Forum

Rozmowy wolne i frywolne

proszę Was o .....

• Autor: olusia1 Data: 2009-09-08 19:39:32

pocieszenie ...wiem, ze na Was można zawsze liczyć , mam męża który mi pomaga itd ale......dalej jakoś mi smutno , a chodzi tylko o kasę , niby nic takiego , bo zawsze można ją zarobić , tylko smutno mi z powodu , ze zostalam tak potraktowana :(

• Autor: Figutka Data: 2009-09-08 19:48:49

Bardzo enigmatycznie napisałaś...nie bardzo wiem jka Cię pocieszyć. Pamietaj, że to co w danej chwili wydaje nam się straszne z czasem blednie. Nie przejmuj się, myśl pozytywnie, jutro będzie lepiej:)

• Autor: smakosia Data: 2009-09-08 20:04:40

Olusiu, czy ta "kasa", to problemy w pracy?

• Autor: olusia1 Data: 2009-09-08 23:29:51

Użytkownik smakosia napisał w wiadomości:
    > Olusiu, czy ta "kasa", to problemy w pracy?
    >  
    Tak -praca, było nas więcej a tylko ja ponoszę konsekwencje , tamci mnie wydali i są ........brakuje mi słowa, wiem ,ze dam radę muszę , mam 2 dzieci i nie mogę się załamać , sprawa będzie toczyla się w sądzie , wygram albo przegram nie ważne , dla mnie ważne , że walcze o sprawiedliwość...

• Autor: smakosia Data: 2009-09-08 23:52:12

Olusiu, to bardzo przykre. Mam tylko nadzieję, że znów się sprawdzi powiedzenie "nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło".

Domyślam się, że nie chcesz opisywać wszystkiego i jesteś bardzo zawiedziona, ale może jak już minie to pierwsze przygnębienie... Bo tak sobie myślę, że być może są na forum jakieś osoby, które mogą Ci coś doradzić? Może znają się na prawie pracy i podpowiedzą jakieś rozwiązanie?

Wiem, ze moja pisanina niewiele wnosi i nawet nie wiem jak bym mogła Cię pocieszyć... :-(

Jesteśmy z Tobą. Jak będziesz czuła, że potrzebujesz się wyżalić, to my tu zawsze czekamy.

• Autor: as Data: 2009-09-09 15:22:55

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam: Robiłaś razem z koleżankami przekręty w pracy. Ktoś doniósł na ciebie a im się upiekło? Czyli winna jesteś. W takim przypadku zycze Ci by udało Ci się udowodnic również wine pozostałych. 

• Autor: erka Data: 2009-09-09 21:31:35

As,
    Sorry, ale nie moglam sie powstrzymac.
    W zyciu jest wiele kolorow, i niekoniecznie bialy i czarny.

PS. A nie przeszkadza Ci czasem fakt, iz np. banki robia przewaly na miliardy zlotych? i to min. z Twoich pieniedzy ( zakladajac ze trzymasz je w banku).

• Autor: olusia1 Data: 2009-09-09 21:44:09

no niestety as przekretów nigdy nie robilam , nie wiem czemu zaraz tak oceniasz ludzi , i dalej pracując ich nie robię ,ale to wolny kraj i powinno nam się pewnych rzeczy nie zakazywać , a niestety w dzisiejszych czasach ktoś chce zebys pracował tylko i wylacznie dla nich zarabiajać np .500- 600 zł  miesięcznie przy tym jeszcze 100zł wydajac na telefon i dojazd , więc chyba coś jest nie tak

• Autor: olusia1 Data: 2009-09-09 21:48:27

dodam jeszcze , że pracowali w tej firmie własnie ludzie , ktorzy "okradywali firmę" ich jakoś nie ukarano , pieniądze spłacają w ratach ...

• Autor: Zośka Data: 2009-09-08 20:13:16

...jak zostałas potraktowana? Aha,...tak.  Na takie  dowiazanie mogę Ci powiedzieć, że ludzie tacy są i tak innych traktują. A dlaczego, bo często im na to pozwalamy.Mamy skrupuły by upominać się o swoje, a póżniej w zaciszu swego domu smutno nam, bo nie daliśmy sobie z tym rady. Teraz trzeba szybko zapomnieć o tym, ale przedsięwziąć postanowienie, że w podobnej sytuacji zrobimy to i to. Może się mylę, bo przecież nie znam sprawy, ani nie jestem jasnowidzem. Wiem, że sprawy, których już wyprostować się nie da, trzeba odsunąć od siebie z pełną świadomością zachowań własnych i oponenta. Potraktuj to jako prywatną lekcję, za które często dużo się płaci. Jutro będzie lepiej!

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-09-08 20:31:23

Tu tez nir wiem co doradzic bo nie wiem o co chodzi i czego oczekujesz Olusiu,,,Trzymam kciuki zeby co by nie bylo dobrze sie skonczylo---

• Autor: olusia1 Data: 2009-09-08 23:34:42

tyle , ze muszę się zadłużyc , zeby wynajac adwokata , bo przecież sama nic nie zdolam , nie znam się na tym wszystkim , za samą poradę dzis zapłacilam 50zł , sprawa ok 1600 zł , czemu to tak jest , ze innym sie upiekło a ja znów mam problemy ....oj życie :)

• Autor: Pola42 Data: 2009-09-08 23:55:25

Trzymaj się słonko !

• Autor: makusia Data: 2009-09-09 00:00:05

Olusiu , trzymam kciuki za powodzenie

• Autor: erka Data: 2009-09-09 02:59:58

Olusiu,
    wiem, ze to brzmi patetycznie, ale mysl pozytywnie, wyobrazaj sobie, ze jestes na rozprawie i sprawe wygrywasz.
    Nasza mysl ma ogromna potege.
    Trzymam kciuki

• Autor: olenka_chicago Data: 2009-09-09 04:45:36

Jako Twoja imienniczka przesylam duzo wsparcia i wierze ze wszystko sie ulozy dobrze. Jak na kazde zlo trzeba troche czasu, sily ducha i usmiechu aby to przetrwac.Dzieciaczki i maz napewno pomoga Ci przezyc kazdy dzien bo teraz to bedzie waze dzien po dniu i do przodu,powodzenia zycze.

• Autor: jola995 Data: 2009-09-09 08:34:10

Witaj
    Głowa do góry, wszystko będzie  dobrze.
    Masz rację musisz wynająć adwokata, on Cię pokeruje wiem że to troche kasy ale jak wygrasz możesz to wszystko odzyskać.

• Autor: crisen Data: 2009-09-09 11:54:04

Trzymaj się i nie daj. Jak to mówią oliwa zawsze.....Wszystko będzie dobrze.Trzymam kciuki.

Przejdź do pełnej wersji serwisu