Forum

Diety i kącik dużego Tadka Niejadka

Dieta plaż połodnia

• Autor: viola68 Data: 2009-09-21 08:28:59

Witam!!!
    Dziewczyny czy któras stosuje tą diete ,bo od dzis zaczynam i przydało by mi się wsparcie.
    Pozdrawiam Viola68

• Autor: ajlati Data: 2009-09-21 12:03:38

chodzi ci o dietę South Beach?? ja stosując ją schudłam 23 kg

• Autor: skopolendra Data: 2009-09-21 12:29:38

Jezu az tyle????Az mam ochote...A nadaje sie dla osob o totalnym braku samodyscypliny???

• Autor: leszek Data: 2009-09-21 15:03:33

Użytkownik ajlati napisał w wiadomości:
    > chodzi ci o dietę South Beach?? ja stosując ją schudłam 23 kg Mam pytanie a co z utrwalaniem wagi,jaki efekt po czasie?

• Autor: viola68 Data: 2009-09-21 15:52:37

Hej
    Napisz proszę co jadłas na tej diecie bo efekt super
    Pozdrawiam Viola68

• Autor: izabela_27 Data: 2009-09-21 13:36:50

Sama chcę się zdecydować na tę dietę ale jest 1 problem jak dla mnie,zero kofeiny.

• Autor: dana39 Data: 2009-09-21 18:30:52

zajrzyjcie tutaj, http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/
    Ja zaczęłam stosować tę dietę 2,5 roku temu, po ścisłym przestrzeganiu I fazy, czyli 2 tygodni schudłam 5 kg, stopniowo wg II fazy dodawałam dozwolone produkty. Efekt był taki, że w sumie schudłam 10 kg i zmieniłam sposób odżywiania. Nic by nawet TA dieta nie pomogła gdby po jej stosowaniu wrócić do starych nawyków żywieniowych. Nie ma siły, efekt jojo bedzie zawsze jeśli po uzyskaniu wymarzonej wagi wrócimy do tego jedzenia co było kiedyś. Faktem jest, że moja waga trochę sie waha, nie jest to już całe 10 kilo;) Z 70 kg przy wroście 156 schudłam do 60. Teraz ważę czasem 61, czasem 62. Kiedy widzę, że ważę więcej, jem produkty o niskim indeksie glikemicznym, np. te dozwolone na I czy II fazie. Spokojnie mozna sobie pozwolić na ciastko czy lody. Jesli jednego dnia trochę przesadze to drugiego jestem grzeczna;) Ja kawę piłam podczas tej diety i nie było żadnych problemów. Najwięcej chudnie się w 2 pierwszych tygodniach, potem wolno, aż do uzyskania takiej wagi jaka chcemy osiągnąć. Ja moge z czystym sumieniem polecić tę dietę. Po stosowaniu wielu róznych diet i sposobów zrzucenia zbędnych kilogramów trafiłam na Dietę Plaż Południa i zadziałała. Dla mnie najważniejsze było to, żeby nie głodować; najbardziej brakowało mi w I fazie owoców i soków owocowych, ale to tylko dwa tygodnie, da sie wytrzymać;) Pozdrawiam

• Autor: ajlati Data: 2009-09-22 08:55:17

Dana doskonale wszystko napisała :)
    co do utrzymania wagi to od 8 miesięcy jadam ''normalnie'' i waga stoi w  miejscu :)
    tak jak napisała Dana nic nie pomoże jak po skończonej diecie rzucicie sie na pizze,frytki itp.....
    nie mówie że ja nie jadam takich rzeczy,ale zostały mi pewne nawyki.....nie jadam białego pieczywa,pije zielona herbatę,nie jadam ziemniaków(zastępuje je ryzem brązowym lub kaszą) ale też niczego sobie nie odmawiam...... zjem np dwa razy w tyg ciasto albo raz za czas pizze......pozatym po tej diecie skurczył mi się żołądek i zjadam mniejsze porcje...
    mogę z czystym sumieniem polecić Wam to dietę,jest skuteczna TO NAPEWNO,nie chodzi się na tej diecie głodnym a po uzyskanym efekcie jeżeli odpowienio sie odzywiasz kilogramy nie wócą :))

• Autor: viola68 Data: 2009-09-22 14:17:14

Dzięki za odpowiedz myslę ze mi się uda na razie drugi dzien jestem na diecie.
    Viola68

• Autor: koszyk Data: 2009-09-22 14:51:47

Witam Cię ja tez jestem na diecie tylko trochę innej jestem już 5 tydzień spadło mi 5kg najważniejsz aby przetrwac dietę to jest nastawienie psychiczne a dalej to już pójdzie i nie ma co wierzyć w cuda kryzys każda z nas musi przejśc organizm się swego domaga ale jak to przezwyciężysz to już później z górki. Zmienić trzeba swoje nawyki żywieniowe i tyle. Zyczę wytrwałości i najważniejsze uwierz w SIEBIE!!!!

• Autor: viola68 Data: 2009-09-22 15:11:08

Dzięki z za wsparcie a co to za dieta ???

• Autor: koszyk Data: 2009-09-22 15:20:15

Też jest bardzo fajna bo się na niej nie głoduje jest to utworzone menu tylko pod twoja osobę przez dietetyka i rozłożoną w czasie dość długim ja mam na 20tygodni a póżniej jest menu aby nie tyć są 3 główne posiłki sniadanie-mixy owocowe z jogurtem serek wiejski, płatki owsiane, obiad- sałatki różnego typu lub jakieś danie na gorąco, kolacja przeważnie na gorąco np. zupa spalająca tłuszcz i taka to zabawa. Duzo gotowania i zabawy w kuchni, ale ja się cieszę waga spada a ja nie głoduję. Dużo jest orzechów, pestek z dyni słonecznika siemie lniane sezam i zero przypraw tylko naturalne sól i pieprz dania są smaczne i o to chodzi.

• Autor: viola68 Data: 2009-09-22 15:40:31

To ciekawa ta dieta ale musiałas isc do lekarza  jak rozumem zeby ci rozpisał jadłospis.

• Autor: koszyk Data: 2009-09-22 16:03:37

owszem ale to nie lekarz a teraz bardzo modny zawód trener żywieniowy i dobrze płatny

Przejdź do pełnej wersji serwisu