Forum

Gawędy o jedzeniu

Organizacja ulubionych....

• Autor: BlackOnion Data: 2009-10-21 17:39:52

Witam.
    Naszła mnie taka myśl.... Nie wiem jak inni uzytkownicy, ale ja mam pewien problem z 'ulubionymi' przepisami.
    A mianowicie, na przykład , przeglądam przepisy na zupy.... I znajduję wiele mnie interesujących i frapujących. Wkładam do ulubionych, by nie umknęły. Niestety , jak to w życiu, kilka z nich okazuje się być extra, część niestety wielkim zawodem jest (te akurat nie stanowią problemu - wystarczy je usunąć), a reszta czeka na wypróbowanie....
    I pojawia się pewna niedogodność - mianowicie te wypróbowane i extra mieszają się w ulubionych z tymi oczekującymi. Oczywiście jest na to rozwiązanie - w linuksie są tzw żółte karteczki na których można zanotować swoje uwagi ( nie wiem jak w windzie - ale pewnie też coś takiego istnieje ), ale nie jest to rozwiązanie wygodne i przyjazne w użytkowaniu.
    Stąd i moja prośba - czy nie udałoby się ulubionych podzielić na dwie części, umownie nazwę je "poczekalnią" i "moje ulubione"?
    Zbyszek
    Ps.Pozdrowienia dla twórców tego portalu - You Are the Best, the Better Then Other Rest

• Autor: zosiek Data: 2009-10-21 17:57:44

Popieram i przyłączam się całym sercem do Twojej prośby...Pozdrawiam.

• Autor: crisen Data: 2009-10-21 18:02:03

Witam ! Ja też przed momentem myślałam, iż mogł by być dodatkowy kwadracik/ lub coś innego/ gdzie zaznaczało by się przepisy które chce się wypróbować w 1-ej kolejności. Napewno też było by to wielkieudogodnienie bo w tym gąszczu trudo znależć to co się chce.
    Pozdrawiam.

• Autor: Pampas Data: 2009-10-21 18:26:55

Przecież takie kwadraciki do oznaczania są już w ulubionych. Można sobie nimi np. oznaczać te wykonane.
    Dodatkowo każdy przepis ma możliwość dołączenia własnej notatki, więc tu też można sobie jakieś informacje zapisać.
    Jest też możliwość przeszukiwania ulubionych.

• Autor: ekkore Data: 2009-10-21 18:40:09

Ale te kwadraciki nic nie zmieniają - nie ma opcji pokazuj tylko zaznaczone lub nie zaznaczone (np tak jak na forum z wiadomościami oznaczonymi ) - jakby co i tak trzeba przelecieć wszystko. chyba, że jestem taka ciemna masa i nie umiem korzystać
     Wyszukiwarka super - tylko jak znaleźć przepis, który wiem, że był niedawno po komentarzach (czyli wg ostatnio dodanych go nie znajdę)  -tyle, że nie wiem co zacz - ani tytułu, ani autora ani nawet działu, tylko, że był fajny.
    ja wiem, że to spore wymagania, nie koniecznie wykonalne - ale tak jakoś się marzy...

• Autor: rynia2 Data: 2009-10-21 18:27:10

Dobry pomysł,trochę by nam ulepszyło.

• Autor: as Data: 2009-10-21 21:36:26

Taki kwadracik jest. Wystarczy go za fajkować i widać że trzeba na niego zwrócić uwagę.

• Autor: emeska1974 Data: 2009-10-21 19:06:16

Dobrze byłoby też gdyby można ulubione podzielić na kategorie tak jak "moje" na przykład!!!!!!!

• Autor: emeska1974 Data: 2009-10-21 19:08:11

na przykład szukam ulubionej zupy i zapomnialam nazwy i musze przeszukać wszystkie ponad 100 ulubionych przepisów bo zapomnialam nazwe a zupa grzybowa np. nie nazywa się grzybowa tylko "pomysł......." to jest tylko przykład

• Autor: Pampas Data: 2009-10-21 20:08:20

No to już trzeba mieć pretensje do autora. Niestety nie da się stworzyć mechanizmów, które pomogą ominąć takie kwiatki.
    To co da teraz zrobić to dorobić ten filtr do pokazywania tylko oznaczonych o którym wspomniała ekkore.

• Autor: ekkore Data: 2009-10-21 21:55:46

super!

• Autor: BlackOnion Data: 2009-10-22 08:41:50

Tak, ten filtr byłby super i na pewno wiele by uprościł. Bravo Pampas i ekkore

• Autor: sanella* Data: 2009-10-21 21:40:19

Wejdz w moje- ustawienia, i tam zaznacz chaczykiem - ulubione w grupach:)

• Autor: urszulka Data: 2009-10-22 09:55:16

o tym samym myslałam dobry pomysł.

• Autor: as Data: 2009-10-21 21:26:50

w ustawieniach chyba od zawsze można ustawić by pokazywało w grupach a nie alfabetycznie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu