Forum

Pomysł czy Problem?

problem z ładowaniem strony

• Autor: miauka Data: 2009-10-04 13:13:11

Witam, mam problem od jakiegoś czasu z otwieraniem stron na WŻ. Najczęściej otwiera się biała kartka tylko i muszę kliknąć kilkakrotnie w odśwież by załadowało całą stronę. Nie pojawiają się jednak zdjęcia ani ikonki. Zdjęcia i iknoki występują w postaci znaków zapytania. W tej chwili również przy pisaniu tego posta nie pojawia się pasek narzędziowy oprócz możliwości zmiany koloru czcionki. Używam przeglądarki safari.

• Autor: hanah30 Data: 2009-10-04 17:30:36

czas zmienic na firefoxa mozilla dostępna  w necie w google

• Autor: miauka Data: 2009-10-04 19:41:59

do tej pory problemu nie było. Nie widze potrzeby by wracać do mozilli. Poza tym bardzo lubie moją macowską safari.

• Autor: Wkn Data: 2009-10-05 07:55:44

Prawdopodobnie to jest jakiś problem z łączem. Albo słaba przepustowość albo problemy z DNS lub coś jeszcze innego.

• Autor: miauka Data: 2009-10-05 11:22:23

to się dzieje tylko z Wużetem, ale może masz rację. POczekam aż mi się przepustowość poprawi :D:D:D

• Autor: miauka Data: 2009-10-06 10:46:12

mąż mi właśnie powiedział, że nasze łącze jest 8 megowe, można ściągnąc 700 mega w 5 min więc ze stroną też nie powinno  być problemu.

• Autor: Pampas Data: 2009-10-06 12:02:47

Jedna sprawa i le można zciągniąć teoretycznie a ile idzie praktycznie. Jeszcze inna czy korzystasz tylko sama z tego łącza, albo czy niw dzialają na komputerze inen programy coś zciągające z internetu. W sumie może się okazać, że z tego 8 mega zostaje niewiele na Twoje potrzeby.
    Choć z drugiej strony przypuszczam, że to raczej problem z DNSem. Można spróbować ustawić sobie inny serwer DNS - może będzie szybciej odpowiadał i nie będzie prpoblemów z dostępem do strony.

• Autor: miauka Data: 2009-10-06 14:33:40

Pampasie, z routera korzystam tylko ja i mój mąż. Nikomu łącza nie dzierżawimy. Komputery pracują normalnie bez jakiegoś mega ściągania. Problem mój zaczął się tuż po zmianach na Wużecie wię dlatego nie kojarzę ich z moim łączem. Zrobiłam test łącza i tak wygląda wynik w momencie kiedy wchodzę na WŻ. Mój komputer to MacBook.

• Autor: Pampas Data: 2009-10-06 16:38:22

To tylko potwierdza, że to prawdopodobnie winny jest DNS. Polecam ręcznie ustawić DNS na jakiś publiczny, inny niż ten który z automatu podstawia twój dostawca internetu.

• Autor: as Data: 2009-10-06 18:51:36

To jeszcze podpowiedz jak ma to zrobić.

• Autor: Pampas Data: 2009-10-06 18:54:06

W konfiguracji sieci się to ustawia, ale dokładny przepis zależy od wersji windowsów. W sumie to nie polecam tam grzebać, jeżeli się choć troszkę w tym nie orientujecie. Efekt uboczny może być taki, że nie będzie dostępu do internetu i nie obejdzie się bez siły fachowej.

• Autor: miauka Data: 2009-10-06 21:12:22

Nie mam windowsa ponieważ korzystam z macbooka i mam system macowski. Dzieki za wszystkie rady. Jedyną stroną internetową na której mam problem jest WŻ, więc odczekam sobie jakiś czas może się WŻ naprawi. 

Przejdź do pełnej wersji serwisu