Mam model mikrofali Panasonic Micro&browner. Nie jest to najnowszy model, ale mnie wystarcza. Korzystam tylko do podgrzewania, ale może pomożecie mi rozszyfrować jak jeszcze mogę go wykorzystać. Nie mam instrukcji obsługi, a niemieckiego nie znam ni w ząb.
Mam podobne 'cudo'. Na pewno rozmraza (obrazek garnka, platkow i kropelek) a tuz nad przyciskiem start masz ustawienia wagi (odwazniki). U mnie to wyglada tak, ze musze podac przypuszczalna wage produktu a kuchenka sama ustali czas rozmrazania. Tuz obok odwaznikow masz znak zegara - prawdopodobinie ustawiasz nim godzine na wyswietlaczu. Masz tez opcje grilowania potraw i sile z jaka ma kuchenka dzialac - pod glownym wyswietlaczem sa oznaczenia mocy.
No wiec zaczynamy: Obrazek 1(strona prawa) oznaczenia czasu 1 Mieso, Ryba
2 Chleb Ciasto
Symbol mikroweli W ciemnej ramce: Rozmrazanie obrazek Moc: 1- slabo Gramatura automatyczna 2-srednio 3- mocno Pod ramka 1Jarzyny I Obrazek grila 2 Jarzyny II 3 Ryba Obrazek Kombifunkcji 4 Drob Mikrowela plus grill 5 Pieczen wieprzowa 6 Zapiekanki 7 Rostbef
Symbole dodatkowe: zegar (ten narysowany linia przerywana to nieznana mi funkcja) Odwaznik dla oznaczania wagi aby wlasciwie nastawic program..
Ja mam inna mikrowele ale moze sie przyda: moc najwyzsza ustawiamy najwyzej jesli chcemy zagotowac wode albo przy grilu. Podgrzewac lepiej na mniejszej mocy za to dluzej.
Dziękuję. To trochę pomogło. Ustawiłam dziś na próbę podgrzanie pizzy w kombinacji mikrofala i grill. Ale że była mrożona to i glutowata wyszła. A moze robię coś nie tak. Bo niby ona przeznaczona do piekarnika, ale skoro da się zrobić zapiekankę to sądziłam, że i pizzę. :)
Szkoda, że nie ma przepisów do niej do tych funkcji automatycznych. Cóż pozostaje poeksperymentować.
glutowata... to chyba lepiej by bylo albo sam grill albo wpierw rozmrozic mikrowella a potem grill...Ale nie wiem na pewno tylko tak dedukuje. Jakbys podala dokladny typ to moze udalo by sie znalezc instrukcje. Oznaczenie typu jest gdzies wewnatrz badz na tyle mikrowelli albo na drzwiczkach. Z tego co poczytalam na niemieckich stronach jest to prosta mikrowella posiadajaca tylko funkcje rozmrazanie, podgrzewanie i rumienienie.
Symbol tej kuchenki to NN-K453B. Opiekacz ma moc 1140 W, a kuchenka 1400W albo odwrotnie - tyle dowiedzialam się z tabliczki znamionowej. Ciekawe ile toto prądu zżera?
Mam model mikrofali Panasonic Micro&browner. Nie jest to najnowszy model, ale mnie wystarcza. Korzystam tylko do podgrzewania, ale może pomożecie mi rozszyfrować jak jeszcze mogę go wykorzystać. Nie mam instrukcji obsługi, a niemieckiego nie znam ni w ząb.
Może jakieś przepisy do tych funkcji, proporcje?
Mam podobne 'cudo'. Na pewno rozmraza (obrazek garnka, platkow i kropelek) a tuz nad przyciskiem start masz ustawienia wagi (odwazniki). U mnie to wyglada tak, ze musze podac przypuszczalna wage produktu a kuchenka sama ustali czas rozmrazania. Tuz obok odwaznikow masz znak zegara - prawdopodobinie ustawiasz nim godzine na wyswietlaczu. Masz tez opcje grilowania potraw i sile z jaka ma kuchenka dzialac - pod glownym wyswietlaczem sa oznaczenia mocy.
No wiec zaczynamy:
Obrazek 1(strona prawa)
oznaczenia czasu 1 Mieso,
Ryba
2 Chleb
Ciasto
Symbol mikroweli W ciemnej ramce:
Rozmrazanie
obrazek
Moc:
1- slabo Gramatura automatyczna
2-srednio
3- mocno Pod ramka
1Jarzyny I
Obrazek grila 2 Jarzyny II
3 Ryba
Obrazek Kombifunkcji 4 Drob
Mikrowela plus grill 5 Pieczen wieprzowa
6 Zapiekanki
7 Rostbef
Ciemna ramka:
Automatyczna gramatura
Gotowanie/Rumienienie
Symbole dodatkowe: zegar (ten narysowany linia przerywana to nieznana mi funkcja) Odwaznik dla oznaczania wagi aby wlasciwie nastawic program..
Ja mam inna mikrowele ale moze sie przyda: moc najwyzsza ustawiamy najwyzej jesli chcemy zagotowac wode albo przy grilu. Podgrzewac lepiej na mniejszej mocy za to dluzej.
Dziękuję. To trochę pomogło. Ustawiłam dziś na próbę podgrzanie pizzy w kombinacji mikrofala i grill. Ale że była mrożona to i glutowata wyszła. A moze robię coś nie tak. Bo niby ona przeznaczona do piekarnika, ale skoro da się zrobić zapiekankę to sądziłam, że i pizzę. :)
Szkoda, że nie ma przepisów do niej do tych funkcji automatycznych. Cóż pozostaje poeksperymentować.
Jeszcze raz bardzo dziękuję.
glutowata... to chyba lepiej by bylo albo sam grill albo wpierw rozmrozic mikrowella a potem grill...Ale nie wiem na pewno tylko tak dedukuje. Jakbys podala dokladny typ to moze udalo by sie znalezc instrukcje. Oznaczenie typu jest gdzies wewnatrz badz na tyle mikrowelli albo na drzwiczkach.
Z tego co poczytalam na niemieckich stronach jest to prosta mikrowella posiadajaca tylko funkcje rozmrazanie, podgrzewanie i rumienienie.
Symbol tej kuchenki to NN-K453B. Opiekacz ma moc 1140 W, a kuchenka 1400W albo odwrotnie - tyle dowiedzialam się z tabliczki znamionowej. Ciekawe ile toto prądu zżera?
http://diplodocs.pl/instrukcja-obslugi-uzytkowania/PANASONIC/NNK453-_E
Znalazłam po angielsku, będę starała się rozszyfrować. :)
Dzięki Doroto, wielkie dzięki. Jestes natchnieniem. :)
Juz dawno nie uslyszalam tak cudneego komplementu.
Buziaczki i powodzenia!