Forum

Kuchenne porady

Dieta przepisy

• Autor: MYSZA99 Data: 2009-10-09 15:07:30

Witam mam proźbę o pomoc w znalezieniu przepisów mój połówek załapał chorobę kierowców ma przykaz jeść lekkostrawne potrawy by nie było problemów z trawieniem i co tu ugotować na obiad oprócz gotowanego kurczaka rosołu?

• Autor: stokrotka390 Data: 2009-10-09 15:53:26

Witam bardzo serdecznie. Widze, ze nikt Ci nie chce pomoc, dlatego postanowilam sie odezwac. Moj sposob na diete zdrowa i lekkostrawnna to dieta rozlaczna. Nie chce przy tym stwierdzic, ze trzymam sie kurczowo wszystkich jej zasad. Po prostu zachowuje zasade zdrowego rozsadku i jak jestem zaproszona na przyjecie, nie wychylam sie. Z grubsza na czym to polega: wszystkie miesa jem z warzywami (oprocz ziemniakow, ktore to zastepuje marchewka), podobnie potrawy maczne, np. kluski i makarony, a takze ziemniaki tylko z warzywami (gotowanymi i surowkami). Przy czym zdrowsze sa warzywa gotowane na parze, a miesa duszone lub pieczone w piekarniku w folii.Mowiac obrazowo tradycyjny obiad dziele na dwie czesci i moge go zjesc w odstepie np. 2 godzin. Ulatwiam tym prace mojemu przewodowi pokarmowemu, a sama czuje sie zdrowiej i lzej.
    Zasade ta stosuje juz od wielu lat i nie mam problemu z przemiana materii, z utrzymaniem wagi i klopotami z zoladkiem.
    mam nadzieje, ze troche udalo mi sie Ci pomoc, zachecam do sprobowania. Pozdrawiam goraco i zycze milego konca tygodnia.

• Autor: babsy Data: 2009-10-09 18:00:54

Rok odchudzałam się pod okiem dietetyczki i ona też komponowała mi obiady wg. zasad diety rozłącznej. Nie wiem, czy to naprawdę coś daje, ale mi nie przeszkadzają posiłki złożone np. z mięsa i warzyw bez węglowodanów.
    Jeśli chodzi o potrawy lekkostrawne, to wujek gugiel chętnie Ci pomoże :). Generalnie chodzi o to, by było mało tłuszczu, potrawy pieczone, duszone lub gotowane (nie smażone), nieobciążone ciężkimi dodatkami (majonez, tłusta śmietana w dużych ilościach). Sądzę, że np. pieczony w rękawie kurczak (pierś) z sałatką caprese (pomidor z mozzarellą z odrobiną oliwy z oliwek) byłby ok :).

• Autor: Basiek75 Data: 2009-10-09 22:02:20

Zgadzam się z moją poprzedniczką dieta rozdzielna jest ok.Dodatkowo moje śniadanko składa się z płatków owsianych z rodzynkami są pyyyszne a przy tym codziennie bywam w wc.Polecam!!

• Autor: as Data: 2009-10-10 21:57:39

Co to jest choroba kierowców?

Przejdź do pełnej wersji serwisu