Forum

Gawędy o jedzeniu

szukam przepisu porady ws.takowego dania

• Autor: dama_pik Data: 2009-09-28 14:13:16

W dosc eksluzywnej przytulnej restauracji jadlam kaczke z prazonymi jablkami i zurawinami jako ze rzadko mam okazje i finanse na takowe dania i "knajpy" pytam Was kochane zarloczki jak moglabym przyrzadzic podobne danie ?? jeszcze dzis ( a minelo 3 m-ce) czuje smak tej potrawy

• Autor: lubczyk69 Data: 2009-09-28 16:37:19

Użytkownik dama_pik napisał w wiadomości:
    > W dosc eksluzywnej przytulnej restauracji jadlam kaczke z prazonymi jablkami i
    > zurawinami jako ze rzadko mam okazje i finanse na takowe dania i "knajpy"
    > pytam Was kochane zarloczki jak moglabym przyrzadzic podobne danie ?? jeszcze
    > dzis ( a minelo 3 m-ce) czuje smak tej potrawy

Nie gniewaj się proszę ale sposób sformułowania pytania jest nieco lakoniczny. W prawie każdej restauracji podaje się kaczkę z jabłkami i żurawiną. To jest niemal tak jak byś obligatoryjnie zapytała o pyszną jejecznicę.
    Widocznie dano tam jakąś przyprawę, która Cię oczarowała. Albo kaczka była pieczona przez 10 godzin w temperaturze 70 stopni? Albo jeszcze nie wiem co.
    Następnym razem wołaj szefa kuchni i każ sobie zdać relację jak kaczuchę robił, że taka pyszna. Po takiej pochwale i wywołaniu z kuchni na salę przez gościa, przeważnie ma się wszystko wydeklamowane.
    W ubiegłą niedzielę we Włoszech jadłem kaczkę z rożna, nadziewaną pod skórę zielonymi liśćmi laurowymi. Najpierw było zaskoczenie - później - bajka.

• Autor: dana39 Data: 2009-09-28 18:35:23

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/kaczka_z_jablkami_i_zurawinami trochę tego jest w necie, chyba będziesz musiała sprawdzić kilka przepisów:) zanim trafisz na ten najlepszy i najbardziej przypominający to co jadłas w restauracji

• Autor: dama_pik Data: 2009-09-29 09:42:06

dziekuje ;-)

• Autor: bergamotka2 Data: 2009-10-06 11:34:39

Proszę , zajrzyj tutaj http://wielkiezarcie.com/recipe13328.html i wypróbuj

Przejdź do pełnej wersji serwisu