Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ciepłe kraje

• Autor: agik Data: 2009-09-28 22:50:50

Umyśliłysmy sobie z przyjaciółką, ze w styczniu wybierzemy się na tygodniowe wakacje do jakiegos ciepłego kraju.
    Pojedziemy sobie same.
    Będziemy sobie leżec na plaży ( ale krótko, bo nam sie leżenie nudzi), bedziemy chodzić po targowiskach,
    Będziemy plotkować, pic kolorowe drinki z  wetknietą parasolką...
    Moja przyjaciółka zdeklarowała się, ze będzie mnie osłaniać parasolem przed natarczywym słońcem, ja będę jej przenosić leżaczek, gdyby chciała spocząć w jakimś innym miejscu...
    Najfajniej byłoby, gdyby temperatura w tym miejscu wynosiła jednocześnie 30  stopni ( dla niej) i 21 stopni ( dla mnie).
    Miejsce na kuli ziemskiej- bez znaczenia- w końcu świat i tak mamy u stóp.

Tylko jedna chmura wisi nad tym czarownym marzeniem: czy w ciepłych krajach, w styczniu są duże robaki????

• Autor: mary50 Data: 2009-09-28 23:00:44

Nie wiem gdzie planujecie jechac .Ja dwum samotnym kobietom proponowalabym St.Maarten-mala bardzo bezpieczna wysepka.Ludzie bardzo przyjacielscy i mozna bez obawy zwiedzac wyspe.Ja bylam w Great Bay Beach hotel -wszystko bylo wliczone/lacznie z jedna wycieczka dookola wyspy.Z hotelu ok.10min na piechotke do centrum.Hotel nad samym oceanem,czysciutka plaza,bialy piasek i nie jest za ogoraco.Polecam.

• Autor: agik Data: 2009-09-28 23:08:05

Mary
    Dziękuję
    My tez jeszcze nie wiemy

Ale czy tam są duże robaki???

• Autor: mary50 Data: 2009-09-29 00:17:50

Nie widzialam zadnych robakow.W pokojach bylo bardzo czysto.Bylam tez na dawnej plantacji trzciny cukrowej i tez nic nie spotkalam/mam na mysli robaka/.

• Autor: agik Data: 2009-09-29 00:26:14

To na Karaibach, tak?

Dzikeuję Mary.

• Autor: kiki1101 Data: 2009-09-29 01:29:50

Floryda- , slonce, plaze i inne atrakcje caly rok...w ciagu dnia temp dla kolezanki, w nocy dla Ciebie, robali nie ma, sa za to jaszczurki , weze i aligatory..

• Autor: agik Data: 2009-09-29 22:39:14

Dzięki :)
    Węże, jaszczurki i aligatory mogą byc ( chyba) :) ważne żeby nie było dużych robaków :)

• Autor: CZOS Data: 2009-09-29 11:28:54

Świetny pomysł. Życzę udanej realizacji. Ja też wolę do 25'C.

• Autor: agik Data: 2009-09-29 22:42:19

Też mi się wydaje, że świetny...
    W tamtym roku miałam zdjęcia kolorowych łąk, zrobione wiosną i latem, a teraz mam marzenie :)

Tylko moja przyjaciólka nie pojedzie tam, gdzie jej się zdaje, ze są duze robaki :D

• Autor: as Data: 2009-09-29 12:01:00

Ja też bym tak chciała. Niestety jest to u mnie nie możliwe.  Lubię upał. Lato w tym roku było dla mnie za chłodne.

• Autor: agik Data: 2009-09-29 22:45:00

Dla mnie w tym roku było zbyt deszczowe...

A czemu niemożliwe? Nie mozesz sobie pomarzyć? Nie mozesz poprzeglądać ofert?

Każdy moze :)

Pozdrawiam i ... niech Ci się ( też ;)) ) ziści...

• Autor: as Data: 2009-09-30 09:19:52

Pomarzyć mogę. Oferty poprzeglądać też. Jednak jechać nie bo mam małe dzieci i taki wyjazd jest bardzo drogi. Marzy nam się wyjazd z dziećmi nad morze ale raczej nie w Polsce bo pogoda niepewna. Jestem jeszcze młoda i wszystko przede mną. Pewnie i my kiedyś gdzieś pojedziemy. Jak pojedziesz to wstaw parę fotek by wyobraźnia lepiej działała. 

• Autor: ekkore Data: 2009-09-30 09:31:33

jedź - póki dzieci małe...one zazwyczaj są gratis... Potem już biją po kieszeni i to ostro...

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-09-30 12:12:59

As nie rozumiem piszesz-nie bo mam dzieci male-a co w tym przeszkadza?Ja sama z corka jezdzilam gdy mala byla,moi znajomi w tamtym roku jechali z dzieckiem rocznym ,a wlasciwie lecieli na urlop,bardzo duzo osob jezdzi z malymi dziecmi i nie jest to przeszkoda.A czasem porownujac wczasy nad Polskim morzem i gdzies za granica ,gdzie pogoda pewna i cieplo,wychodzi niewiele drozej.I wykorzystaj poki dzieci wlasnie male ,gdy podrosna bedziesz juz placic jak za doroslego niestety.Moja corka ma prawie 16lat,jeszcze nie dorosla ,ale tez juz nie dziecko.W tym roku w polowie pazdziernika lecimy do Turcji i musze placic calosc jak za doroslego.

• Autor: as Data: 2009-09-30 14:19:26

Problemem jest to, że dzieci mam 3. Na długą drogę jest ciasno wkładając do auta na tylna kanapę 3 podwyższenia. Jedyny plus to, że z bagażami nie ma problemu bo to kombi. Mąż chce kupić auto 7 osobowe to wtedy mieli byśmy pełen komfort jazdy. Niestety to trochę kosztuje, a kredytu nie dostaniemy bo nie wyjdzie nam zdolność kredytowa:( Jednak powolutku i nam się uda. Nie wiem jeszcze jak ale jestem dobrej myśli i się nie przejmuję.

• Autor: Kropcia Data: 2009-09-30 21:40:50

Tak Ci zazdroszczę tej Turcji! Tam jest cudownie! Byliśmy dwa lata pod rząd i było super!

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-10-02 00:27:56

Kropciu mam nadzieje ze bedzie super,bo w tym roku dopiero mamy urlop w pazdzierniku.Jedynie corka byla 5 tygodni w Polsce na wakacjach u jednej i drugiej babci.W sumie tez patrzelismy na to ,ze w pazdzierniku sa Kartoffelferien i ona moze z nami tez pojechac,bo ma 2 tygodnie wolnego.

• Autor: mysha2006 Data: 2009-09-30 12:32:14

Do 2 roku nie płacisz za dziecko wcale. W tym roku pojechaliśmy z Młodym, ma 9 lat, i płaciliśmy za niego mniej niż połowę za dorosłą osobę. Dzieci nie są przeszkodą.

• Autor: as Data: 2009-09-30 14:32:32

Przeszło mi przez myśl, że może wybrały byście się na Wyspy Kanaryjskie np na Teneryfę. Musisz poczytać w necie jakie tam są warunki.

• Autor: mahika Data: 2009-09-30 21:21:34

to ja jestem osobą która będzie osłaniać agik parasolem na plaży ;)
    sama wątpię czy uda nam się wyjechać, to marzenie wydaje się wrecz nie realne, ale daje wspaniałe poczucie że jest mozliwość ucieczki od zimnego klimatu stycznia i choć troche zbliżenia się do słońca :)

Aguś damy radę :)

• Autor: erka Data: 2009-09-30 22:20:40

Dziewczyny, marzenia sie spelniaja, wiec juz sobie wyobrazajcie jak jest cudownie na tej plazy, jak ocean pieknie szumi. jakie swietne muszle zbieracie.

• Autor: agik Data: 2009-09-30 22:57:03

OO! Wyszłaś z podziemia? ;)))

Jasne, że damy radę :)

I zabaweczki:

Dobra, w głowie mi sie miesza...

Przejdź do pełnej wersji serwisu