Forum

Gawędy o jedzeniu

Olej ryżowy

  • Autor: W-zetka Data: 2009-10-04 19:58:05

    Do czego można dodać olej ryżowy? (poza tym,że można na nim smażyć, dodawać do sałatek itp.). Może macie jakieś przepisy z dodatkiem właśnie tego oleju?

  • Autor: anulka0276 Data: 2009-10-04 22:33:06

    ja dodaję do biszkoptu:) razem z octem ryżowym:)

  • Autor: W-zetka Data: 2009-10-04 22:40:02

    biszkopt z olejem? Ja dodaje zawsze ocet, ale olej- nie. Możesz podać przepis? ;)

  • Autor: anulka0276 Data: 2009-10-05 00:32:35

    zobacz w moich przepisach:) pozdrawiam

  • Autor: Rzymianka Data: 2009-10-05 13:41:15

    Używam ten olej od dłuższego czasu - do wszystkiego tzn. jest to jedyny ojej jaki stosuję w kuchni. Pozdrawiam !

  • Autor: W-zetka Data: 2009-10-06 20:39:42

    Anulko, dziękuje i dodaje przepis do ulubionych :). Rzymianko- dzięki za radę, myślę że olej ryżowy na stałe zagości w mojej kuchni ;)!

  • Autor: Smosia Data: 2015-11-06 09:41:44

    I ja kupiłam ten olej, podobno mechanicznie tłoczony nie rafinowany.
    Jak czytałam jest dobrym tłuszczem do wszystkiego, nawet do pielęgnacji skóry.
    Ja spróbuję upiec na nim jakieś ciasto 'olejowe', może być smacznie.

    Szukałam opinii 'ryżowych' w komentarzach - kiedyś, gdzieś czytałam, ale nie mogę znaleźć (musiałabym przekopać setki stron).

    Pozdrawiam

  • Autor: AniulaM Data: 2015-11-10 09:56:29

    Ja ostatnio kupiłąm go pierwszy raz i daję do wszystkiego. Wielkiej różnicy nie czuję ale podobno jest dużo zdrowszy 

Przejdź do pełnej wersji serwisu