Witam was . Robię często skrzydełka faszerowane i nie mam już pomysłów z czym je podawać.Same skrzydełka to za mało .Najczęściej podawałam je z frytkami lub z bigosem ale chciałabym coś innego nowego. Macie może jakiś pomysł?? Z góry dziękuję.
ja do skrzydełek daję pieczone ziemniaczki (kroję je w plasterki i dodaję w trakcie pieczenia skrzydełek)i surówkę marchewka-jabłko-rodzynki lub seler-rodzynki. Taki zestaw najbardziej nam smakuje, ale wiadomo co kraj to obyczaj, co chałupa to zwyczaj :)
A ja proponuje z kuskusem,tym bardziej można go podać na kilka różnych sposobów i na słodko-kwaśno i z warzywami i sposób pomidorowo-oliwkowy.Taka potrawa,to jak by pomysł Kuchni Marokańskiej lib Tunezyjskiej ;)
Witam was . Robię często skrzydełka faszerowane i nie mam już pomysłów z czym je podawać.Same skrzydełka to za mało .Najczęściej podawałam je z frytkami lub z bigosem ale chciałabym coś innego nowego. Macie może jakiś pomysł?? Z góry dziękuję.
ja do skrzydełek daję pieczone ziemniaczki (kroję je w plasterki i dodaję w trakcie pieczenia skrzydełek)i surówkę marchewka-jabłko-rodzynki lub seler-rodzynki. Taki zestaw najbardziej nam smakuje, ale wiadomo co kraj to obyczaj, co chałupa to zwyczaj :)
Możesz podawa z ryzem i surówka z marchewki z jabłkiem i chrzanem lub surowka z surowych buraczkow (drobniutko startych) z jabkliem chrzanem i miodem
A ja proponuje z kuskusem,tym bardziej można go podać na kilka różnych sposobów i na słodko-kwaśno i z warzywami i sposób pomidorowo-oliwkowy.Taka potrawa,to jak by pomysł Kuchni Marokańskiej lib Tunezyjskiej ;)
Z pieczonymi w piekarniku "księżycami" ziemniaczanymi, albo z lanymi kluskami smażonymi.
Surówka- dowolna :)
Moja propozycja - ryż, tzatzyki i sałata z "'winegretem"