Forum

Zdrowie i uroda

czerniak szczepionka

• Autor: eyta Data: 2009-10-16 13:35:47

Podobno w Poznaniu można się zaszczepic na czerniaka w sensie ,że robią szczepionka na tego czerniaka którego odnmiana jest w pacjencie.  Bardzo proszę o jakieś rady , leczenie ...przyjaciółka od wczoraj ma diagnozę i bardzo chciałabym jej pomóc przeżyć, by mogła córkę wychować i byc moją przyjaciółką!!! Pomóżcie proszę, piszcie cokolwiek wiecie. PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!

idę na nockę do pracy więc jeszcze chwilke tu będę ale weekend mam wolny i będę co chwilkę zaglądać.

• Autor: nonka4 Data: 2009-10-16 14:10:39

namiary na profesora ,który wynalazł szczepionkę:

prof. dr hab. Andrzej Mackiewicz
    tel.: (061) 8540665, e-mail: andrzej.mackiewicz@wco.pl
    Zakład Immunologii Nowotworów AM w Poznaniu

czytałam,że zastrzyki nie są do końca skuteczne, jednak lepsze to niz nic,zawsze trzeba mnieć nadzieję.
    Acha i szczepionkę bierze się raz w m-cu, do końca życia podobno, koszt ok 400 zł za zastrzyk.
    Powodzenia i dużo sił w walce z chorobą dla koleżanki.

• Autor: nonka4 Data: 2009-10-16 14:23:24

znalazłam jeszcze taki portal,
    ludzie tam rozmawiają ze soba ne temat czerniaka
    http://www.rynekzdrowia.pl/Onkologia/Czerniak-pokonany-przez-sklonowane-komorki,456,1,komentarze.html

a jeszcze..
    lekarz postawił koleżance diagnozę i co? nie zalecił leczenia..?!

• Autor: eyta Data: 2009-10-16 14:43:08

Ona wczoraj derbrała wynik, wycinali jej to na chirurgii plastycznej, lekarz na dzisiaj załatwił jej komisje onkologiczna i już wiem ,że ma zlecone usg pobranie wycinka z węzła chłonnego. Wiem,że te szczepionka nie jest skuteczna na 100% na moich rekach umarła dziewczyna lat 26 która szczepiła się nią, ale to zawsze coś, a nie ta beznadzieja. Koleżanka ma słaby dostęp do neta bo jest w trakcie rozwodu z mężem informatykiem, który okupuje jedyny w domu komputer....sypie się na całej linii od ponad roku walczy z rakiem swojej mamy...no nie idzie jej ostatnio, nie idzie...

• Autor: nonka4 Data: 2009-10-16 14:45:16

Trzymam kciuki!
    A Ty ją teraz wspieraj,bo tego jej potrzeba, nawet jak będzie mówiła,że nie.

• Autor: eyta Data: 2009-10-16 14:55:57

Wiesz , ona jest wysokospecjalizowaną pielęgniarką psychiatryczna i bardzo trudno ją wspierać , ale czynię to!  Jest moja przyjaciółką , od bardzo niedawna ale od początku wiedziałam, że to Ona, że w końcu poznałam kogoś kto mnie akceptuje , nie ocenia po powierzchowności i wogóle ehhh płaczę jak tylko pomyślę jak jest je ciężko.Dlatego też tak bardzo chcę jej pomóc . Kur... nie wierzę a chciałam  się modlić.

• Autor: Izuś Data: 2009-10-16 15:38:42

Polecam dwa- bardzo dobre moim zdaniem- fora onkologiczne, gdzie można uzyskac sporo informacji w w/w temacie-http://www.forum-onkologiczne.com.pl/ i prosalute (wpisać to drugie w google i wyskoczy- niestety jako tłuk informatyczny linkować nie umiem, a Młodego pod ręką niet). Powodzenia i wyrazy wsparcia dla przyjaciółki, mam nadzieję,że troszkę pomogłam. Iza

• Autor: nonka4 Data: 2009-10-16 15:58:25

http://www.forum-onkologiczne.com.pl/

• Autor: Izuś Data: 2009-10-16 16:17:45

I Bóg zapłać, dobra kobieto!

• Autor: nonka4 Data: 2009-10-16 15:59:51

Bóg czeka na wszystkie owieczki:)
    w sensie wiary- oczywiście.

Przejdź do pełnej wersji serwisu