Forum

Zdrowie i uroda

Odciski !!

• Autor: malinka16 Data: 2009-10-15 13:58:27

Witam mojemu mężowi zrobiły sie niewielkie odciski na stopach,proszę o skuteczne sposoby pozbycia się tego problemu. Z góry dziekuję.

• Autor: bytomianka Data: 2009-10-15 15:00:51

Witaj! w aptece kupisz odpowiedni płyn do usuwania odcisków.

• Autor: crisen Data: 2009-10-15 20:00:37

Ja polecam krem do stóp Iria . Przy codziennym ,systematycznym używaniu odciski giną. Dobrze wmasować w każdy odcisk oraz w stopy.Ważne aby zastosować ten krem szybko jak się tylko zauważyło odcisk. Wypróbowane.

• Autor: malinka16 Data: 2009-10-15 21:24:27

W aptece polecono Plastry Compeed ,jeśli nie będzie po nich poprawy to sprubujemy z tym kremem.

• Autor: crisen Data: 2009-10-15 22:26:55

Zapmniałam napisać krem można kupić w sklepie zielarskim.

• Autor: Kasimo Data: 2009-11-01 15:59:29

Ja do tego celu stosuję maszynkę do stóp Scheller, ścina martwy, zrogowaciały naskórek w tym odciski. Działa lepiej niż pumex czy tarka. Dwa ostatnie bardzo nie higieniczne rozwiązania, zwłaszcza pumex.
    W Rossmanie jest spory wybór

• Autor: majolika Data: 2009-11-01 16:52:19

Mój wujo miał odciski.Raz na rok wybierał się do takiego specjalnego pana co usuwa odciski. Miał jakas taka bor-maszyne;)))Podobno było to bardzo skuteczne, ale nawet on nie potrafił ich wszystkich usunąć. Podobno trzeba je usunąć "do korzenia". Wtedy nie odrastają.
    Babcia mojej koleżanki miała psiaka -okropnego brzydaka, ale kochanego i łagodnego. Miała też bolący odcisk. Razu pewnego psina przyczaiła się i nagle...jednym skokiem zaatakowała odcisk i zaczepiwszy go ząbkiem..wyrwała i zeżarła;))))Odcisk więcej nie odrósł!
    Babcia o mało nie przypłaciła tego zawałem, ale odtąd nazywali go wszyscy...Kaszpirowski;))))

• Autor: mniamtom Data: 2009-12-03 17:48:57

Przyczyną powstawania odcisków na stopach jest oczywiście niewłaściwie dobrany rozmiar obuwia . Odciski na stopach można stosunkowo łatwo wyleczyć.
    Znacznie gorsze rokowania są w przypadku, gdy nosi się zbyt ciasny beret lub czapkę. Następstwa długotrwałego ucisku na głowę są nieuleczalne. 

• Autor: onlyred Data: 2009-12-03 17:55:42

Może jestem masochistką, ale ja swoje odciski po prostu wycinam.

• Autor: ewa28 Data: 2010-05-12 12:11:10

robiłam już wszystko i nic nie działa co mam robić do kogo mam się zgłosić żeby go usunąć/?????

• Autor: malinka16 Data: 2010-05-12 12:25:37

Witaj mojemu mężowi pomugł płyn do usuwania odcisków ABE .Smarował zawsze wieczorem,po 3,4 dniach sam sobie zyletką wycinał.Smarował wycinał,smarował wycinał.,tak chyba przez 2 tygodnie,nie pamiętam teraz.i pomogło.Na razarie ma spokój .

Przejdź do pełnej wersji serwisu