Na prośbę Żarłoków przedstawiam pomysł utworzenia na WuŻecie giełdy/tablicy ogłoszeń z ofertami oddania w dobre ręce różnych przedmiotów, przydasiów, sprzętów, z których nie korzystamy, a z których skorzystać będą mogli inni. Na WuŻetowej giełdzie będzie można również dokonywać zamian oraz innych bezgotówkowych uczciwych transakcji.
Proszę o wyrażenie swojego zdania na temat tego pomysłu, zaproponowanie nazwy dla naszej inicjatywy oraz pomoc w tworzeniu regulaminu WuŻetowej Giełdy. Regulamin jest konieczny, aby uregulować zasady działania giełdy, określić sposób funkcjonowania osób uczestniczących w wymianie, oddawaniu przedmiotów w dobre ręce lub ich przyjmowaniu. Regulamin ma też w jak największy sposób uchronić nas przez potencjalnymi naciągaczami, którzy chcieliby wykorzystać otrzymane przedmioty do własnych celów, wystawiając je na aukcję, aby na nich zarobić.
Poniżej znajdzie się tworzony na bieżąco regulamin, powstający z Waszych propozycji. Będę do niego sukcesywnie dopisywała Wasze sugestie i pomysły aż uda się opracować ostateczną wersję. Mam nadzieję, że uporamy się z tym w kilka tygodni, a w tym czasie Pampas dokona reszty :) Regulamin WuŻetowej Giełdy oddam/przyjmę/wymienię: (ostatnia aktualizacja: 00-00-0000)
Rozumiem, że mamy swoje propozycje wpisywać tutaj, tak?
No to:
- giełda służy wyłącznie do umieszczania ogłoszeń i ofert użytkowników portalu "Wielkie Żarcie",
- strona "Wielkiego Żarcia" nie odpowiada za treść ogłoszenia,
- osoba zamieszczająca ogłoszenie ponosi całkowitą odpowiedzialność za podaną treść, zdjęcia, dane kontaktowe,
- ogłoszenia dotyczą zamian, darowizn oraz innych bezgotówkowych transakcji przedmiotów i sprzętów, z których nie korzystamy, a z których skorzystać będą mogli inni,
- ogłoszenia o innej treści nie będą akceptowane przez Moderatora,
- zabrania się umieszczania reklam i ogłoszeń dotyczących sklepów czy innych portali internetowych,
- umieszczenie ogłoszenia jest jednoznaczne z akceptacją powyższego Regulaminu
Ja tak moze bardzo niekonstruktywnie, ale z serca...Ciesze sie:))) Smakosiu, po prostu z ust/klawiszy wyjelas mi ten pomysl! Tez chcialam o tym napisac:) Uklony w strone Wkn za szybkie podjecie tematu!! Buziaki dziewczeta i chlopaki:))
Może by jeszcze określić, która strona ma ponieść koszta przesyłki. Wydaje mi się, ze czasem te koszta mogą być istotne- szczególnie przy przedmiotach większych i cięższych ( jak np fortepian, hi) Moze tak- "jeśli strony nie postanowią inaczej, koszt przesyłki poniesie osoba obdarowana"
Użytkownik agik napisał w wiadomości: > Może by jeszcze określić, która strona ma ponieść koszta > przesyłki.Wydaje mi się, ze czasem te koszta mogą być istotne- > szczególnie przy przedmiotach większych i cięższych ( jak np > fortepian, hi)Moze tak- "jeśli strony nie postanowią inaczej, koszt > przesyłki poniesie osoba obdarowana" Ważne to?
raczej malo wazne ta sprawa jest juz do uzgodnienia miedzy obdarowujacym a obdarowanym wiadomo ze w kwestii " poprawnych relacji miedzyludzkich" winno byc tak ze to osoba uszczesliwiana pokrywa koszt no ale moze z tym byc roznie wiec takiego zapisu bym nie umieszczal
dodalbym jedynie zapis odnoszacy sie do sumienia
- osoby ktore zglaszaja chec przygarniecia danej rzeczy powinny sie zastanowic czy jest to aby rzecz im niezbedna a nie tylko odruch "daja to wezme"
Propozycja do regulaminu: Oferowane przedmioty muszą być w dobrym stanie technicznym i wizualnym, nie mogą mieć wad ukrytych. Co do nazwy to może prosto: Tablica ogłoszeń WŻ. Ogólnie pomysł kapitalny. W zeszłym roku rozdawałam orzechy włoskie, bo miałam klęskę urodzaju i chętnie komuś z WZ wysłałabym paczkę....Szkoda że w tym roku drzewa nieco odpoczywają.
Heheh to zupełnie jak mnie chyba Majki tak mają :) Zresztą nie bez powodu dostałam takie imie, moja uwielbiała ksiązkę "Szaleństwa Majki Skowron" Pozdrawiam. Ja jestem dzika pełna pomysłów i zupełnie nie zachowuje się na 29 lat :P
Na prośbę Żarłoków przedstawiam pomysł utworzenia na WuŻecie giełdy/tablicy ogłoszeń z ofertami oddania w dobre ręce różnych przedmiotów, przydasiów, sprzętów, z których nie korzystamy, a z których skorzystać będą mogli inni. Na WuŻetowej giełdzie będzie można również dokonywać zamian oraz innych bezgotówkowych uczciwych transakcji.
Proszę o wyrażenie swojego zdania na temat tego pomysłu, zaproponowanie nazwy dla naszej inicjatywy oraz pomoc w tworzeniu regulaminu WuŻetowej Giełdy.
Regulamin jest konieczny, aby uregulować zasady działania giełdy, określić sposób funkcjonowania osób uczestniczących w wymianie, oddawaniu przedmiotów w dobre ręce lub ich przyjmowaniu. Regulamin ma też w jak największy sposób uchronić nas przez potencjalnymi naciągaczami, którzy chcieliby wykorzystać otrzymane przedmioty do własnych celów, wystawiając je na aukcję, aby na nich zarobić.
Poniżej znajdzie się tworzony na bieżąco regulamin, powstający z Waszych propozycji. Będę do niego sukcesywnie dopisywała Wasze sugestie i pomysły aż uda się opracować ostateczną wersję. Mam nadzieję, że uporamy się z tym w kilka tygodni, a w tym czasie Pampas dokona reszty :)
Regulamin WuŻetowej Giełdy oddam/przyjmę/wymienię: (ostatnia aktualizacja: 00-00-0000)
Rozumiem, że mamy swoje propozycje wpisywać tutaj, tak?
No to:
- giełda służy wyłącznie do umieszczania ogłoszeń i ofert użytkowników portalu "Wielkie Żarcie",
- strona "Wielkiego Żarcia" nie odpowiada za treść ogłoszenia,
- osoba zamieszczająca ogłoszenie ponosi całkowitą odpowiedzialność za podaną treść, zdjęcia, dane kontaktowe,
- ogłoszenia dotyczą zamian, darowizn oraz innych bezgotówkowych transakcji przedmiotów i sprzętów, z których nie korzystamy, a z których skorzystać będą mogli inni,
- ogłoszenia o innej treści nie będą akceptowane przez Moderatora,
- zabrania się umieszczania reklam i ogłoszeń dotyczących sklepów czy innych portali internetowych,
- umieszczenie ogłoszenia jest jednoznaczne z akceptacją powyższego Regulaminu
Ja tak moze bardzo niekonstruktywnie, ale z serca...Ciesze sie:))) Smakosiu, po prostu z ust/klawiszy wyjelas mi ten pomysl! Tez chcialam o tym napisac:) Uklony w strone Wkn za szybkie podjecie tematu!! Buziaki dziewczeta i chlopaki:))
Super pomysl.
A! Jeśli chodzi o tytuł, to jestem za tym żeby był prosty i z oczywistym przekazem czyli taki, jak tytuł tego wątku (WuŻetowa giełda oddam/zamienię)
Może by jeszcze określić, która strona ma ponieść koszta przesyłki.
Wydaje mi się, ze czasem te koszta mogą być istotne- szczególnie przy przedmiotach większych i cięższych ( jak np fortepian, hi)
Moze tak- "jeśli strony nie postanowią inaczej, koszt przesyłki poniesie osoba obdarowana"
Ważne to?
Użytkownik agik napisał w wiadomości:
> Może by jeszcze określić, która strona ma ponieść koszta
> przesyłki.Wydaje mi się, ze czasem te koszta mogą być istotne-
> szczególnie przy przedmiotach większych i cięższych ( jak np
> fortepian, hi)Moze tak- "jeśli strony nie postanowią inaczej, koszt
> przesyłki poniesie osoba obdarowana" Ważne to?
raczej malo wazne ta sprawa jest juz do uzgodnienia miedzy obdarowujacym a obdarowanym
wiadomo ze w kwestii " poprawnych relacji miedzyludzkich" winno byc tak ze to osoba uszczesliwiana pokrywa koszt no ale moze z tym byc roznie wiec takiego zapisu bym nie umieszczal
dodalbym jedynie zapis odnoszacy sie do sumienia
- osoby ktore zglaszaja chec przygarniecia danej rzeczy powinny sie zastanowic czy jest to aby rzecz im niezbedna a nie tylko odruch "daja to wezme"
Propozycja do regulaminu:
Oferowane przedmioty muszą być w dobrym stanie technicznym i wizualnym, nie mogą mieć wad ukrytych.
Co do nazwy to może prosto: Tablica ogłoszeń WŻ.
Ogólnie pomysł kapitalny. W zeszłym roku rozdawałam orzechy włoskie, bo miałam klęskę urodzaju i chętnie komuś z WZ wysłałabym paczkę....Szkoda że w tym roku drzewa nieco odpoczywają.
uważam też, że przydałoby się okrelić "częstotliwość wziątek" - są osoby, którym zawsze wszystko się przydaje......
Ja mam brata...Co prawda on o tym jeszcze nie wie...Ale z reklamą poczekam aż dział ruszy pełną parą... hehehe
Nie po raz pierwszy zwróciłam uwagę na Twoje fajne poczucie humoru. Pozdrawiam
Heheh to zupełnie jak mnie chyba Majki tak mają :) Zresztą nie bez powodu dostałam takie imie, moja uwielbiała ksiązkę "Szaleństwa Majki Skowron" Pozdrawiam. Ja jestem dzika pełna pomysłów i zupełnie nie zachowuje się na 29 lat :P
ględu, ględu... Sio, do pisania regulaminu! Na razie wcale nie pomagacie ;P