Ja polecam krem do stóp Iria . Przy codziennym ,systematycznym używaniu odciski giną. Dobrze wmasować w każdy odcisk oraz w stopy.Ważne aby zastosować ten krem szybko jak się tylko zauważyło odcisk. Wypróbowane.
Ja do tego celu stosuję maszynkę do stóp Scheller, ścina martwy, zrogowaciały naskórek w tym odciski. Działa lepiej niż pumex czy tarka. Dwa ostatnie bardzo nie higieniczne rozwiązania, zwłaszcza pumex. W Rossmanie jest spory wybór
Mój wujo miał odciski.Raz na rok wybierał się do takiego specjalnego pana co usuwa odciski. Miał jakas taka bor-maszyne;)))Podobno było to bardzo skuteczne, ale nawet on nie potrafił ich wszystkich usunąć. Podobno trzeba je usunąć "do korzenia". Wtedy nie odrastają. Babcia mojej koleżanki miała psiaka -okropnego brzydaka, ale kochanego i łagodnego. Miała też bolący odcisk. Razu pewnego psina przyczaiła się i nagle...jednym skokiem zaatakowała odcisk i zaczepiwszy go ząbkiem..wyrwała i zeżarła;))))Odcisk więcej nie odrósł! Babcia o mało nie przypłaciła tego zawałem, ale odtąd nazywali go wszyscy...Kaszpirowski;))))
Przyczyną powstawania odcisków na stopach jest oczywiście niewłaściwie dobrany rozmiar obuwia . Odciski na stopach można stosunkowo łatwo wyleczyć. Znacznie gorsze rokowania są w przypadku, gdy nosi się zbyt ciasny beret lub czapkę. Następstwa długotrwałego ucisku na głowę są nieuleczalne.
Witaj mojemu mężowi pomugł płyn do usuwania odcisków ABE .Smarował zawsze wieczorem,po 3,4 dniach sam sobie zyletką wycinał.Smarował wycinał,smarował wycinał.,tak chyba przez 2 tygodnie,nie pamiętam teraz.i pomogło.Na razarie ma spokój .
Witam mojemu mężowi zrobiły sie niewielkie odciski na stopach,proszę o skuteczne sposoby pozbycia się tego problemu. Z góry dziekuję.
Witaj! w aptece kupisz odpowiedni płyn do usuwania odcisków.
Ja polecam krem do stóp Iria . Przy codziennym ,systematycznym używaniu odciski giną. Dobrze wmasować w każdy odcisk oraz w stopy.Ważne aby zastosować ten krem szybko jak się tylko zauważyło odcisk. Wypróbowane.
W aptece polecono Plastry Compeed ,jeśli nie będzie po nich poprawy to sprubujemy z tym kremem.
Zapmniałam napisać krem można kupić w sklepie zielarskim.
Ja do tego celu stosuję maszynkę do stóp Scheller, ścina martwy, zrogowaciały naskórek w tym odciski. Działa lepiej niż pumex czy tarka. Dwa ostatnie bardzo nie higieniczne rozwiązania, zwłaszcza pumex.
W Rossmanie jest spory wybór
Mój wujo miał odciski.Raz na rok wybierał się do takiego specjalnego pana co usuwa odciski. Miał jakas taka bor-maszyne;)))Podobno było to bardzo skuteczne, ale nawet on nie potrafił ich wszystkich usunąć. Podobno trzeba je usunąć "do korzenia". Wtedy nie odrastają.
Babcia mojej koleżanki miała psiaka -okropnego brzydaka, ale kochanego i łagodnego. Miała też bolący odcisk. Razu pewnego psina przyczaiła się i nagle...jednym skokiem zaatakowała odcisk i zaczepiwszy go ząbkiem..wyrwała i zeżarła;))))Odcisk więcej nie odrósł!
Babcia o mało nie przypłaciła tego zawałem, ale odtąd nazywali go wszyscy...Kaszpirowski;))))
Przyczyną powstawania odcisków na stopach jest oczywiście niewłaściwie dobrany rozmiar obuwia . Odciski na stopach można stosunkowo łatwo wyleczyć.
Znacznie gorsze rokowania są w przypadku, gdy nosi się zbyt ciasny beret lub czapkę. Następstwa długotrwałego ucisku na głowę są nieuleczalne.
Może jestem masochistką, ale ja swoje odciski po prostu wycinam.
robiłam już wszystko i nic nie działa co mam robić do kogo mam się zgłosić żeby go usunąć/?????
Witaj mojemu mężowi pomugł płyn do usuwania odcisków ABE .Smarował zawsze wieczorem,po 3,4 dniach sam sobie zyletką wycinał.Smarował wycinał,smarował wycinał.,tak chyba przez 2 tygodnie,nie pamiętam teraz.i pomogło.Na razarie ma spokój .