Mam kłopot z włosami albo nie wiem z czym. Nagle robią sie mokre od nasady po czubeczki i jeszcze z nich kapie. To jest straszne. Nagle w mgnieniu oka cała gowa jest mokra. Już nie mam nerw. Nie wiem co zrobić. Wygląda to paskudnie - no baba wyszła dopiero z wanny i jeszcze nie wysuszyła głowy. Dzieje si to o różnych porach dnia i w różniastych miejscach. Rano siedzę sobie na przystanku a tu nagle kap kap. I jak tu jechać do pracy. Toż to wstyd, ludziska patrzą się jak na zjawę. Jestem tym bardzo podirytowana. Może ktoś mi zaradzi. To nie są uderzenia jak to mają kobiety w podobnym wieku.
Nerwy, nerwica wegetatywna zawsze działają z poslizgiem, może wizyta u lekarza, ogólnego, dermatologa, neurologa...czy poci Ci sie tylko głowa? może to coś z gruczołami? wizyta u lekarza wydaje mi się tu niezbędna; pozdrawiam i życzę powodzenia
droga Lusy, na wstepie musze ci napisac, ze ja tego jeszce nie "przerabialam", wiec nie mam doswiadczenia, ale po przeczytaniu : "to nie sa uderzenia jak to maja kobiety w podobnym wieku"
mysle, ze to jednak moze byc menopauza,
1. wynika z tego co napisalas, ze jestes w wieku menopauzy, 2. "side effects" - efekty uboczne, to nie tylko uderzenia goraca (ty chyba to mialas na mysli), ale rowniez "sweating attacks" - ataki pocenia, te epizody moga nastapic o kazdej porze i kilka razy w ciagu godziny ( skopiowalam 1 zdanie z internetu i ci go przetlumaczylam),
ja na twoim miejscu poszlabym jeszcze dzisiaj do sklepu zielarskiego lub dobrej apteki i zaczela brac ziolka, ponoc pomagaja, nie ma sie czego wstydzic i nie warto tak sie meczyc, serdecznie pozdrawiam
Hot flushes and sweating
The most common symptoms by far are ‘hot flushes’ and sweating attacks. These episodes can happen at any time, as often as several times an hour
Dzięki za podpowiedzi. Leki na nadciśnienie biorę oraz na serce ( jestem po zawale). Co do menopauzy to przechodziłam ją 8 lat temu po operacji , więc to raczej nie wchodzi w rachubę. Może to jednak na tle nerwowym.
Mam kłopot z włosami albo nie wiem z czym. Nagle robią sie mokre od nasady po czubeczki i jeszcze z nich kapie. To jest straszne. Nagle w mgnieniu oka cała gowa jest mokra. Już nie mam nerw. Nie wiem co zrobić. Wygląda to paskudnie - no baba wyszła dopiero z wanny i jeszcze nie wysuszyła głowy. Dzieje si to o różnych porach dnia i w różniastych miejscach. Rano siedzę sobie na przystanku a tu nagle kap kap. I jak tu jechać do pracy. Toż to wstyd, ludziska patrzą się jak na zjawę. Jestem tym bardzo podirytowana. Może ktoś mi zaradzi. To nie są uderzenia jak to mają kobiety w podobnym wieku.
może ..poprostu pocisz się..na tle nerwowym i stąd to zjawisko...
No ale np w danym momencie o niczym nie myślę i nie jestem zdenerwowana. Chyba , że to działa z poślizgiem ?
Nerwy, nerwica wegetatywna zawsze działają z poslizgiem, może wizyta u lekarza, ogólnego, dermatologa, neurologa...czy poci Ci sie tylko głowa? może to coś z gruczołami? wizyta u lekarza wydaje mi się tu niezbędna; pozdrawiam i życzę powodzenia
droga Lusy,
na wstepie musze ci napisac, ze ja tego jeszce nie "przerabialam", wiec nie mam doswiadczenia, ale po przeczytaniu :
"to nie sa uderzenia jak to maja kobiety w podobnym wieku"
mysle, ze to jednak moze byc menopauza,
1. wynika z tego co napisalas, ze jestes w wieku menopauzy,
2. "side effects" - efekty uboczne, to nie tylko uderzenia goraca (ty chyba to mialas na mysli), ale rowniez "sweating attacks" - ataki pocenia, te epizody moga nastapic o kazdej porze i kilka razy w ciagu godziny ( skopiowalam 1 zdanie z internetu i ci go przetlumaczylam),
ja na twoim miejscu poszlabym jeszcze dzisiaj do sklepu zielarskiego lub dobrej apteki i zaczela brac ziolka, ponoc pomagaja, nie ma sie czego wstydzic i nie warto tak sie meczyc,
serdecznie pozdrawiam
Hot flushes and sweating
The most common symptoms by far are ‘hot flushes’ and sweating attacks. These episodes can happen at any time, as often as several times an hour
Lusy a czy Ty nie stosujesz jakis lekow...np na obnizenie cisnienia???
Dzięki za podpowiedzi. Leki na nadciśnienie biorę oraz na serce ( jestem po zawale). Co do menopauzy to przechodziłam ją 8 lat temu po operacji , więc to raczej nie wchodzi w rachubę. Może to jednak na tle nerwowym.