Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Laktator elektryczny?

• Autor: piszczalka Data: 2009-09-16 16:45:12

Czy miał z Was ktoś laktator elektryczny? Przez to ze karmie jedna piersia i musze dokarmiac Mała nie chce juz ssac piers tylko butle. W nocy jeszcze troche possa ale potem juz nie chce jej sie. Mleko musze jej odciagac i podawac z butli, zastanawiam sie czy taki latator jest dobry i z jakiej firmy najlepszy, oczywiscie w miare tani tez.

• Autor: as Data: 2009-09-16 19:02:29

Ja mam laktator elektryczny NUK ale u mnie się nie sprawdził. Albo ja nie umialam się nim obsługiwac albo było z nim coś nie tak bo mleko nie płyneło a mnie bolało. Mąż odciągał mi rękami do literatki, a potem przelewał do słoika.

• Autor: Iloria Data: 2009-09-16 19:05:26

Ja swego czasu używałam laktatora mechanicznego. Był prosty w obsłudze i skuteczny a co równie ważne - tani :)

• Autor: ekkore Data: 2009-09-16 20:21:51

Moja siostra też używa mechanicznego - taka "łapka" z przyssawką nakręcana na butelke - codziennie po pracy ściąga mleko na następny dzień na rano (tzn jak juz wyjdzie). I chwali sobie.

• Autor: piszczalka Data: 2009-09-17 10:35:42

Mam taki laktator i tez sobie chwale, ale poniewaz musze kilka razy dziennie odciagac mleko to chcialam sobie kupic elektryczny, tylko nie wiem czy warto

• Autor: dajanka Data: 2009-09-16 21:22:14

Kiedy dwa tygodnie po porodzie wylądowałam w szpitalu odciągałam mleko, żeby utrzymac pokarm. Miałam laktator ręczny i odciąganie było dla nie koszmarem, długie  i męczące.
    Co do elektrycznych to podobno najlepsze są z aventu (to chyba philips), ale najlepiej zapytaj o radę na jakiej ś typowo "mamusiowej" stronie:)

• Autor: MARTA84 Data: 2009-09-16 22:10:41

zobacz tu moze cos ci pomoze http://babyonline.pl/niemowle_aktywne_karmienie_wazne_debiuty_artykul,6229.html mam nadziej ze pomogłam

• Autor: piszczalka Data: 2009-09-17 10:38:17

Dziekuje bardzo za pomoc, zaraz wstawiam obiadek, siadam i czytam :)

• Autor: drakas Data: 2009-09-17 11:10:45

Piszczałko, wiem, że kiedyś można było wypożyczyć z podarni laktacyjnej laktator, taki i taki:) Spróbuj się dowiedzieć, szkoda kasę wydawać, lepiej kup coś sobie albo Dzidzi
    Pozdrawiam

• Autor: piszczalka Data: 2009-09-17 16:06:52

Drakas gdyby tylko taka poradnia u mnie w miescie byla to juz bym tam byla. Niestety nawet położna w przychodni nie slyszala o takiej poradni. Szkoda mi kasy na laktator bo nie jest tani ale szkoda mi tez czasu na odciaganie zwłaszcza ze moj starszy niejadek ostatnio cyrki odstawia przy jedzeniu a moje zycie kreci sie wokol karmienia dzieci..........

• Autor: as Data: 2009-09-17 16:53:44

Zadzwoń na oddział noworodkowy lub popporodowy do szpitala i zapytaj o poradnię laktacyjną. Ja wiem, że jest ode mnie o jakies 40km więc istnieja ale ja mieszkam w innej części Polski.

• Autor: asiula76 Data: 2009-09-17 11:58:45

Ja miałam laktator Canpola i bylam bardzo zadowolona.

• Autor: piszczalka Data: 2009-10-07 21:47:46

Musze sie Wam pochwalić :)
    Udało mi sie pozyczyc laktator elektryczny :) Co za komfort, gdybym wiedziała ze to taka wygoda to bym juz przy pierwszym dziecku kupiła. Mąż tez sie cieszy bo gdy przychodzil z pracy i na wieczor tez mi pomagal odciagac :D

• Autor: as Data: 2009-10-08 13:53:41

To się ciszę, że ci dobrze służy. Ja jak pisałam kupiłam sobie z NUKa i nie wiem co źle robiłam ale udało mi się chyba jedną kroplę odciągnąć. Próbowałam 2-3 razy i dałam sobie spokój. Pozostało ręczne ściąganie i wtedy tryskało aż miło:)

• Autor: aloiram Data: 2009-10-08 08:36:01

Ja miałam laktator firmy Medela, byłam z niego bardzo zadowolona, korzystałam pz niego przy dwójce dzieci, później gdy był potrzebny mojej  siostrze, ta dokupiła nowy ręczny tej samej firmy, z takim tłokiem, ale wzięła z mojego tylko ten zaslilacz i ma super zestaw. Dlatego Medelę, naprawdę Ci polecam.

• Autor: piszczalka Data: 2009-10-08 13:21:37

Własnie laktator tej firmy mam pozyczony i nie musze juz kupowac :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu