Nasze święto piwne opchodzilismy w sobotę 26.09. Oj !! działo się, działo. Pogoda piękna , goscie w odpowiednich nastrojach ,pyszne jadło.Mój pies tez sie świetnie bawił :) Czy mój mąż (w różowych podkolanówkach) nie wygląda uroczo :)))
No suuuper. Jasnee ze uroczo wyglada i Malzonek i Wy wszyscy. O nawet precle sa! Kartoflana salatka i Golonka (?) i Kapucha! A co jeszcze jedliscie? Juz doczytalam . naprawde pieknie przystrojone i zabawa byla setna jak mysle!
Użytkownik zielona53 napisał w wiadomości: > Kazdego uczestnika naszego Oktoberfest na impreza kosztowała 30 złoty . Ceny > na menu są oczywiście żartem.
Jeśli chodzi o ceny to też tak pomyślałem...to musiał być tylko żart ...albo że była to impreza dla pierwszych stu z tygodnika "Wprost" Bahus
Swietna zabawa,a twoj maz w kolanowkach mnie normalnie rozwalil. Ceny tak jak juz Dorotka wspomniala mniej wiecej odpowiednie.W Monachium Maßkrug (Maßbier)ponad 9 € niestety.
Jak bys nie napisala, ze to w Zielonkowie mysalabym, ze to w München :) Super zabawa, swietne towarzystwo lacznie z psem! a rozowe podkolanowki do pozazdroszczenia! (powiedzaial moj maz).
Precle są prawdziwe niemieckie. zostały przywiezione w stanie surowym (zamrożone) i pieczone na miejscu. Pyszne .Tez bym chciała przepis.Tak sie bawiono w Zielonkowie :))
Nasze święto piwne opchodzilismy w sobotę 26.09. Oj !! działo się, działo. Pogoda piękna , goscie w odpowiednich nastrojach ,pyszne jadło.Mój pies tez sie świetnie bawił :) Czy mój mąż (w różowych podkolanówkach) nie wygląda uroczo :)))
No suuuper. Jasnee ze uroczo wyglada i Malzonek i Wy wszyscy. O nawet precle sa! Kartoflana salatka i Golonka (?) i Kapucha! A co jeszcze jedliscie? Juz doczytalam . naprawde pieknie przystrojone i zabawa byla setna jak mysle!
Oczywiscie były jeszcze kurczaki pieczone. Wszystko to co jest w menu. Jedzenia było tak duzo ,że w niedziele mieliśmy powtórkę.
haha teraz dopiero zaowazylam ze ceny chyba tez zywcem z Oktoberfest przynajmniej jesli chodzi o piwo!
Kazdego uczestnika naszego Oktoberfest na impreza kosztowała 30 złoty . Ceny na menu są oczywiście żartem.
No tak myslalam ale fajowy pomysl spisac te prawdziwe ceny! Od razu razniej ze... mozna taniej hihi
Użytkownik zielona53 napisał w wiadomości:

> Kazdego uczestnika naszego Oktoberfest na impreza kosztowała 30 złoty . Ceny
> na menu są oczywiście żartem.
Jeśli chodzi o ceny to też tak pomyślałem...to musiał być tylko żart ...albo że była to impreza dla pierwszych stu z tygodnika "Wprost"
Bahus
Super!
Grazynko :) widac, ze swietnie sie bawiliscie. Mam nadzieje, ze z muzyka tez nie mialas klopotu :) i udalo Ci sie zdobyc wszystkie szlagiery :))
Muzyka była oczywiście odpowienia do tej imprezy. Największym przebojem była "Rozamunda" oczywiscie po niemiecku.
Przepraszam za błąd "obchodziliśmy" oczywiście. Czyli jeszcze po piwie moja głowa nie pracuje:))))
Fantastycznie! Gratuluję przyjaciół, z którymi można tak sie bawić.
Fantastyczny pomysl i wspaniala zabawa!!!!
Swietna zabawa,a twoj maz w kolanowkach mnie normalnie rozwalil.
Ceny tak jak juz Dorotka wspomniala mniej wiecej odpowiednie.W Monachium Maßkrug (Maßbier)ponad 9 € niestety.
A skad tam moj pies?
Serio, wygladaja jak blizniaki nawet tak samo z ta lapa stoja.
A pomysl swietny !!! i widac ze zabawa udana.
Jak bys nie napisala, ze to w Zielonkowie mysalabym, ze to w München :)
Super zabawa, swietne towarzystwo lacznie z psem! a rozowe podkolanowki do pozazdroszczenia! (powiedzaial moj maz).
Mam pytanie czy te precelki to domowej roboty??
Jeśli tak to poproszę o przepis.
Precle są prawdziwe niemieckie. zostały przywiezione w stanie surowym (zamrożone) i pieczone na miejscu. Pyszne .Tez bym chciała przepis.
Tak sie bawiono w Zielonkowie :))