Mam sporo winogron,zrobiłam już wino i myślę co by tu jeszcze wykombinować. Nazrywaliśmy za dużo i szkoda żeby się zmarnował.Soki odpadają bo nie ma u nas smakoszy.Może jakieś konfitury czy dżemik?nigdy tego nie robiłam-może macie jakieś propozycje lub porady...?
Mam sporo winogron,zrobiłam już wino i myślę co by tu jeszcze wykombinować. Nazrywaliśmy za dużo i szkoda żeby się zmarnował.Soki odpadają bo nie ma u nas smakoszy.Może jakieś konfitury czy dżemik?nigdy tego nie robiłam-może macie jakieś propozycje lub porady...?
http://wielkiezarcie.com/recipe26289.html zrobiłam kilka słoiczków,ale jeszcze nie było degustacji.
Poza tym był jadła,jadła i jadła......
Polecam dżemik winogronowo-jabłkowy alidab
http://wielkiezarcie.com/recipe26260.html
Też polecam ten dżemik:)Zrobiłam i jest pycha:)
Wypróbuję bo już mi po przeczytaniu do gustu przypadł.Dzięki
Ja polecam zrobić sok jest świetny do herbaty lub wody.Można też polewać nim budynie.