Witam, mam problem od jakiegoś czasu z otwieraniem stron na WŻ. Najczęściej otwiera się biała kartka tylko i muszę kliknąć kilkakrotnie w odśwież by załadowało całą stronę. Nie pojawiają się jednak zdjęcia ani ikonki. Zdjęcia i iknoki występują w postaci znaków zapytania. W tej chwili również przy pisaniu tego posta nie pojawia się pasek narzędziowy oprócz możliwości zmiany koloru czcionki. Używam przeglądarki safari.
Jedna sprawa i le można zciągniąć teoretycznie a ile idzie praktycznie. Jeszcze inna czy korzystasz tylko sama z tego łącza, albo czy niw dzialają na komputerze inen programy coś zciągające z internetu. W sumie może się okazać, że z tego 8 mega zostaje niewiele na Twoje potrzeby. Choć z drugiej strony przypuszczam, że to raczej problem z DNSem. Można spróbować ustawić sobie inny serwer DNS - może będzie szybciej odpowiadał i nie będzie prpoblemów z dostępem do strony.
Pampasie, z routera korzystam tylko ja i mój mąż. Nikomu łącza nie dzierżawimy. Komputery pracują normalnie bez jakiegoś mega ściągania. Problem mój zaczął się tuż po zmianach na Wużecie wię dlatego nie kojarzę ich z moim łączem. Zrobiłam test łącza i tak wygląda wynik w momencie kiedy wchodzę na WŻ. Mój komputer to MacBook.
To tylko potwierdza, że to prawdopodobnie winny jest DNS. Polecam ręcznie ustawić DNS na jakiś publiczny, inny niż ten który z automatu podstawia twój dostawca internetu.
W konfiguracji sieci się to ustawia, ale dokładny przepis zależy od wersji windowsów. W sumie to nie polecam tam grzebać, jeżeli się choć troszkę w tym nie orientujecie. Efekt uboczny może być taki, że nie będzie dostępu do internetu i nie obejdzie się bez siły fachowej.
Nie mam windowsa ponieważ korzystam z macbooka i mam system macowski. Dzieki za wszystkie rady. Jedyną stroną internetową na której mam problem jest WŻ, więc odczekam sobie jakiś czas może się WŻ naprawi.
Witam, mam problem od jakiegoś czasu z otwieraniem stron na WŻ. Najczęściej otwiera się biała kartka tylko i muszę kliknąć kilkakrotnie w odśwież by załadowało całą stronę. Nie pojawiają się jednak zdjęcia ani ikonki. Zdjęcia i iknoki występują w postaci znaków zapytania. W tej chwili również przy pisaniu tego posta nie pojawia się pasek narzędziowy oprócz możliwości zmiany koloru czcionki. Używam przeglądarki safari.
czas zmienic na firefoxa mozilla dostępna w necie w google
do tej pory problemu nie było. Nie widze potrzeby by wracać do mozilli. Poza tym bardzo lubie moją macowską safari.
Prawdopodobnie to jest jakiś problem z łączem. Albo słaba przepustowość albo problemy z DNS lub coś jeszcze innego.
to się dzieje tylko z Wużetem, ale może masz rację. POczekam aż mi się przepustowość poprawi :D:D:D
mąż mi właśnie powiedział, że nasze łącze jest 8 megowe, można ściągnąc 700 mega w 5 min więc ze stroną też nie powinno być problemu.
Jedna sprawa i le można zciągniąć teoretycznie a ile idzie praktycznie. Jeszcze inna czy korzystasz tylko sama z tego łącza, albo czy niw dzialają na komputerze inen programy coś zciągające z internetu. W sumie może się okazać, że z tego 8 mega zostaje niewiele na Twoje potrzeby.
Choć z drugiej strony przypuszczam, że to raczej problem z DNSem. Można spróbować ustawić sobie inny serwer DNS - może będzie szybciej odpowiadał i nie będzie prpoblemów z dostępem do strony.
Pampasie, z routera korzystam tylko ja i mój mąż. Nikomu łącza nie dzierżawimy. Komputery pracują normalnie bez jakiegoś mega ściągania. Problem mój zaczął się tuż po zmianach na Wużecie wię dlatego nie kojarzę ich z moim łączem. Zrobiłam test łącza i tak wygląda wynik w momencie kiedy wchodzę na WŻ. Mój komputer to MacBook.
To tylko potwierdza, że to prawdopodobnie winny jest DNS. Polecam ręcznie ustawić DNS na jakiś publiczny, inny niż ten który z automatu podstawia twój dostawca internetu.
To jeszcze podpowiedz jak ma to zrobić.
W konfiguracji sieci się to ustawia, ale dokładny przepis zależy od wersji windowsów. W sumie to nie polecam tam grzebać, jeżeli się choć troszkę w tym nie orientujecie. Efekt uboczny może być taki, że nie będzie dostępu do internetu i nie obejdzie się bez siły fachowej.
Nie mam windowsa ponieważ korzystam z macbooka i mam system macowski. Dzieki za wszystkie rady. Jedyną stroną internetową na której mam problem jest WŻ, więc odczekam sobie jakiś czas może się WŻ naprawi.