Forum

Kuchenne porady

grzyby pasteryzowane w maśle

  • Autor: Ewik 13 Data: 2009-10-16 19:41:57

    Kochani pilnie poszukuję przepisu na  zakonserwowanie grzybów w maśle i do słoików.Może ktoś z Państwa zna taki przepis-pozdrawiam

  • Autor: nonka4 Data: 2009-10-16 20:01:20

    o maśle nie słyszałam. Moja mama to ze smalcem robi.

  • Autor: Jagoda B Data: 2009-10-17 21:26:24

    Witam.Ja grzyby robię w własnym sosie.Po oczyszczeniu wypłukam i daję go garnka gotuję bez wody mieszając żeby się nie przypaliły.Grzyby same puszczą wodę.Nie daję tłuszczu ani soli.Gdy woda wyparuje grzyby są usmarzone daję do słoiczków i pasteryzuję ok.30 minut,Tak robię grzybki już od 30 lat i zawsze mogę je do wszystkiego wykorzystać,Podsmarzam na masełku cebulkę i robię sosik bądż zupkę czy jajecznicę.Jeszcze mam grzybki w słoiczkach z tmtego roku i trzymią się dobrze.Pozdrawiam

  • Autor: Jagoda B Data: 2009-10-17 21:27:48

Przejdź do pełnej wersji serwisu