Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Nazwa dla baru

• Autor: ewusia Data: 2009-10-05 08:11:51

Cześć-witam wszystkich.Powinnam się cieszyć,a mam problem,otóż nie wiem jak nazwać bar ,który wkrótce otwieram.,Będzie szybkie jedzonko i piwo.Liczę na pomoc WŻ,nigdy się nie zawiodłam.

• Autor: lubczyk69 Data: 2009-10-05 08:19:32

Użytkownik ewusia napisał w wiadomości:
    > Cześć-witam wszystkich.Powinnam się cieszyć,a mam problem,otóż nie
    > wiem jak nazwać bar ,który wkrótce otwieram.,Będzie szybkie
    > jedzonko i piwo.Liczę na pomoc WŻ,nigdy się nie zawiodłam.

Pomyśl głównie o tym kto będzie Twoim klientem, bo to jego masz przyciagnąć. Ważne jest też, czy będziesz puszczać mmuzykę, a jeżeli - to jaką. Myśle, że własnie takie i inne niuanse powinny decydować o nazwie.

• Autor: as Data: 2009-10-05 11:12:40

Można też nazwę nadać jeżeli coś koło baru jest charakterystycznego albo coś z Twoim imieniem związane.

• Autor: jaska2503 Data: 2009-10-05 11:18:35

Jak się domyślam masz na imię Ewa,więc po co pocić mózgi...Nazwij po prostu BAR U EWY

• Autor: jamajka Data: 2009-10-05 11:41:33

No to jak z imieniem ma być związane to moze rajskie żarełko :)

• Autor: Bodek Data: 2009-10-05 11:47:48

bar u bodka?? :):):):):):):):):):):):):)

• Autor: beata77 Data: 2009-10-05 11:55:36

Cześc moi znajomi maja cos podobnego jak TY planujesz otworzyć i nazywa sie to ARTMAR od ich imion(Artur i Marcin) może i Ty cos wymyślisz związanego z imieniem pozdrawiam i życzę powodzenia w interesach

• Autor: Zbyh 1 Data: 2009-10-05 13:14:22

Skoro masz na imię Ewa to może bar będzie się nazywał "Eden" lub " Rajskie Jadło"?

• Autor: bahus Data: 2009-10-05 13:46:42

> Cześć-witam wszystkich.Powinnam się cieszyć,a mam problem,otóż nie
    > wiem jak nazwać bar ,który wkrótce otwieram.,Będzie szybkie
    > jedzonko i piwo.Liczę na pomoc WŻ,nigdy się nie zawiodłam.

U Bahusa (przez samo "h")
    Bahus

• Autor: till Data: 2009-10-05 13:50:12

Rabarbar  :)

• Autor: aggusia35 Data: 2009-10-05 14:17:20

Trudny orzech do zgryzienia :):). Będąc w tym roku nad morzem jedliśmy rybki w knajpce która się nazywała " Mąż łowi żona gotuje"
    może coś w tym styłu np Mąż przygotowuje żona gotuje

• Autor: ulla* Data: 2009-10-05 14:42:19

EWA GOTUJE hi,hi, to był żart......
    Podpowiem,że u mnie w mieście są:SOFA-w tym barze są sofy do siedzenia,serwują piwo i małe jedzonko;MARIANO ITALIANO włoskie danie serwują.
    Musi być krótka,wpadająca w ucho nazwa,albo rymujaca się....Nazwa jakiegoś warzywa,owoca, lub potrawy,jakie będziesz często podawać. W nazwie może coś,co będzie szczególnie charakteryzowało Twój bar, może wystrój baru, na jaki styl go urządzasz?np. KANCIAPA.Czy jest ten bar w pomieszczeniu w dole,jak w piwnicy? Może w nazwie coś z piwnicą? np.PIWOwnica, PIWNICA POD....

Wiem,ze to śmieszne,ale spróbuj mówić za każdą wymyśloną nazwą:Idziemy do....Ludziska, tak mówią,idąc gdzieś do knajpy ,mów sobie np.:Idziemy do Kanciapy. Zobaczysz,czy to pasuje,czy nie jest za długie.

Pozdrawiam,życzę powodzenia!!!

• Autor: jannaj Data: 2009-10-05 17:01:34

Borubar

• Autor: domino29 Data: 2009-10-05 17:21:55

Albo Benhałer

• Autor: ewusia Data: 2009-10-05 22:16:19

Dzięki Wam wszystkim,dzień się kończy a ja nadal jestem w kropce.Nadal myślę,Bez efektu.Dzięki serdeczne.

• Autor: majolika Data: 2009-10-06 08:55:53

Na nazwę wpływa wiele czynników i faktycznie może przyciągac, jak tytuł ksiązki. Ja proponowałabym skupić sie na specyfice knajpy(menu, polożenie).Choć czaem dowcip przyciąga. u nas założył ktos kiedyś kanjpę"pod kiciem"- kolo aresztu. Każdy z ciekawości tam zaglądal, a jak smacznie to na pewno wracał.

• Autor: tineczka Data: 2009-10-06 16:52:48

Ewusiu, a co myslisz o nazwie Golden Cave czyli po polsku mniej wiecej Zlota Jaskinia, pasuje nazwa do malych knajpek/pubow serwujacych piwo i nieskomplikowane dania.

Pozdrawiam!

Ps. Ja zawsze do corki mowie "Ewuniu", "Ewusiu":)

• Autor: ewusia Data: 2009-10-07 08:22:32

Tineczko,do mnie mój mąż też zawsze mówi Ewuniu lub Ewusiu,tylko w tej wersji lubię mije imię.A do córci to trzeba najpiekniej,pozdrawiam cię

• Autor: bahus Data: 2009-10-06 18:35:53

Ja swoją knajpkę nazwę Red Wiking...

• Autor: majolika Data: 2009-10-06 19:43:31

a ja swoją całkiem inaczej, ale tu się chyba nie nadaje do powtórzenia...bo zbyt swięta lub obrazoburcza będzie.Ale to tylko w moich marzeniach ta knajpka, bo moje powołanie to chyba jednak nie kucharzenie, choć to kocham.A może kiedyś, jak wygram toto, albo założe fundację to bedę gotować dla biednych.I tych z tej i tamtej strony politycznej. Za darmo.Ale narazie nie mam na to forsy:(((

• Autor: tineczka Data: 2009-10-06 19:55:00

I bedziesz serwowal Mariestads hihihi

• Autor: majolika Data: 2009-10-06 20:00:07

Absolutnie nie!bedzie sie nazywal: "Pod wydatnym biustem'- i ja tam beda stała przy barze;)))!!!!Tę nazwę wymysliam jeszcze w liceum!!!

• Autor: ewusia Data: 2009-10-07 08:24:25

Wiesz Bahus  ten wiking mnie zastanawia.Ale  w pobliżu nie ma niczego z tej dziedziny pomimo to dziękuję ci bardzo

• Autor: ewusia Data: 2009-10-07 08:28:07

Barek będzie się mieścił  na dworcu PKS,syn śmieje się że pasuje Wesoły Autobus.Oni tylko się ze mnie śmieją ,ale ja wiem ,że mi się uda ten interes.

• Autor: majolika Data: 2009-10-07 08:52:28

W moim miescie na dworcu bar nazywa sie "Legendarny bar w..."I wszyscy tam wala, no bo trzeba bywac w legendarnym barze;)))A jak dasz nazwę wesoły to jeszcze bedzie zbyt wesoły i obrośnie złą sławą?

• Autor: sanella* Data: 2009-10-07 09:46:15

Ja nie lubie bardzo wymyslnych nazw barow, gdzie mozna cos prostego i szybkiego zjesc. Najepiej jak z nazwy moge skojarzyc co w takim Barze podaja, czym sie specjalizuja.
    Piszesz, ze bedzie podawane szybkie jedzenie, a wiec goscic beda u ciebie przechodnie, przejezdni, pracujacy (na przerwie), dzieci szkolne...
    Miejsce tez masz super.
    Wazna jest propaganda slowna, a wiec prosta nazwa, ktora kazdy moze zapamietac!
    Np. jak specjalizujesz sie w pizzy to- Pizzeria pod PKS-em
    Pierozek pod PKS-em
    Sznycelbar
    ............
    Wiem, ze to malo orginalne nazwy, ale ja od razu bym wiedziala gdzie to jest i co tam jest, szukajac czegos szybkiego do zjedzenia w twoim miescie.
    Zycze powodzenia!

• Autor: bahus Data: 2009-10-07 13:16:05

> Barek będzie się mieścił  na dworcu PKS,syn śmieje się że pasuje
    > Wesoły Autobus.Oni tylko się ze mnie śmieją ,ale ja wiem ,że mi się uda
    > ten interes.

Piwo na dworcu PKS? W Poznaniu dworce są "bezpiwne"
    Bahus

• Autor: majolika Data: 2009-10-07 13:25:28

Masz Bahu rację.PKP jest bezalkoholowe.Nawet w tych ich intericty czy jakos tam.Jeśli chcesz mieć wyszynk, musisz postarac sie o miejsce..niedalko PKP.Durny przepis, bo jak jedziesz 500km albo więcej to tylko łyk alkoholu uśmierzy ból podróży.mogliby np podniesc ceny.Wtedy nie byłoby pijaczków, a tylko ci , którzy chcą.a tak  co kilka kilometrów wsiada do pociągu jegomośc, który przechodzi po przedziałach i oferuje na swoją korzyść droższe trunki. I kto na tym traci?

• Autor: Adanaw Data: 2009-10-08 09:54:59

Twój syn ma rację! "Wesoły autobus" to strzał w 10 moim zdaniem ! Pozdrawiam :)

• Autor: lubczyk69 Data: 2009-10-07 09:30:52

"Co nieco", "Przytulny", "Mała randka", "Na jednej nodze", "Swojski smak", "Bez biletu",  "Przed drogą", itp. itd

Jeali zaprosisz a starczy mi czasu, to jestem gotów być na otwarciu i sprzedawac Ci ciastka

• Autor: lubczyk69 Data: 2009-10-07 09:50:07

"Na osi", "Paliwo na drogę", ""Kasa biletowa", "Dziurkacz", "Kasownik", "Buziak na drogę", "Ku pokrzepieniu", "Świetny", "Smak podróży"

• Autor: Balbina71 Data: 2009-10-07 13:04:55

"Odwyk", "Bez Pomyslu",  "Nogi Krolowej", "Juz niedaleko" , "W droge czas", "I tak dalej".......moze to cos pomoze:)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-10-07 13:38:43

A czemu "Nogi Krolowj" i "Odwyk" ? - Wesole nazwy
    A moze "Przystanek" albo "Przystanek u Ewy"? Albo Przystanek nr.. i tu podac nr jakiego nie ma, Albo "Chwila", "za piec 12", "Co nie co" "Na jeden Zab"

• Autor: majolika Data: 2009-10-07 13:55:18

Łomatko, a zeby was czort popiescił!!Ja tu  gadu gadu z wami, a mi sie żołądki do rosołu-cud(wg przepisu jednej z naszych koleżanek) przypalily sromotnie!!!Cholera!!!I garnek do wyrzutki.A czort z tymi pogaduszkami na forum...brrrrr...wrrrr

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-10-07 13:57:07

wez siupnij a nie warcz :-))) a przepis na usuniecie przypalenia dopiero co byl na forum :-)))

• Autor: majolika Data: 2009-10-07 14:18:39

a taki byl ładny garnek-amerykanski!Cholera!!

• Autor: Balbina71 Data: 2009-10-07 16:49:31

Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
    > A czemu "Nogi Krolowj" i "Odwyk" ? - Wesole nazwyA moze "Przystanek" albo
    > "Przystanek u Ewy"? Albo Przystanek nr.. i tu podac nr jakiego nie ma, Albo
    > "Chwila", "za piec 12", "Co nie co" "Na jeden Zab"

A moze "Szybka Chwila"....... a co do "nog krolowej" znalazlam w necie jeden z amerykanskich pubow sie tak nazywa, a jeszcze smieszniejsze jak klient mowi do drugiego:"czekam az sie "Nogi Krolowej" otworza:)))

Przejdź do pełnej wersji serwisu