Zabrałam sie za robienie kotletów a tu niespodzianka nie mam jajek!!! jak zrobic panierkę bez nich? wczoraj wypatrzyłam przepis na fileta wcieście smietanowym a dziś za chiny nie mogę go znaleźć, pomóżcie może jakieś sugestie na panierkę bezjajeczną z góry dziekuje
Użytkownik Tercia napisał w wiadomości: > Zabrałam sie za robienie kotletów a tu niespodzianka nie mam jajek!!! > jak zrobic panierkę bez nich? wczoraj wypatrzyłam przepis na fileta > wcieście smietanowym a dziś za chiny nie mogę go znaleźć, > pomóżcie może jakieś sugestie na panierkę bezjajeczną z > góry dziekuje
Bardzo dobrze sprawdza sie maslanka zamiast jajka;))
Zamiast jajka możesz użyć mieszanki mąki kukurydzianej/ziemniaczanej, wody, soli i/lub przypraw - konsystencja, jaka będzie Ci odpowiadać; wiadomo - im więcej wody, tym bardziej będzie rzadka. Rozumiem, że chodziło Ci tylko o zamiennik jajka Widziałam też w przepisach CZOS'a TAKIE ciasto do panierki - znajduje się tam jajko, ale myślę, że mogłabyś je pominąć lub zastąpić jedną z wymienionych przeze mnie mieszanek. Mam nadzieję, że sobie poradzisz/poradziłaś ^^
mozna zrobic w wielu przyprawach - na pocieszenie - bez panierki jest zdrowiej!!!!!!!!!! Ja robie tak - kroje na małe kawałeczki i posypuję solem, pieprzem, oregano, słodką papryką, majerankiem i ewentulanie wegetą lub przyprawą do grilla i smaże na oleju - pycha!!!!!!!pozdrawiam
Zabrałam sie za robienie kotletów a tu niespodzianka nie mam jajek!!! jak zrobic panierkę bez nich? wczoraj wypatrzyłam przepis na fileta wcieście smietanowym a dziś za chiny nie mogę go znaleźć, pomóżcie może jakieś sugestie na panierkę bezjajeczną z góry dziekuje
Ja proponuję zrobic w/g przepisu Bodka "Kurczak a la BB",to jest w cieście naleśnikowym(robiłam już bez użycia jajek).Pycha!!!!!!
Przypomniała mi się jeszcze jedna "panierka"- gęsta śmietana+zupa cebulowa w proszku+odrobina mąki(w razie potrzeby).
dzieki, ale nie posiadam zupy w proszku, cos wymyśle,
jeszcze mi sie komp wiesza i nic nie moge znalęźć
dziekuje za wspomnienie o moim przepisie :):):):):):):)
ps: tylko gdzie jest komentarz?? hehehe :):):):):)
Ups cholera,długopis się wypisał;-)))))))))))))))
olowkiem !! :D:D:D:D:D:D:D
Użytkownik Tercia napisał w wiadomości:
> Zabrałam sie za robienie kotletów a tu niespodzianka nie mam jajek!!!
> jak zrobic panierkę bez nich? wczoraj wypatrzyłam przepis na fileta
> wcieście smietanowym a dziś za chiny nie mogę go znaleźć,
> pomóżcie może jakieś sugestie na panierkę bezjajeczną z
> góry dziekuje
Bardzo dobrze sprawdza sie maslanka zamiast jajka;))
moja mama daje mleko bardzo dobre
Zamiast jajka możesz użyć mieszanki mąki kukurydzianej/ziemniaczanej, wody, soli i/lub przypraw - konsystencja, jaka będzie Ci odpowiadać; wiadomo - im więcej wody, tym bardziej będzie rzadka. Rozumiem, że chodziło Ci tylko o zamiennik jajka Widziałam też w przepisach CZOS'a TAKIE ciasto do panierki - znajduje się tam jajko, ale myślę, że mogłabyś je pominąć lub zastąpić jedną z wymienionych przeze mnie mieszanek. Mam nadzieję, że sobie poradzisz/poradziłaś ^^
mozna zrobic w wielu przyprawach - na pocieszenie - bez panierki jest zdrowiej!!!!!!!!!! Ja robie tak - kroje na małe kawałeczki i posypuję solem, pieprzem, oregano, słodką papryką, majerankiem i ewentulanie wegetą lub przyprawą do grilla i smaże na oleju - pycha!!!!!!!pozdrawiam