Forum

Kuchenne porady

Żywność

  • Autor: irena2104 Data: 2009-10-01 15:30:12

    Witam wszystkich
    Mam ogromną prosbę o informacje,co mogę z dań gorących przygotowac i czy trzeba wszystko pasteryzowac,abym mogła używać poza domem.Tak żebym mogła sobie podgrzać.Dziękuję za odpowiedz,pozdrawiam.

  • Autor: ewka63 Data: 2009-10-01 15:38:49

    Witaj, jak mam zużyć potrawy w przeciągu 4-5 dni, to niczego nie pasteryzuję, tylko wkładam gorące do słoików i zakręcam. a wkładam: fasolka po bretońsku, bigos, gulasz, zupy wszystkie, gołąbki w sosie, sosy różne.
    Byłam na wyjeździe 2 tygodnie, ale miałam dostęp do lodówki i kuchni. Słoiki wzięłam z domu, wszystko się utrzymało w  lodówce. 2 słoiki bigosu zostawiłam włochom na później, bo bardzo im smakował. I też się nie skarżyli potem żeby coś było nie tak. Do sosów gotowałam makaron na miejscu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu