Moja corka zazyczyla sobie wielkiego prostokatnego torta na swoje 17 urodziny.Biszkopty dzieki tutejszym przepisom wychodza mi dobre.Niestety to sa przepisy na okragle formy 24-26 cm.Ten chce upiec w duzej prostokatnej brytwance.A,ze bede to robic pierwszy raz to nie wiem czy mam podwoic produkty?A moze ktos z Was ma przepis na duzy,prostokatny biszkopt?Wielkie dzieki za kazda rade
To nie ma zadnego znaczenia w jakiej formie upieczesz biszkopt... Mozesz sprawdzic pojemnosc formy jednej i drugiej i wtedy zdecydowac z ilu jaj zrobic biszkopt. W moich przepisach znajdziesz dobry przepis na biszkopt a w artykulach szkoly gotowania odpowiedni artykul na ten temat, ze szczegolami.
To sobie oblicz, która powierzchnia (okrągła czy prostokątna ) jest większa i o ile. Należy obliczyć objętość czyli pole podstawy razy wysokość obu form i porównać wyniki.
Moja corka zazyczyla sobie wielkiego prostokatnego torta na swoje 17 urodziny.Biszkopty dzieki tutejszym przepisom wychodza mi dobre.Niestety to sa przepisy na okragle formy 24-26 cm.Ten chce upiec w duzej prostokatnej brytwance.A,ze bede to robic pierwszy raz to nie wiem czy mam podwoic produkty?A moze ktos z Was ma przepis na duzy,prostokatny biszkopt?Wielkie dzieki za kazda rade
To nie ma zadnego znaczenia w jakiej formie upieczesz biszkopt... Mozesz sprawdzic pojemnosc formy jednej i drugiej i wtedy zdecydowac z ilu jaj zrobic biszkopt. W moich przepisach znajdziesz dobry przepis na biszkopt a w artykulach szkoly gotowania odpowiedni artykul na ten temat, ze szczegolami.
Bardzo dziekuje za odpowiedz
To sobie oblicz, która powierzchnia (okrągła czy prostokątna ) jest większa i o ile. Należy obliczyć objętość czyli pole podstawy razy wysokość obu form i porównać wyniki.