W dosc eksluzywnej przytulnej restauracji jadlam kaczke z prazonymi jablkami i zurawinami jako ze rzadko mam okazje i finanse na takowe dania i "knajpy" pytam Was kochane zarloczki jak moglabym przyrzadzic podobne danie ?? jeszcze dzis ( a minelo 3 m-ce) czuje smak tej potrawy
Użytkownik dama_pik napisał w wiadomości: > W dosc eksluzywnej przytulnej restauracji jadlam kaczke z prazonymi jablkami i > zurawinami jako ze rzadko mam okazje i finanse na takowe dania i "knajpy" > pytam Was kochane zarloczki jak moglabym przyrzadzic podobne danie ?? jeszcze > dzis ( a minelo 3 m-ce) czuje smak tej potrawy
Nie gniewaj się proszę ale sposób sformułowania pytania jest nieco lakoniczny. W prawie każdej restauracji podaje się kaczkę z jabłkami i żurawiną. To jest niemal tak jak byś obligatoryjnie zapytała o pyszną jejecznicę. Widocznie dano tam jakąś przyprawę, która Cię oczarowała. Albo kaczka była pieczona przez 10 godzin w temperaturze 70 stopni? Albo jeszcze nie wiem co. Następnym razem wołaj szefa kuchni i każ sobie zdać relację jak kaczuchę robił, że taka pyszna. Po takiej pochwale i wywołaniu z kuchni na salę przez gościa, przeważnie ma się wszystko wydeklamowane. W ubiegłą niedzielę we Włoszech jadłem kaczkę z rożna, nadziewaną pod skórę zielonymi liśćmi laurowymi. Najpierw było zaskoczenie - później - bajka.
W dosc eksluzywnej przytulnej restauracji jadlam kaczke z prazonymi jablkami i zurawinami jako ze rzadko mam okazje i finanse na takowe dania i "knajpy" pytam Was kochane zarloczki jak moglabym przyrzadzic podobne danie ?? jeszcze dzis ( a minelo 3 m-ce) czuje smak tej potrawy
Użytkownik dama_pik napisał w wiadomości:
> W dosc eksluzywnej przytulnej restauracji jadlam kaczke z prazonymi jablkami i
> zurawinami jako ze rzadko mam okazje i finanse na takowe dania i "knajpy"
> pytam Was kochane zarloczki jak moglabym przyrzadzic podobne danie ?? jeszcze
> dzis ( a minelo 3 m-ce) czuje smak tej potrawy
Nie gniewaj się proszę ale sposób sformułowania pytania jest nieco lakoniczny. W prawie każdej restauracji podaje się kaczkę z jabłkami i żurawiną. To jest niemal tak jak byś obligatoryjnie zapytała o pyszną jejecznicę.
Widocznie dano tam jakąś przyprawę, która Cię oczarowała. Albo kaczka była pieczona przez 10 godzin w temperaturze 70 stopni? Albo jeszcze nie wiem co.
Następnym razem wołaj szefa kuchni i każ sobie zdać relację jak kaczuchę robił, że taka pyszna. Po takiej pochwale i wywołaniu z kuchni na salę przez gościa, przeważnie ma się wszystko wydeklamowane.
W ubiegłą niedzielę we Włoszech jadłem kaczkę z rożna, nadziewaną pod skórę zielonymi liśćmi laurowymi. Najpierw było zaskoczenie - później - bajka.
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/kaczka_z_jablkami_i_zurawinami trochę tego jest w necie, chyba będziesz musiała sprawdzić kilka przepisów:) zanim trafisz na ten najlepszy i najbardziej przypominający to co jadłas w restauracji
dziekuje ;-)
Proszę , zajrzyj tutaj http://wielkiezarcie.com/recipe13328.html i wypróbuj