Witam wszystkich Mam ogromną prosbę o informacje,co mogę z dań gorących przygotowac i czy trzeba wszystko pasteryzowac,abym mogła używać poza domem.Tak żebym mogła sobie podgrzać.Dziękuję za odpowiedz,pozdrawiam.
Witaj, jak mam zużyć potrawy w przeciągu 4-5 dni, to niczego nie pasteryzuję, tylko wkładam gorące do słoików i zakręcam. a wkładam: fasolka po bretońsku, bigos, gulasz, zupy wszystkie, gołąbki w sosie, sosy różne. Byłam na wyjeździe 2 tygodnie, ale miałam dostęp do lodówki i kuchni. Słoiki wzięłam z domu, wszystko się utrzymało w lodówce. 2 słoiki bigosu zostawiłam włochom na później, bo bardzo im smakował. I też się nie skarżyli potem żeby coś było nie tak. Do sosów gotowałam makaron na miejscu.
Witam wszystkich
Mam ogromną prosbę o informacje,co mogę z dań gorących przygotowac i czy trzeba wszystko pasteryzowac,abym mogła używać poza domem.Tak żebym mogła sobie podgrzać.Dziękuję za odpowiedz,pozdrawiam.
Witaj, jak mam zużyć potrawy w przeciągu 4-5 dni, to niczego nie pasteryzuję, tylko wkładam gorące do słoików i zakręcam. a wkładam: fasolka po bretońsku, bigos, gulasz, zupy wszystkie, gołąbki w sosie, sosy różne.
Byłam na wyjeździe 2 tygodnie, ale miałam dostęp do lodówki i kuchni. Słoiki wzięłam z domu, wszystko się utrzymało w lodówce. 2 słoiki bigosu zostawiłam włochom na później, bo bardzo im smakował. I też się nie skarżyli potem żeby coś było nie tak. Do sosów gotowałam makaron na miejscu.