Witam.Ja grzyby robię w własnym sosie.Po oczyszczeniu wypłukam i daję go garnka gotuję bez wody mieszając żeby się nie przypaliły.Grzyby same puszczą wodę.Nie daję tłuszczu ani soli.Gdy woda wyparuje grzyby są usmarzone daję do słoiczków i pasteryzuję ok.30 minut,Tak robię grzybki już od 30 lat i zawsze mogę je do wszystkiego wykorzystać,Podsmarzam na masełku cebulkę i robię sosik bądż zupkę czy jajecznicę.Jeszcze mam grzybki w słoiczkach z tmtego roku i trzymią się dobrze.Pozdrawiam
Kochani pilnie poszukuję przepisu na zakonserwowanie grzybów w maśle i do słoików.Może ktoś z Państwa zna taki przepis-pozdrawiam
o maśle nie słyszałam. Moja mama to ze smalcem robi.
Witam.Ja grzyby robię w własnym sosie.Po oczyszczeniu wypłukam i daję go garnka gotuję bez wody mieszając żeby się nie przypaliły.Grzyby same puszczą wodę.Nie daję tłuszczu ani soli.Gdy woda wyparuje grzyby są usmarzone daję do słoiczków i pasteryzuję ok.30 minut,Tak robię grzybki już od 30 lat i zawsze mogę je do wszystkiego wykorzystać,Podsmarzam na masełku cebulkę i robię sosik bądż zupkę czy jajecznicę.Jeszcze mam grzybki w słoiczkach z tmtego roku i trzymią się dobrze.Pozdrawiam