Forum

Galeria

W ycieczka na na Trollstigen

• Autor: spajdermen Data: 2009-09-06 19:52:01

Aby podziwiać piękno krajobrazów jak zawsze jest potrzebny słoneczny dzień, w norwegii może jest troszeczkę
    trudniej o słoneczną pogodę lecz tego roku lipiec jest upalny.  Ruszamy z Molde jest 8.00 w kierunku Andalsnes,
    po ok. 20 km pierwsza przeprawa promowa w Sølsnes do Afarnes przez Langfiorden 130 NOK. Płyniemy 15 min i dalej w drogę podziwiając piękno fiordów. W Andalsnes skręcamy w lewo, kierunek na Dombås drogą o nazwie Trollveggen wzdłuż rzeki Rauma po około 2 kilometrach
    skręcamy w prawo w kierunku Trollstigen proponuję stosować się do znaków bo droga naprawde jest urocza przepiekne widoki oraz krowy i  owce na drodze, wiec noga z gazu, warto zatrzymać sie na parkingu przy jedynym znaku drogowym na świecie ;UWAGA NA TROLLE;
    tam też czeka was miła niespodzianka, proponuję zejść kilkadziesiąt metrów w dół a zobaczycie coś ciekawego.
    Nie spieszcie się bo nie warto, widoki zapierają dech w płucach, to jest wycieczka a nie wyprawa na zaliczenie.
    I cieszcie swoje oczyprzepiekną doliną
    Zdjęcia nie stety w odwrotnej kolejności, jeśli nie chcecie pochodzic po Trollstigen to mozna ruszyc dalej na geiranger, do promu w Valldal ale to już było. Pozdrawiam.

• Autor: heiworth Data: 2009-09-06 20:49:12

Jak zwykle.....zdjęcia reeewelacja....!    Serdecznie pozdrawiam..

• Autor: tineczka Data: 2009-09-06 21:28:56

Super piekny jest ten kraj! Dziekuje za relacje:)

Buziaczki i prosze o wiecej:) 

• Autor: smakosia Data: 2009-09-06 23:54:16

Niesamowite! Niezwykłe! Urocze! Brak mi słów. Dziękuję.

• Autor: Adanaw Data: 2009-09-09 18:56:14

Z przyjemnością obejrzałam zdjęcia :) Wodospady są piękne, szczególnie zapiera dech ten  spadający z wysokiego urwiska :)  Udało Ci się spotkać Trolla ? ;) Przesyłam pozdrowienia i życzę dalszych przyjemnych wycieczek z których chętnie obejrzę zdjęcia :)

• Autor: bergamotka2 Data: 2009-09-10 14:58:19

piękne widoki , dzięki

Przejdź do pełnej wersji serwisu