http://wielkiezarcie.com/recipe13328.html Nie wiem dlaczego.. ale nie daje sie otworzyc tego przepisu. Wlasnie przeczytalam komentarz do kaczki..i chcialam wejsc na przepis..a tu otwiera mi sie zupelnie cos innego.... Moze ktos wie dlaczego?
Pieczony indyk sposobem luckystar Myslalam nad wstawieniem przepisu na pieczenie indyka, ale wyszlo na to, ze za duzo pisania, a poniewaz wlasnie w moim blogu juz dalam notke na ten temat to pozwole sobie tutaj zrobic przedruk:
Dziekczynnie czyli indykowo Na temat amerykanskiego Thanksgiving czyli Swieta Dziekczynnienia napisalam juz tak duzo w Bez odwrotu, ze tutaj coby nie przynudzac zajme sie tylko przepisami. Zaczne moze od glownego goscia na stole czyli samego indyka. Nadmieniam na wstepie, ze dziala to w przypadku indyka takiego z farmy hodowlanej, a nie wiejskiego. Te wiejskie zyjace na wolnej przestrzeni sa bardzo umiesnione i trzeba im najpierw z nog usunac sciegna. Paskudna to robota, pamietam moja Mama tak robila i sama jak przyjechalam do Stanow to na pierwsze swieto tak zmasakrowalam biedne ptaszysko, ze wygladalo toto zalosnie. Dopiero potem, ktos mi wytlumaczyl, ze ten indyk kupiony w Stanach nie byl za zycia biegaczem olimpijskim i nic takiego nie trzeba mu robic. Przyjelam to z ulaga, bo wyciaganie sciegien jest bardzo zmudna praca, konieczna, zeby mieso bylo miekkie i nie lykowate. "
No bede musiala robic twojego indyka Marylko!! Ale nie rozumie tego..dlaczego tak sie dzieje.... ??????????? a moze... ty masz jakies bezposrednie poláczenie z moim komputerem?? ;)
Nie wiem co sie dzieje, zapewniam ze nie dostaje zadnego wynagrodzenia za propagowanie mojego przepisu na indyka:))) Ja mam IE i nic takiego sie nie dzieje, ale czasem musze sie przesiadac na Mozille, bo IE nie otwiera wszystkich watkow na forum. Mozilli nie cierpie jak czarnej ospy, bo nic nie potrafie na niej zrobic. Wklejenie prostego linka na Mozilli graniczy z budowa rakiety. Wiec z reguly to nawet jak sie watki nie otwieraja to raczej rezygnuje z WZ dopoki sie nie wyrowna, no chyba ze juz zabralam glos w jakiejs dyskusji to wtedy musze odpalic te zaraze zwana Mozilla.
Wersja do druku Wyślij przepis Dodaj do ulubionych skomentuj
Kaczka przepyszna Kaczusię rozmrozić, wyskubac pikcie dokładnie - to najstraszniejsza cześć pracy, Przygotować na desce 2 zabki czosnku dokładnie roztarte z solą i pieprzem. Tą mieszanką starannie natrzec całą kaczusię. Odstawić w chłodne miejsce na parę godzin, nawet na noc. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne i w to miejsce nałozyć miodu. Jabłka włożyć do środka kaczki i spiąć ja uprzednio wycinając tłuszczyk. Tłuszczykiem tym wyłożyć dno brytfanny. Ułożyć ptaszka. Zamknąć bryfankę. Wstawić do letniego piekarnika.Temperaturę doprowadzić do ok. 220st. Gdy wytworzy się już pewna ilość tłuszczu i soku z jabłek - zmniejszyć temperaturę do 180-170st. i co chwila(dużo pracy!) polewć tymże kaczusię. Można ją troszkę posmarować miodem... Piec, piec, piec,aż patyczek drewniany wkłuwany w kaczkę wchodzi jak w masełko. Na ostatnie pół godziny obłożyc kaczkę resztą jabłek, śliwkami suszonymi i już! Podawać z kartofelkami lub kluskami sląskimi i surówką z czerwonej kapusty lub pyszniutką dynią.Smacznego - nie może się nie udać. A sosik można na drugi dzien wykorzystać do klusek kładzionych też pycha. Przepis udostępniony przez Frigg
A u mnie otwiera sie, to co skopiowalam..nawet jak wejde bezposrednio w przepisy Frigg.... " w tym domu straszy... nie wchodz tam o zmroku... w tym domu straszy.. nie wchodz tam o brzesku.. " hihihi...
Glumandziu ja Ci wierze. Ja tez mam problemy z WZ ostatnio. Odznaczam watki jako przeczytane a one nadal wygladaja jak nie czytane, nie wyswietlaja mi sie strony.... I to tylko z WZ sie dzieje, wszedzie indziej jest normalnie.
Nie denerwuj sie. Ja biore urlop od Wuzeta, domowy urlop bo mnie trafia jak piec razy musze otwierac jedna strone, za to wpracy na slabszym laczy i na IE otwiera sie normalnie, poza tym, ze raz watek POlanskim otwieral sie tam tylko do okolo 150 watku.
Prawdopodobnie masz tam jakieś śmieci w tej notatce. Robiłąś ją w wordzie i przekleiłaś na stronę? I pewnie do tego przeglądarka IE? Jeżeli tak to wykasuj notatkę i wszystko wróci do normy. A na przyszłość trzeba używać edytora na stronie.
Nie, Pampasie.. to nie IE i nie mam tam niczego :) Pierwszy raz chcialam otworzyc ten przepis, z czystej ciekawosci. Nie wiem dlaczego otwiera mi sie tam artykul Luckystar.. a nie sam przepis.. jego wogole nie widze :( Nigdy nie robie notatek w wordzie. Uzywam mozilli. Sprobowalam teraz wykasowac to co tam sie ukazuje... ha..przyszla mozliwosc wyboru aby wykasowac to..ale po nakliknieciu na wykasuj notatke, pojawila sie po chwili ponownie... Przyszlo mi tylko do glowy, ze moze Luckystar pisala swoj artykul w wordzie? Mam ten prrzepis w ulubionych i dodalam ten artykul w notatke, aby nie szukac..
http://wielkiezarcie.com/recipe13328.html Nie wiem dlaczego.. ale nie daje sie otworzyc tego przepisu. Wlasnie przeczytalam komentarz do kaczki..i chcialam wejsc na przepis..a tu otwiera mi sie zupelnie cos innego.... Moze ktos wie dlaczego?
U mnie otwiera się przepis na kaczkę :) Korzystam z przegladarki IE
mi sie otworzyla mama mozilla buziaki
A u mnie otwiera sie to:
Pieczony indyk sposobem luckystar Myslalam nad wstawieniem przepisu na pieczenie indyka, ale wyszlo na to, ze za duzo pisania, a poniewaz wlasnie w moim blogu juz dalam notke na ten temat to pozwole sobie tutaj zrobic przedruk:
Dziekczynnie czyli indykowo Na temat amerykanskiego Thanksgiving czyli Swieta Dziekczynnienia napisalam juz tak duzo w Bez odwrotu, ze tutaj coby nie przynudzac zajme sie tylko przepisami. Zaczne moze od glownego goscia na stole czyli samego indyka. Nadmieniam na wstepie, ze dziala to w przypadku indyka takiego z farmy hodowlanej, a nie wiejskiego. Te wiejskie zyjace na wolnej przestrzeni sa bardzo umiesnione i trzeba im najpierw z nog usunac sciegna. Paskudna to robota, pamietam moja Mama tak robila i sama jak przyjechalam do Stanow to na pierwsze swieto tak zmasakrowalam biedne ptaszysko, ze wygladalo toto zalosnie. Dopiero potem, ktos mi wytlumaczyl, ze ten indyk kupiony w Stanach nie byl za zycia biegaczem olimpijskim i nic takiego nie trzeba mu robic. Przyjelam to z ulaga, bo wyciaganie sciegien jest bardzo zmudna praca, konieczna, zeby mieso bylo miekkie i nie lykowate. "
Tez mam mozille.... :/
Glumandziu, to palec bozy:))))) Rob indyka:)))))))))))))))
No bede musiala robic twojego indyka Marylko!! Ale nie rozumie tego..dlaczego tak sie dzieje.... ??????????? a moze... ty masz jakies bezposrednie poláczenie z moim komputerem?? ;)
Nie wiem co sie dzieje, zapewniam ze nie dostaje zadnego wynagrodzenia za propagowanie mojego przepisu na indyka:))) Ja mam IE i nic takiego sie nie dzieje, ale czasem musze sie przesiadac na Mozille, bo IE nie otwiera wszystkich watkow na forum. Mozilli nie cierpie jak czarnej ospy, bo nic nie potrafie na niej zrobic. Wklejenie prostego linka na Mozilli graniczy z budowa rakiety. Wiec z reguly to nawet jak sie watki nie otwieraja to raczej rezygnuje z WZ dopoki sie nie wyrowna, no chyba ze juz zabralam glos w jakiejs dyskusji to wtedy musze odpalic te zaraze zwana Mozilla.
Mam opere i u mnie się otwiera poprawnie. Jaką ty przeglądarkę masz?
mozilla
<<<<<<u mnie jest to:
Wersja do druku
Wyślij przepis
Dodaj do ulubionych
skomentuj
Kaczka przepyszna
Kaczusię rozmrozić, wyskubac pikcie dokładnie - to najstraszniejsza cześć pracy,
Przygotować na desce 2 zabki czosnku dokładnie roztarte z solą i pieprzem.
Tą mieszanką starannie natrzec całą kaczusię.
Odstawić w chłodne miejsce na parę godzin, nawet na noc.
Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne i w to miejsce nałozyć miodu. Jabłka włożyć do środka kaczki i spiąć ja uprzednio wycinając tłuszczyk.
Tłuszczykiem tym wyłożyć dno brytfanny.
Ułożyć ptaszka. Zamknąć bryfankę.
Wstawić do letniego piekarnika.Temperaturę doprowadzić do ok. 220st.
Gdy wytworzy się już pewna ilość tłuszczu i soku z jabłek - zmniejszyć temperaturę do 180-170st. i co chwila(dużo pracy!) polewć tymże kaczusię.
Można ją troszkę posmarować miodem...
Piec, piec, piec,aż patyczek drewniany wkłuwany w kaczkę wchodzi jak w masełko.
Na ostatnie pół godziny obłożyc kaczkę resztą jabłek, śliwkami suszonymi i już!
Podawać z kartofelkami lub kluskami sląskimi i surówką z czerwonej kapusty lub pyszniutką dynią.Smacznego - nie może się nie udać. A sosik można na drugi dzien wykorzystać do klusek kładzionych też pycha.
Przepis udostępniony przez Frigg
A u mnie otwiera sie, to co skopiowalam..nawet jak wejde bezposrednio w przepisy Frigg.... " w tym domu straszy... nie wchodz tam o zmroku... w tym domu straszy.. nie wchodz tam o brzesku.. " hihihi...
U mnie wszystko poprawnie.Mam mozille.
Użytkownik analena75 napisał w wiadomości:
> U mnie wszystko poprawnie.Mam mozille.
Tak samo,wszystko dobrze działa ;)
u mnie dokładnie to samo
Chyba mi nie dowierzacie... :(
Glumandziu ja Ci wierze. Ja tez mam problemy z WZ ostatnio. Odznaczam watki jako przeczytane a one nadal wygladaja jak nie czytane, nie wyswietlaja mi sie strony.... I to tylko z WZ sie dzieje, wszedzie indziej jest normalnie.
Prawdopodobnie masz tam jakieś śmieci w tej notatce. Robiłąś ją w wordzie i przekleiłaś na stronę? I pewnie do tego przeglądarka IE?
Jeżeli tak to wykasuj notatkę i wszystko wróci do normy. A na przyszłość trzeba używać edytora na stronie.
Nie, Pampasie.. to nie IE i nie mam tam niczego :) Pierwszy raz chcialam otworzyc ten przepis, z czystej ciekawosci. Nie wiem dlaczego otwiera mi sie tam artykul Luckystar.. a nie sam przepis.. jego wogole nie widze :(
Nigdy nie robie notatek w wordzie. Uzywam mozilli.
Sprobowalam teraz wykasowac to co tam sie ukazuje... ha..przyszla mozliwosc wyboru aby wykasowac to..ale po nakliknieciu na wykasuj notatke, pojawila sie po chwili ponownie...
Przyszlo mi tylko do glowy, ze moze Luckystar pisala swoj artykul w wordzie? Mam ten prrzepis w ulubionych i dodalam ten artykul w notatke, aby nie szukac..