Zakupiłam butelkę tego syropu, nawet nie wiem,jak smakuje,do czego dodawać,używać? Pewnie co niektórzy mają go w swojej kuchni,więc proszę o dwa słowa, o tym syropie.Dzięki.Ula
Ja uzywam syropu klonowego do marynowania ogorkow.Prosze oto przepis http://wielkiezarcie.com/recipe51212.htmlMozna rozcienczyc go odrobine z woda i smarowac np zeberka na 20 minut przed upeczeniem.
Ja najczęściej używam syropu klonowego do wszelkiego rodzaju placuszków,racuszków,nalesników,gorow a nawet obficie polewam nim lody!Pycha!Ostatnio robiłam żeberka wieprzowe na słodko i do glazury dodałam syrop.Pięknie sie zrumieniły w piekarniku i były paluszki lizać!
witaj, wszystko jak wyzej, plus ja dodaje do slodkich ziemniakow, do orzechow pekan (takie na przekaske), do ananasa z grilla, do szynki, lososia lub kurczaka, do brukselki, lubie tez lody maple-pecan (z syropem i orzechami), ale ich nie robie, tylko kupuje (ale mozesz dodac do dobrych lodow waniliowych syrop klonowy i drobno pokrojone orzechy), pozdrawiam
Zakupiłam butelkę tego syropu, nawet nie wiem,jak smakuje,do czego dodawać,używać? Pewnie co niektórzy mają go w swojej kuchni,więc proszę o dwa słowa, o tym syropie.Dzięki.Ula
od kiedy pamietam zawsze w lodówce jest syrop klonowy, Używamy go do racuchów, naleśników oraz do french toast :)
znalazłam jeszcze taki wątek:
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=12120&post=12120
My używamy syropu klonowego przede wszystkim do pancakes (grubych, amerykańskich naleśników), ale również i do tych tradycyjnych:-)
Czy te pancakes robisz wg jakiegoś konkretnego przepisu? Zresztą też zajrzę do wyszukiwarki....
Desery,musli,naleśniki,gofry,można też użyć do herbaty i kawy zamiast cukru.
jak smakuje? Słodko ;) Ja uzywam do potaw jak wyżej, ale oprócz tego dodaję odrobinę do jogurtu bałkańskiego i też pycha :)
Ja uzywam syropu klonowego do marynowania ogorkow.Prosze oto przepis http://wielkiezarcie.com/recipe51212.htmlMozna rozcienczyc go odrobine z woda i smarowac np zeberka na 20 minut przed upeczeniem.
Muszę powiedzieć,że bardzo ciekawy przepis na te ogórki masz!!
Ogólnie dzięki za podpowiedzi,jak mogę zastosować owy syrop. Na początek zrobię naleśniki i gofry, dam też do herbaty...mmmm
do racuchow, nalesniow... ale nic nie przebije sernika z syropem klonowym, koniecznie sprobuj! :)
O!!! to masz jakiś przepis, ile tego syropu trzeba dać do takiego sernika tradycyjnego(sam twaróg bez spodów,)??
Jako slodzik do kawy, herbaty, do nalesnikow....
Ja najczęściej używam syropu klonowego do wszelkiego rodzaju placuszków,racuszków,nalesników,gorow a nawet obficie polewam nim lody!Pycha!Ostatnio robiłam żeberka wieprzowe na słodko i do glazury dodałam syrop.Pięknie sie zrumieniły w piekarniku i były paluszki lizać!
Syrop klonowy jest niezastąpiony do słodzenia nalewek ;)
Bingo!!!
Dla mnie niezbędny do drożdżowych racuchów i owsianki:)
;)
Możesz też zrobić mufinki z syropem klonowym :) http://gotowanie.net.pl/index.php/przepis/deser/ciasta-ciasteczka/mufinki-z-syropem-klonowym.
Są bardzo dobre :)
witaj,
wszystko jak wyzej,
plus ja dodaje do slodkich ziemniakow, do orzechow pekan (takie na przekaske), do ananasa z grilla, do szynki, lososia lub kurczaka, do brukselki, lubie tez lody maple-pecan (z syropem i orzechami), ale ich nie robie, tylko kupuje (ale mozesz dodac do dobrych lodow waniliowych syrop klonowy i drobno pokrojone orzechy),
pozdrawiam