Witam. Naszła mnie taka myśl.... Nie wiem jak inni uzytkownicy, ale ja mam pewien problem z 'ulubionymi' przepisami. A mianowicie, na przykład , przeglądam przepisy na zupy.... I znajduję wiele mnie interesujących i frapujących. Wkładam do ulubionych, by nie umknęły. Niestety , jak to w życiu, kilka z nich okazuje się być extra, część niestety wielkim zawodem jest (te akurat nie stanowią problemu - wystarczy je usunąć), a reszta czeka na wypróbowanie.... I pojawia się pewna niedogodność - mianowicie te wypróbowane i extra mieszają się w ulubionych z tymi oczekującymi. Oczywiście jest na to rozwiązanie - w linuksie są tzw żółte karteczki na których można zanotować swoje uwagi ( nie wiem jak w windzie - ale pewnie też coś takiego istnieje ), ale nie jest to rozwiązanie wygodne i przyjazne w użytkowaniu. Stąd i moja prośba - czy nie udałoby się ulubionych podzielić na dwie części, umownie nazwę je "poczekalnią" i "moje ulubione"? Zbyszek Ps.Pozdrowienia dla twórców tego portalu - You Are the Best, the Better Then Other Rest
Witam ! Ja też przed momentem myślałam, iż mogł by być dodatkowy kwadracik/ lub coś innego/ gdzie zaznaczało by się przepisy które chce się wypróbować w 1-ej kolejności. Napewno też było by to wielkieudogodnienie bo w tym gąszczu trudo znależć to co się chce. Pozdrawiam.
Przecież takie kwadraciki do oznaczania są już w ulubionych. Można sobie nimi np. oznaczać te wykonane. Dodatkowo każdy przepis ma możliwość dołączenia własnej notatki, więc tu też można sobie jakieś informacje zapisać. Jest też możliwość przeszukiwania ulubionych.
Ale te kwadraciki nic nie zmieniają - nie ma opcji pokazuj tylko zaznaczone lub nie zaznaczone (np tak jak na forum z wiadomościami oznaczonymi ) - jakby co i tak trzeba przelecieć wszystko. chyba, że jestem taka ciemna masa i nie umiem korzystać Wyszukiwarka super - tylko jak znaleźć przepis, który wiem, że był niedawno po komentarzach (czyli wg ostatnio dodanych go nie znajdę) -tyle, że nie wiem co zacz - ani tytułu, ani autora ani nawet działu, tylko, że był fajny. ja wiem, że to spore wymagania, nie koniecznie wykonalne - ale tak jakoś się marzy...
na przykład szukam ulubionej zupy i zapomnialam nazwy i musze przeszukać wszystkie ponad 100 ulubionych przepisów bo zapomnialam nazwe a zupa grzybowa np. nie nazywa się grzybowa tylko "pomysł......." to jest tylko przykład
No to już trzeba mieć pretensje do autora. Niestety nie da się stworzyć mechanizmów, które pomogą ominąć takie kwiatki. To co da teraz zrobić to dorobić ten filtr do pokazywania tylko oznaczonych o którym wspomniała ekkore.
Witam.
Naszła mnie taka myśl.... Nie wiem jak inni uzytkownicy, ale ja mam pewien problem z 'ulubionymi' przepisami.
A mianowicie, na przykład , przeglądam przepisy na zupy.... I znajduję wiele mnie interesujących i frapujących. Wkładam do ulubionych, by nie umknęły. Niestety , jak to w życiu, kilka z nich okazuje się być extra, część niestety wielkim zawodem jest (te akurat nie stanowią problemu - wystarczy je usunąć), a reszta czeka na wypróbowanie....
I pojawia się pewna niedogodność - mianowicie te wypróbowane i extra mieszają się w ulubionych z tymi oczekującymi. Oczywiście jest na to rozwiązanie - w linuksie są tzw żółte karteczki na których można zanotować swoje uwagi ( nie wiem jak w windzie - ale pewnie też coś takiego istnieje ), ale nie jest to rozwiązanie wygodne i przyjazne w użytkowaniu.
Stąd i moja prośba - czy nie udałoby się ulubionych podzielić na dwie części, umownie nazwę je "poczekalnią" i "moje ulubione"?
Zbyszek
Ps.Pozdrowienia dla twórców tego portalu - You Are the Best, the Better Then Other Rest
Popieram i przyłączam się całym sercem do Twojej prośby...Pozdrawiam.
Witam ! Ja też przed momentem myślałam, iż mogł by być dodatkowy kwadracik/ lub coś innego/ gdzie zaznaczało by się przepisy które chce się wypróbować w 1-ej kolejności. Napewno też było by to wielkieudogodnienie bo w tym gąszczu trudo znależć to co się chce.
Pozdrawiam.
Przecież takie kwadraciki do oznaczania są już w ulubionych. Można sobie nimi np. oznaczać te wykonane.
Dodatkowo każdy przepis ma możliwość dołączenia własnej notatki, więc tu też można sobie jakieś informacje zapisać.
Jest też możliwość przeszukiwania ulubionych.
Ale te kwadraciki nic nie zmieniają - nie ma opcji pokazuj tylko zaznaczone lub nie zaznaczone (np tak jak na forum z wiadomościami oznaczonymi ) - jakby co i tak trzeba przelecieć wszystko. chyba, że jestem taka ciemna masa i nie umiem korzystać
Wyszukiwarka super - tylko jak znaleźć przepis, który wiem, że był niedawno po komentarzach (czyli wg ostatnio dodanych go nie znajdę) -tyle, że nie wiem co zacz - ani tytułu, ani autora ani nawet działu, tylko, że był fajny.
ja wiem, że to spore wymagania, nie koniecznie wykonalne - ale tak jakoś się marzy...
Dobry pomysł,trochę by nam ulepszyło.
Taki kwadracik jest. Wystarczy go za fajkować i widać że trzeba na niego zwrócić uwagę.
Dobrze byłoby też gdyby można ulubione podzielić na kategorie tak jak "moje" na przykład!!!!!!!
na przykład szukam ulubionej zupy i zapomnialam nazwy i musze przeszukać wszystkie ponad 100 ulubionych przepisów bo zapomnialam nazwe a zupa grzybowa np. nie nazywa się grzybowa tylko "pomysł......." to jest tylko przykład
No to już trzeba mieć pretensje do autora. Niestety nie da się stworzyć mechanizmów, które pomogą ominąć takie kwiatki.
To co da teraz zrobić to dorobić ten filtr do pokazywania tylko oznaczonych o którym wspomniała ekkore.
super!
Tak, ten filtr byłby super i na pewno wiele by uprościł. Bravo Pampas i ekkore
Wejdz w moje- ustawienia, i tam zaznacz chaczykiem - ulubione w grupach:)
o tym samym myslałam dobry pomysł.
w ustawieniach chyba od zawsze można ustawić by pokazywało w grupach a nie alfabetycznie.