Znam. Nawet mam ozdobną butelkę z tego browaru - około 1,2-2 l (nie pamiętam teraz), z metalowym uchwytem (uchem), zamykana jak kiedyś oranżada. Browar jest z okolic Turnova (a tam to już rzut beretem z Jeleniej)
A ja jeszcze uzupelnie o informacje o poszczegolnych rodzajach piwa ze zdjecia Bahusa:
1. tradycyjny "ležak" z obfita piana, o lagodnym, gorzkim smaku 2. oswezajace, z lekka goraczka, dobrze gasi pragnienie, polecane po wiekszym wysilku fizycznym poniewaz optymalnie dopelnia utracona energie 3. przyjemna goryczka, polecane do pieczeni i gulaszu 4. mocniejsze piwo, z wieksza zawartoscia alkoholu, moze zastapic aperitif 5. doskonale zrownowazony gorzki i slodki smak z delikatnym, karmelowym aromatem, typowym dla ciemnego piwa. Lubiany szczegolnie przez kobiety.
Ciekawe Bahus czy bedziesz mial takie same skojarzenia jak producent?
Powiem szczerze...tylko to ciemne piwo (brązowa etykietka) było w miarę dobre...powtarzam; w miarę !!!! Reszta to mocz wielbłąda chorego na nerki Bahus
Bo to taki browar Nova Paka...Przynajmniej tak śmieją się nasi czescy znajomi z ichniego piwa gorszej marki. Mnie akurat to piwo nie przeszkadzało - ale piłam je nie w Czechach tylko w Jeleniej Górze, nie z butelki tylko z dystrybutora - no i na masowej imprezie ulicznej - a wtedy inaczej smakuje.
dzisiaj syn mi przywiózł....jeszcze nie spróbowałem...zostawiam na sobotę...Znacie to piwo?
Bahus
Czeskie??? Slowackie??? A te procenty , to jak liczone, bo 13% to chyba w wino sie zamienilo???:))
Nie to nie procenty alkoholu.....to zawartość ekstraktu w procentach najmocniejsze z nich ma 6,0 % alkoholu.
Zawartość alkoholu na górze etykietki
Oki, ale z jakiego kraju???
Czechy
Nie bylam pewna:)
Znam. Nawet mam ozdobną butelkę z tego browaru - około 1,2-2 l (nie pamiętam teraz), z metalowym uchwytem (uchem), zamykana jak kiedyś oranżada.
Browar jest z okolic Turnova (a tam to już rzut beretem z Jeleniej)
A ja jeszcze uzupelnie o informacje o poszczegolnych rodzajach piwa ze zdjecia Bahusa:
1. tradycyjny "ležak" z obfita piana, o lagodnym, gorzkim smaku
2. oswezajace, z lekka goraczka, dobrze gasi pragnienie, polecane po wiekszym wysilku fizycznym poniewaz optymalnie dopelnia utracona energie
3. przyjemna goryczka, polecane do pieczeni i gulaszu
4. mocniejsze piwo, z wieksza zawartoscia alkoholu, moze zastapic aperitif
5. doskonale zrownowazony gorzki i slodki smak z delikatnym, karmelowym aromatem, typowym dla ciemnego piwa.
Lubiany szczegolnie przez kobiety.
Ciekawe Bahus czy bedziesz mial takie same skojarzenia jak producent?
Punkt 2 ma byc: z lekka goryczka /goraczki to mozna dostac dopiero po wypiciu wiekszej ilosci/
Bahus, jakie bylo to piwo????
Jak wypił wszystko na raz i sam, to chyba mu ciężko...Ewentualnie siedzi w toalecie albo biega co 20 minut
Ekkore, skad wiesz, ze wlasnie dlatego pytam????? To piwo ma "ludowa" nazwe podobna do tej co ew.teraz Bahus robi w toalecie!!!
Powiem szczerze...tylko to ciemne piwo (brązowa etykietka) było w miarę dobre...powtarzam; w miarę !!!! Reszta to mocz wielbłąda chorego na nerki
Bahus
Jestes okrutnie szczery:)))))))
Bo to taki browar Nova Paka...Przynajmniej tak śmieją się nasi czescy znajomi z ichniego piwa gorszej marki.
Mnie akurat to piwo nie przeszkadzało - ale piłam je nie w Czechach tylko w Jeleniej Górze, nie z butelki tylko z dystrybutora - no i na masowej imprezie ulicznej - a wtedy inaczej smakuje.
Z kija piwo najlepsze(czasem troche ochrzczone i wtedy mozna w clou posiedziec nieco dłużej;))I nie daj Boże z koncówki beczki!
Wiec ludowa nazwa sprawdza sie w 100 procentach. "RYCHLOSER " - mowi samo za siebie.