Forum

Kuchenne porady

porady kuchenne

  • Autor: Kacia Data: 2009-09-22 16:36:24

    Witam i mam pytanie. Kupilam sobie prodiz i nie wiem co moge w nim upiec
    Prosze o porady i bardzo dziekuje

  • Autor: ewka63 Data: 2009-09-22 16:46:16

    witaj, nie mam teraz prodiża, ale kiedyś piekłam w nim wszystko. Ciasta i mięso. Natomiast moja mama piekła tylko ciasta.

  • Autor: Kacia Data: 2009-09-22 16:57:26

    Dziekuje ewka, jutro pieke kurczaka w prodizu pozdrawiam

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2009-09-23 00:03:37

    upiecz kurczaka na kapuscie kiszonej..pycha wychodzi właśnie w prodiżu:))

  • Autor: Kacia Data: 2009-09-23 14:13:42

    Basienkaa kurczaka na kiszonej kapuscie zrobie napewno. Pozdrawiam

  • Autor: mati2 Data: 2009-09-23 12:15:12

    Jeżeli chcesz to mam gdzieś proporcje na prodiż na pyszną fugę.

  • Autor: Kacia Data: 2009-09-23 14:10:58

    Tak mati napisz mi te proporcje i bardzo Ci dziekuje, pozdrawiam

  • Autor: mati2 Data: 2009-09-23 18:57:15

    Fuga  przepis na prodiż
     4 jaja

    2 i pół szklanki mąki pszennej

    1 margaryna

    mniej niż pół szkl. cukru pudru

    2 płaskie łyzeczki proszku

    mały olejek migdałowy

     1 czubata  szklanka cukru pudru do białek

    mały słoik powideł  lub dżem z czarnej porzeczki

    1 łyżeczka kakao


    żółtka, margarynę ,cukier, proszek, olejek, mąkę zagnieść aż nie będzie sie kleiło uformować gruby wałek i podzielić go na 3 części.
    Do jednej dodać kakao . Ciemną i jedną jasną część włożyć na kilkanaście min. do zamrażarki.
    Pozostałą rozgnieść palcami na dnie prodiża uprzednio posmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą, na to powidła , następnie zetrzeć nad powidłami ciemną część na grubych oczkach tarki.. Białka ubić na sztywno z cukrem wyłożyć i na to zetrzeć jasną część.
    Piec ok. 35 min można wcześniej sprawdzić czy już jest dobre, czas pieczenia zależy od prodiża musisz go wyczuć. SMACZNEGO
    polecam ten przepis .

  • Autor: Kacia Data: 2009-09-23 19:47:27

    Bardzo dziekuje mati ,w sobote upieke ta Fuge.Pozdrawiam serdecznie

  • Autor: Duniasza Data: 2009-09-23 18:17:23

    O prodiżu było kilka wątków na forum, wiem, bo sama szukałam, wrzuć w wż-etową wyszukiwarkę, a tu masz link do takiego z przepisami:

    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=223629&post=223777

  • Autor: Kacia Data: 2009-09-23 19:40:56

    Duniasza bardzo Ci dziekuje za ten link, odpisalam wszystkie przepisy i po kolei zaczynajac od jutra
    prodiz bedzie w uzyciu,Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu