niedawno wrocilismy z Chorwacji, zaopatrzeni w Rakije i likier Kruskovac, ktory tam bardzo nam smakowal.Okazalo sie ,ze co za duzo to niezdrowo i likier troche nam sie przejadl.Tzn jest pyszny jak sie wypije 0,5 kieliszka ale od nastepniej polowy juz mdli.Czy ktos ma pomysl jak mozna ten trunek "uszlachetnic"?Poniewaz to likier gruszkowy to myslalam ze moze polacze go z wodka i zrobie z niego nalewke cytrynowo-imbirowa?moze ktos mi cos poradzi????Pozdrawiam wszystkich
Można spróbować imbiru oraz cynamonu.Podzielić odpowiednią ilość wódki i do połowy dać kawałek cynamonu ,a do pozostałej wódki dodać kawałek imbiru oraz wcześniej wspomnianą skórkę z cytryny cieniutko obraną , aby nie zawierała tej gorzkiej białej części. Myślę , że będziesz zadowolona z tego kuparzowania trunków. Pozdrawiam
niedawno wrocilismy z Chorwacji, zaopatrzeni w Rakije i likier Kruskovac, ktory tam bardzo nam smakowal.Okazalo sie ,ze co za duzo to niezdrowo i likier troche nam sie przejadl.Tzn jest pyszny jak sie wypije 0,5 kieliszka ale od nastepniej polowy juz mdli.Czy ktos ma pomysl jak mozna ten trunek "uszlachetnic"?Poniewaz to likier gruszkowy to myslalam ze moze polacze go z wodka i zrobie z niego nalewke cytrynowo-imbirowa?moze ktos mi cos poradzi????Pozdrawiam wszystkich
Ja bym dał kawałek kory cunamonowej do wódki i po odebraniu zapachu i smaku połączył wódkę z likierem.
kora cunamonowa???Masz na mysli cynamonowa?Jesli nie to co to takiego?
Przepraszam nie zauważyłem literówki. Oczywiście chodzi mi o cynamonową... ot poprostu cynamon nie mielony
pomysl jest goddny uwagi.Cynamon i gruszka komponuja sie swietnie.Upieram sie jednak przy odrobinie swiezego imbiru.Dzieki za podpowiedz.Pozdrawiam
Można spróbować imbiru oraz cynamonu.Podzielić odpowiednią ilość wódki i do połowy dać kawałek cynamonu ,a do pozostałej wódki dodać kawałek imbiru oraz wcześniej wspomnianą skórkę z cytryny cieniutko obraną , aby nie zawierała tej gorzkiej białej części. Myślę , że będziesz zadowolona z tego kuparzowania trunków. Pozdrawiam