Pytanie do dziewczyn które pieką i maja doswiadczenie z ciastami weselnymi, od kiedy kuchenna zaczyna piec ciast mozna od wtorku, Mam duze wesele do zrobienia i nie wiem od kiedy zaczac piec zeby ciasta były dobre. ile ciasto moze stac w loduwce zeby mozna było je jeść jeszcze. ?czy jak tort zrobię w środę to będzie za szybko?
Basiek, nic nie rozumiem z twojego pytania!!! W jaki wtorek, kiedy jest wesele???? W jaka srode, jak dlugo chcesz ciasto trzymac w lodowce??? A tort ile ma stac od tej srody do podania??? Hmmmm....????
O to właśnie pyta Autorka :)- ile moze stać tort, ciasto itd :)- ponieważ chce sobie to przygotować wczesniej :) - tak zrozumiałam, a wesele pewnie będzie w sobotę :)
Ja nie pomogę, bo nie na tym kompletnie nie znam, ale jeśli tort ma być z jakąś masą( obojętnie, czy maślaną, czy z bitej śmietany) to ja bym chyba nie chciała jeść takiego czterodniowego. Myśle, ze jedyne co można przygotwać ok wtorku- to drobne ciasteczka.
Pytanie do dziewczyn które pieką i maja doswiadczenie z ciastami weselnymi, od kiedy kuchenna zaczyna piec ciast mozna od wtorku, Mam duze wesele do zrobienia i nie wiem od kiedy zaczac piec zeby ciasta były dobre. ile ciasto moze stac w loduwce zeby mozna było je jeść jeszcze. ?czy jak tort zrobię w środę to będzie za szybko?
Basiek, nic nie rozumiem z twojego pytania!!!
W jaki wtorek, kiedy jest wesele????
W jaka srode, jak dlugo chcesz ciasto trzymac w lodowce???
A tort ile ma stac od tej srody do podania???
Hmmmm....????
O to właśnie pyta Autorka :)- ile moze stać tort, ciasto itd :)- ponieważ chce sobie to przygotować wczesniej :) - tak zrozumiałam, a wesele pewnie będzie w sobotę :)
Ja nie pomogę, bo nie na tym kompletnie nie znam, ale jeśli tort ma być z jakąś masą( obojętnie, czy maślaną, czy z bitej śmietany) to ja bym chyba nie chciała jeść takiego czterodniowego.
Myśle, ze jedyne co można przygotwać ok wtorku- to drobne ciasteczka.
ile osob?dla jednego 100 osob to duze , dla innego 300...