Forum

Rozmowy wolne i frywolne

oszczędne zmywarki

• Autor: ekkore Data: 2009-09-03 20:40:41

Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu nowej zmywarki, co jakiś czas oglądam sobie to co jest dostępne.

Teraz znalazłam zmywarki, ktore myją w 10 l wody- w takim razie czym one myją i płuczą? Tą samą wodą?
    Czy naprawdę warto iść w taką oszczędność? Dodam, że cena nie jest jakoś koszmarnie większa niż tych 13 czy 16 litrowych, raczej podobny zakres.
    I czy jeżeli zmywarka myje w 13 litrach - to jest tak dużo więcej?

• Autor: tineczka Data: 2009-09-03 22:14:51

Ekko, absolutnie nie, zmywarka zmienia wode do plukania. Pamietaj rowniez o plynie do plukania, plyn robi, ze naczynia beda suche.
    Mam szwedzka Cylinde, klasa A we wszystkich momentach, zuzywa 11 l wody. Jestem bardzo zadowolona:)

Acha, nie potrzeba plukac naczyn przed wlozeniem, tylko usunac wieksze kawalki jedzenia.

• Autor: frankafiranka Data: 2009-09-03 23:52:13

Wybrałam zmywarkę Siemens, która zużywa 11 litrów wody na cykl. Zastanawiając się nad różnicą w zużyciu między 11 a 13 litrów trzeba wziąć pod uwagę dłuższy okres (np. rok). W ciągu tygodnia, zakładając codzienne mycie, to jest oszczędność 14 litrów wody. Jak dla mnie to całkiem sporo.
    Myślę, że skuteczność mycia w małej ilości wody polega na kostrukcji i sile wody tryskającej z obracających się elementów.
    Życzę trafnego wyboru i pozdrawiam : )

• Autor: tineczka Data: 2009-09-04 00:02:38

Dla Ciebie, a przedewszystkim dla ochrony  srodowiska, kazdy litr wody jest bardzo wazny:)

• Autor: polin83 Data: 2009-09-04 09:15:20

Jestem po zakupie, mąż dzis będzie podłanczał.Za tydzień mogę opisać wrażenia. Temat jest mi bliski, naprawdę długo rozglądaliśmy się za odpow zmywarką. Początkowo chciałam BOSHA ale dowiedziałam sie o takiej ciekawej zmywarce z firmy Beko(angielska firma która nie jest u nas  bardzo znana ale ponoć dobra marka) ma świetne parametry_zuźywa 9 litrów wody, poziom hałąsu to 42 decybele, klas oszczędności AAA. Pozdrawiam i życze udanego zakupu

• Autor: anari74 Data: 2009-09-04 09:49:40

ja mam zmywarkę elektrolux.Jestem zadowolona.Nie pamietam ile zuzywa wody ale wybieraliśmy z najmniejszym zużyciem 2 lata temu.Zmywam w tanszych godzinach,mam taryfę weekendowa,więc oszczedność w energ elektrycznej.

• Autor: ekkore Data: 2009-09-04 09:51:41

Ja przymierzam się do Candy - teraz też taką mamy - służy nam już 10 lat - układ koszy jest tak optymalny, że do tej pory w żadnej innej zmywarce tego nie spotkałam. Nie była naprawiana - tzn szwankuje bo nie działają przyciski programatora i w trakcie muszę ją ręcznie popychać - ale wizyta "majstrów" skończyła sie uszkodzeniem obudowy - i za naprawę zaśpiewali sobie więcej niż połowa nowej zmywarki. Zrezygnowaliśmy, postanowiliśmy czekać, aż stara umrze śmiercią naturalną i kupić nową - a ta działa już ponad rok w wersji mniej wygodnej...

• Autor: polin83 Data: 2009-09-04 10:13:14

A to nasz zakup http://www.ceneo.pl/442104. przekonał mnie również 5 letni okres gwarancji.

• Autor: as Data: 2009-09-04 12:13:02

weszłam w ten link i tam pisze gwarancja 24miesiące. Po za tym fajna. Dobra jest chyba ta opcja pół wsadu.

• Autor: Edirad Data: 2009-09-04 12:23:20

następne trzy lata gwarancji dokupuje się płacąc 20 % ceny zmywarki, kupowałam ostatnio zmywarkę i też mi się spodobała taka długa gwarancja, ale zrezygnowałam bo trzeba było dopłacić ok 300 zł.

• Autor: polin83 Data: 2009-09-04 16:56:38

Ja nic nie dopłacałam bo teraz jest taka promocja _ www. beko.com.pl_trzeba wejść w promocje i tam wszystko jest napisane.

Przejdź do pełnej wersji serwisu