Forum

Gawędy o jedzeniu

Nowe formy wyświetlania przepisów!!!

• Autor: korno127 Data: 2009-09-27 21:25:43

Jestem za wprowadzeniem funkcji, które często spotykamy na innych stronach z przepisami kulinarnymi. Chodzi mi tutaj głównie, o wyświetlanie przepisów wq oceny, popularniści, liczby komentarzy itd. Ułatwiłoby to szukanie.

Poza tym wq mnie w opcji szukaj, do każdego przepisu powinna być dodana miniaturka zdjęcia!!!!

• Autor: Glumanda Data: 2009-09-27 22:26:04

Uwazam, ze to byloby bardzo nie fair.. wszystkie przepisy sa dodawane po to, aby ktos je wykorzystal.. tu nie ma ocen.. to nie sa te inne strony kulinarne, tutaj wszyscy maja rowne szanse. Tym samym nowo dodane przepisy...bez komentarzy jeszcze, nie mialyby szansy wyjscia z bloku startowego.

• Autor: alman Data: 2009-09-28 07:44:29

Podzielam pogląd Glumandy, a poza tym, na żadnej innej stronie nie ma aż tak dużej ilości przepisów, więc nie ma co porównywać.

• Autor: Wkn Data: 2009-09-28 10:04:11

Niestety oceny, "popularność" czy ilość komentarzy nie stanowią o jakości przepisu. Mogą by tylko wskazówką. Dodatkowo takie systemy powodują zjawisko "wyścigu szczurów" czego chcemy uniknąć.
    Już parę razy o tym pisałem, że na WŻ nigdy nie będzie oceniania przez wszystkich czy też jakichkolwiek rankingów popularności. Naszym zdanie to prowadzi do promowania niezbyt dobrych treści.

W tej chwili kończy przygotowywać mechanizm, który będzie skuteczną alternatywą dla ocen itp. pomagający w wyborze dobrych przepisów. Już niedługo możecie się spodziewać pojawienia się tych funkcjonalności na stronie.
    Zakładka "Oceny" w przepisie jest pewną zapowiedzią. Dodam tylko, że nie oznacza to możliwości oceny przepisu przez każdego.

Przejdź do pełnej wersji serwisu