Forum

Kuchenne porady

Syrop klonowy - do czego używać?

  • Autor: ulla* Data: 2009-10-13 09:36:53

    Zakupiłam butelkę tego syropu, nawet nie wiem,jak smakuje,do czego dodawać,używać? Pewnie co niektórzy mają go w swojej kuchni,więc proszę o dwa słowa, o tym syropie.Dzięki.Ula

  • Autor: kasiqqq Data: 2009-10-13 09:46:41

    od kiedy pamietam zawsze w lodówce jest syrop klonowy, Używamy go do racuchów, naleśników oraz do french toast :)

  • Autor: nonka4 Data: 2009-10-13 10:14:31

    znalazłam jeszcze taki wątek:

    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=12120&post=12120

  • Autor: emma Data: 2009-10-13 10:42:56

    My używamy syropu klonowego przede wszystkim do pancakes (grubych, amerykańskich naleśników), ale również i do tych tradycyjnych:-)

  • Autor: ulla* Data: 2009-10-13 14:16:30

    Czy te pancakes robisz wg jakiegoś konkretnego przepisu? Zresztą też zajrzę do wyszukiwarki....

  • Autor: izabela_27 Data: 2009-10-13 11:27:50

    Desery,musli,naleśniki,gofry,można też użyć do herbaty i kawy zamiast cukru.

  • Autor: ośka Data: 2009-10-13 12:25:47

    jak smakuje? Słodko ;) Ja uzywam do potaw jak wyżej, ale oprócz tego dodaję odrobinę do jogurtu bałkańskiego i też pycha :)

  • Autor: skopolendra Data: 2009-10-13 12:56:31

    Ja uzywam syropu klonowego do marynowania ogorkow.Prosze oto przepis http://wielkiezarcie.com/recipe51212.htmlMozna rozcienczyc go odrobine z woda i smarowac np zeberka na 20 minut przed upeczeniem.

  • Autor: ulla* Data: 2009-10-13 14:17:43

    Muszę powiedzieć,że bardzo ciekawy przepis na te ogórki masz!!

  • Autor: ulla* Data: 2009-10-13 14:20:19

    Ogólnie dzięki za podpowiedzi,jak mogę zastosować owy syrop. Na początek zrobię naleśniki i gofry, dam też do herbaty...mmmm

  • Autor: kiki1101 Data: 2009-10-13 14:23:48

    do racuchow, nalesniow... ale nic nie przebije sernika z syropem klonowym, koniecznie sprobuj! :)

  • Autor: ulla* Data: 2009-10-13 14:47:21

    O!!! to masz jakiś przepis, ile tego syropu trzeba dać do takiego sernika tradycyjnego(sam twaróg bez spodów,)??

  • Autor: anna702 Data: 2009-10-13 17:10:40

    Jako slodzik do kawy, herbaty, do nalesnikow....

  • Autor: bezunia Data: 2009-10-13 17:30:32

    Ja najczęściej używam syropu klonowego do wszelkiego rodzaju placuszków,racuszków,nalesników,gorow a nawet obficie polewam nim lody!Pycha!Ostatnio robiłam żeberka wieprzowe na słodko i do glazury dodałam syrop.Pięknie sie zrumieniły w piekarniku i były paluszki lizać!

  • Autor: a. Data: 2009-10-13 18:19:33

    Syrop klonowy jest niezastąpiony do słodzenia nalewek ;)

  • Autor: skopolendra Data: 2009-10-13 18:34:06

    Bingo!!!

  • Autor: Jola 19 Data: 2009-10-13 20:25:50

    Dla mnie niezbędny do drożdżowych racuchów i owsianki:)

  • Autor: a. Data: 2009-10-13 23:26:40

    ;)

  • Autor: aventia Data: 2009-10-13 21:19:10

    Możesz też zrobić mufinki z syropem klonowym :) http://gotowanie.net.pl/index.php/przepis/deser/ciasta-ciasteczka/mufinki-z-syropem-klonowym.
    Są bardzo dobre :)

  • Autor: ursula Data: 2009-10-13 21:44:17

    witaj,
    wszystko jak wyzej,
    plus ja dodaje do slodkich ziemniakow, do orzechow pekan (takie na przekaske), do ananasa z grilla, do szynki, lososia lub kurczaka, do brukselki, lubie tez lody maple-pecan (z syropem i orzechami), ale ich nie robie, tylko kupuje (ale mozesz dodac do dobrych lodow waniliowych syrop klonowy i drobno pokrojone orzechy),
    pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu