Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu nowej zmywarki, co jakiś czas oglądam sobie to co jest dostępne.
Teraz znalazłam zmywarki, ktore myją w 10 l wody- w takim razie czym one myją i płuczą? Tą samą wodą? Czy naprawdę warto iść w taką oszczędność? Dodam, że cena nie jest jakoś koszmarnie większa niż tych 13 czy 16 litrowych, raczej podobny zakres. I czy jeżeli zmywarka myje w 13 litrach - to jest tak dużo więcej?
Ekko, absolutnie nie, zmywarka zmienia wode do plukania. Pamietaj rowniez o plynie do plukania, plyn robi, ze naczynia beda suche. Mam szwedzka Cylinde, klasa A we wszystkich momentach, zuzywa 11 l wody. Jestem bardzo zadowolona:)
Acha, nie potrzeba plukac naczyn przed wlozeniem, tylko usunac wieksze kawalki jedzenia.
Wybrałam zmywarkę Siemens, która zużywa 11 litrów wody na cykl. Zastanawiając się nad różnicą w zużyciu między 11 a 13 litrów trzeba wziąć pod uwagę dłuższy okres (np. rok). W ciągu tygodnia, zakładając codzienne mycie, to jest oszczędność 14 litrów wody. Jak dla mnie to całkiem sporo. Myślę, że skuteczność mycia w małej ilości wody polega na kostrukcji i sile wody tryskającej z obracających się elementów. Życzę trafnego wyboru i pozdrawiam : )
Jestem po zakupie, mąż dzis będzie podłanczał.Za tydzień mogę opisać wrażenia. Temat jest mi bliski, naprawdę długo rozglądaliśmy się za odpow zmywarką. Początkowo chciałam BOSHA ale dowiedziałam sie o takiej ciekawej zmywarce z firmy Beko(angielska firma która nie jest u nas bardzo znana ale ponoć dobra marka) ma świetne parametry_zuźywa 9 litrów wody, poziom hałąsu to 42 decybele, klas oszczędności AAA. Pozdrawiam i życze udanego zakupu
ja mam zmywarkę elektrolux.Jestem zadowolona.Nie pamietam ile zuzywa wody ale wybieraliśmy z najmniejszym zużyciem 2 lata temu.Zmywam w tanszych godzinach,mam taryfę weekendowa,więc oszczedność w energ elektrycznej.
Ja przymierzam się do Candy - teraz też taką mamy - służy nam już 10 lat - układ koszy jest tak optymalny, że do tej pory w żadnej innej zmywarce tego nie spotkałam. Nie była naprawiana - tzn szwankuje bo nie działają przyciski programatora i w trakcie muszę ją ręcznie popychać - ale wizyta "majstrów" skończyła sie uszkodzeniem obudowy - i za naprawę zaśpiewali sobie więcej niż połowa nowej zmywarki. Zrezygnowaliśmy, postanowiliśmy czekać, aż stara umrze śmiercią naturalną i kupić nową - a ta działa już ponad rok w wersji mniej wygodnej...
następne trzy lata gwarancji dokupuje się płacąc 20 % ceny zmywarki, kupowałam ostatnio zmywarkę i też mi się spodobała taka długa gwarancja, ale zrezygnowałam bo trzeba było dopłacić ok 300 zł.
Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu nowej zmywarki, co jakiś czas oglądam sobie to co jest dostępne.
Teraz znalazłam zmywarki, ktore myją w 10 l wody- w takim razie czym one myją i płuczą? Tą samą wodą?
Czy naprawdę warto iść w taką oszczędność? Dodam, że cena nie jest jakoś koszmarnie większa niż tych 13 czy 16 litrowych, raczej podobny zakres.
I czy jeżeli zmywarka myje w 13 litrach - to jest tak dużo więcej?
Ekko, absolutnie nie, zmywarka zmienia wode do plukania. Pamietaj rowniez o plynie do plukania, plyn robi, ze naczynia beda suche.
Mam szwedzka Cylinde, klasa A we wszystkich momentach, zuzywa 11 l wody. Jestem bardzo zadowolona:)
Acha, nie potrzeba plukac naczyn przed wlozeniem, tylko usunac wieksze kawalki jedzenia.
Myślę, że skuteczność mycia w małej ilości wody polega na kostrukcji i sile wody tryskającej z obracających się elementów.
Życzę trafnego wyboru i pozdrawiam : )
Dla Ciebie, a przedewszystkim dla ochrony srodowiska, kazdy litr wody jest bardzo wazny:)
Jestem po zakupie, mąż dzis będzie podłanczał.Za tydzień mogę opisać wrażenia. Temat jest mi bliski, naprawdę długo rozglądaliśmy się za odpow zmywarką. Początkowo chciałam BOSHA ale dowiedziałam sie o takiej ciekawej zmywarce z firmy Beko(angielska firma która nie jest u nas bardzo znana ale ponoć dobra marka) ma świetne parametry_zuźywa 9 litrów wody, poziom hałąsu to 42 decybele, klas oszczędności AAA. Pozdrawiam i życze udanego zakupu
ja mam zmywarkę elektrolux.Jestem zadowolona.Nie pamietam ile zuzywa wody ale wybieraliśmy z najmniejszym zużyciem 2 lata temu.Zmywam w tanszych godzinach,mam taryfę weekendowa,więc oszczedność w energ elektrycznej.
Ja przymierzam się do Candy - teraz też taką mamy - służy nam już 10 lat - układ koszy jest tak optymalny, że do tej pory w żadnej innej zmywarce tego nie spotkałam. Nie była naprawiana - tzn szwankuje bo nie działają przyciski programatora i w trakcie muszę ją ręcznie popychać - ale wizyta "majstrów" skończyła sie uszkodzeniem obudowy - i za naprawę zaśpiewali sobie więcej niż połowa nowej zmywarki. Zrezygnowaliśmy, postanowiliśmy czekać, aż stara umrze śmiercią naturalną i kupić nową - a ta działa już ponad rok w wersji mniej wygodnej...
A to nasz zakup http://www.ceneo.pl/442104. przekonał mnie również 5 letni okres gwarancji.
weszłam w ten link i tam pisze gwarancja 24miesiące. Po za tym fajna. Dobra jest chyba ta opcja pół wsadu.
następne trzy lata gwarancji dokupuje się płacąc 20 % ceny zmywarki, kupowałam ostatnio zmywarkę i też mi się spodobała taka długa gwarancja, ale zrezygnowałam bo trzeba było dopłacić ok 300 zł.
Ja nic nie dopłacałam bo teraz jest taka promocja _ www. beko.com.pl_trzeba wejść w promocje i tam wszystko jest napisane.