnieta
    moja rosla na takim kompostniku/gnojowce i jest jeszcze wieksza

  • Autor: Ala06 Data: 2009-09-03 11:37:47

    To zdecydowanie cukinia tylko wyrosnieta za bardzo
    Nie jestem pewna czy z niej mozna cos zrobic  Ma twarda skore ktora ciezko obrac pozatym ma napewno duzo nasion

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-09-03 11:49:17

    wszyscy mamy racje bo cukinia vel.kabaczek sa odmiana dyni. Z takiej wielkiej to nie wiem co zrobic - najsmaczniejsze sa bowiem male cukinie. Moze po wydrazeniu i obraniu nadaje sie na przetwory?

  • Autor: Kormag Data: 2009-09-03 11:51:51

    obrac wydrazyc i jest rownie smaczna jak tam mala  i nadaje sie do wszystkiego smazenia pieczenia przerobienia na ketchup ...

  • Autor: MARTA84 Data: 2009-09-03 12:29:47

    cukinia

  • Autor: alman Data: 2009-09-03 12:57:50

    dżem z cukinii lub ananasy....

  • Autor: zegotka Data: 2009-09-03 13:09:57

    Dziękuje wszystkim,myślę,że zrobię z niej placki.

    Słyszałam,że są smaczne.Przyżądza się je chyba jak ziemniaczane?

  • Autor: Kormag Data: 2009-09-03 13:11:19

    bardzo dobry pomysl takie placuszki sa pyszne a jeszce pyszniejsze sa normalne placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii :)

  • Autor: krysia64 Data: 2009-09-03 15:58:06

    Mozna zrobić również z takiej dużej cukini  wspaniałe leczo  jeżli lubisz .

  • Autor: zegotka Data: 2009-09-03 18:52:52

    Lubię leczo,ale nigdy nie jadłam z cukinią.Robi się tradycyjnie?

  • Autor: ewil2 Data: 2009-09-04 11:44:22

    to cukinia-pyszne leczo można z niej zrobic dodajac warzywa (papryka,sebula,pomodor bez skóry kukurydza z puszki)z mięsem jak ktos lubi np smazoną kiełbaska lub piersia z kurczaka +przyprawy i koncentrat.Mozna usmazyc równiez w jaju i bułce tartej pychaaaa.POZDRAWIAM.

  • Autor: kaha87ha Data: 2009-10-19 21:06:00

    Cukinia to nie kabaczek!

  • Autor: kola Data: 2009-09-04 19:16:34

    mozesz zrobic z tej cukini pasztet albo pyszne ciasto, polecam.

  • Autor: emeska1974 Data: 2009-10-20 20:52:59

    leczo - przepisy sa na WZ

  • Autor: miki353 Data: 2009-10-21 13:26:09

    Nie wydaje mi sie  ze to cukinia , moim zdaniem to odmiana jakiegos melona albo dyni  :)

  • Autor: jaska2503 Data: 2009-10-21 17:23:46

    myślę że po rozkrojeniu by się więcej wyjaśniło-tak można zgadywac.... albo zaufać sąsiadce.Proponuję z tego zrobić dekorację jesienną w kuchni,a po upewnieniu się zużyć np,na leczo(jest w moich przepisach) albo dżem.jeśli to cukinia to może być b.twarda!

  • Autor: zegotka Data: 2009-10-21 21:01:29

    Bardzo wszystkim dziękuje.Zrobiłam placki -były bardzo dobre.

Przejdź do pełnej wersji serwisu