Jaki kolor by nie miała ta fasola ,to chyba robi sie ją podobnie do zielonej czy zółtej,tak naprawdę to nie widzę żadnej różnicy oprócz koloru,raczej jest on fioletowy:)pasuje do sałatek, po bretońsku,do dań meksykańskich,można też ugotować taką fasolkę,jeżeli strąki nie są łykowate tradycyjnie z masłem i bułką,lub z czosnkiem i oliwą.Oczywiście do dań meksykańskich ,po bretońsku lub do sałatek strąki muszą być wysuszone ,a ziarna duże.
Poszukuję przepisu na fasolę czerwoną w strąkach.Pomóżcie.Z góry dzięki za przepisy.
Jaki kolor by nie miała ta fasola ,to chyba robi sie ją podobnie do zielonej czy zółtej,tak naprawdę to nie widzę żadnej różnicy oprócz koloru,raczej jest on fioletowy:)pasuje do sałatek, po bretońsku,do dań meksykańskich,można też ugotować taką fasolkę,jeżeli strąki nie są łykowate tradycyjnie z masłem i bułką,lub z czosnkiem i oliwą.Oczywiście do dań meksykańskich ,po bretońsku lub do sałatek strąki muszą być wysuszone ,a ziarna duże.
Dzięki za podpowiedż