Witaj.Ja nie widzę nic szczególnego w tym torcie, skromnym zdaniem powiem że dziewczyny na WŻ robią o wiele ciekawsze.A czy to dużo 500 zł za taki tort: dla jednych będzie to dużo dla drugich nie wszystko zależy od zasobności portfela.Pozdrawiam
Napisz proszę wiecej informacji o torcie )))).... jak średnica , rodzaj biszkoptu ( orzechowy , makowy ) .. i jakimi masami jest przełozony ..? Moim zdaniem jesli to " kasiowo - maragrynowa " masa z barwnikami i .. tradycyjny biszkopt to cena fiuu , fiuu !!!
witaj ja mialam tort z 3 masami był tez wysoki bo na 3 poziomy i do tego ciasta na stoł i dla gosci paczki i powiem ci ze dałam 600 zł za wszystko i nei był słotki był pycha
Ja dla córki wesele w sierpniu tego roku zamawiałam tort weselny. Piętrowy-3 piętra z bitą śmietaną pięknie udekorowany różami ważył ponad 6kg w cenie 70zł za kg i dodatkowo kaucja oczywiście zwrotna za piękny stojak na którym podano tort
Ja za tort placilam ok 280 zl. Skladal sie z 4 tortow o roznej srednicy i z roznymi masami (bita smietana z truskawkami, czekoladowa z wisniami w alkoholu, tiramisu a ta ostatnia to nie pamietam). Za ciasto na 100 osob plus goscince placilam ok 1000 zl. Goscincow bylo ok 35-40. W kazdym byl kawalek sernika, makowca, jablecznika, snikersa.
nie wiem czy to dużo, ja będę miała 4-ro warstwowy tort za 400 zł. Natomiast czy ten tort to będzie miał jakąś dekorację, bo ten na zdjeciu jest jak na weselny tort jest dośćgoły, i moim zdaniem brzydki. Ale to kwestia gustu..
Ja tez sie zgadzam z Wrobelkiem, u mnie byla inna sytuacja bo mialam kucharke ktora mi wszystko gotowala i piekla. Na Twoim miejscu zamowilabym tort z zaufanego zrodla, popytaj znajomych i rodzine na pewno beda znac takie osoby ktore zajmuja sie wypiekami. Mysle ze ten na zdjeciu zdecydowanie nie jest wart tylu pieniedzy.
Ja zamawiałam tort w cukierni dwupiętrowy, przepyszny zapłaciliśmy 200 zł. Cukiernia była polecona przez znajomych i pana wynajmującego salę ( znajomego męża ) . Okazał się piękny i przepyszny , tak dobrego wcześniej nie jadłam. Osobiście wolałabym zamówić w cukierni, wtedy mozesz np kupić mniejszy wcześniej do skosztowania.
Witaj-mnie sie wydaje troche drogo,ale to jeszcze zależy co tam jest w środku w nim,bo jeśli chodzi o dekorację to nikt się przy nim nie napracował.....też myslę,że powinnaś zrobić rozeznanie wśród znajomych,którzy już jedli torciki ze sprawdzonego zródła i może Ci coś by polecili,a jeszcze lepiej jak byś mogła zamówić coś małego na próbę i wówczas zdecydować.A może nawet nie zdajesz sobie sprawy,że jakaś WŻtowa 'tortowniczka' mieszka blisko Ciebie i upiekłaby jakies cudeńko-nie wiemy skąd jesteś przeciez (w profilu nie znalazłam)-może warto popytać...życze powodzenia i pozdrawiam serdecznie :)
a dla mnie ten tort jest piękny, taki w moim stylu :), cena rzeczywiście mogłaby być mniejsza, ale wizualnie super. Tylko przy tak prościutkim torcie wykonanie musi być "perfekt" bo wszystkie pomyłki i niedociągnięcia będą widoczne.
a dla mnie ten tort jest piękny, taki w moim stylu :), cena rzeczywiście mogłaby być mniejsza, ale wizualnie super. Tylko przy tak prościutkim torcie wykonanie musi być "perfekt" bo wszystkie pomyłki i niedociągnięcia będą widoczne.
Mój narzeczony mówi, że oszczędzamy na torcie i proponuje mi taki zwykły tort... Załamana jestem tym faktem. Już się ucieszyłam, że będę miała śliczny torcik.. nawet dzwoniłam do cukierni.. a on mi takiego psikusa robi.. eh... ci mężczyźni:(
Zwykły tort to jaki? Nie nazwany weselny i tym samym nie potrójnej czy poczwórnej ceny? Może będę złosliwa, przeglądam Twoje wątki i.... milczę ale tutaj juz musiałam coś powiedzieć. Żeby slub i przyjęcie weselne było niezapomniane wcale nie trzeba przepłacać i wywalać pieniędzy tylko dlatego,że z uwagi na słowo "ślub" dolicza sie ekstra kilka stówek do zwykłej ceny. Można zamówić naprawdę wspaniały tort "zwykły" tort o wiele bardziej reprezentatywny od tego. Slub i wesele nie będzie wcale lepsze i bardzie udane jesli wywalisz nie wiadomo ile pieniędzy na to.
racja! w 100% racja, a jak ktoś z WŻetowiczów zechce mieć "hawajski tort" jako ślubny (bo wątek stary) może zamówić w kwiaciarni podobną girlandę kwiatów upiętą na drucie, którą samodzielnie mu kucharka dopnie do na prawdę smacznego i nie drogiego tortu (Wtedy i girlanda i bukiet ślubny magą do siebie pasować, jak ktoś będzie miał taki kaprys)
Ja wielbiam bezy, ale masa cukrowa choć ładna, plastyczna i cuda można z niej wyczarować, to jednak mi w smaku nie pasuje.....
Według mnie ten tort jest ładny a kwiaty na nim to rzecz gustu, na pewno mogą być różne według uznania klienta. Wszystkie torty naciapane dużą ilością kremu nie podobają mi się. Co do ceny, mogła być mniejsza :) . Za podobny tort , może troszkę mniejszy zapłacilam 270 zł. Był z bitej śmietany w środku z kawałkami brzoskwiń - był pyszny.
To zależy z czym jest ten tort i jakie ma wymiary? Ja za taki tort jak na zdjęciu biorę 500 zł.Jest to tort o śr.40,30,20,20 i o 4 różnych smakach.Na zdjęciu smak:adwokat,ananas,wódka,wiśnia.Cały tort obłożony marcepanem.
Wg.mnie placi sie za to ze tort jest na wesele,nie ze wzglegu na wwartosci smakowe tortu.Oni na tym zarabiaja ,ze tort wyglada wizualnie pieknie ,a co w srodku to nie jest wazne.W opisie podane ze wykonczony masa podobna do marcepana.Warto poszukac poprzez znajomych.Zycze powodzenia na nowej drodze zycia.
Cena za ten tort - 500 zł to jakiś obłęd!!! Porcja tortu kosztuje 3,84 zł. Policzcie forumowicze sami (500zł : 130 porcji) i jeszcze dodatkowa opłata "za dekorację" i ta masa cukrowa na nim... ładna jest, ale szczególnie smaczna to ona nie jest, mówię to ja smakoszka bezików, czyli rzeczy na prawdę słodkich
500 zł za tort to rzeczywiście dużo, ale trzeba się z tym liczyć, że weselne torty mają takie ceny... Z tego co pamiętam to moja znajoma dała 700 zł i warto było, tort wyglądał cudownie i oczywiście smakował wyśmienicie.
Smak tortu ustala zamawiający, więc skoro był smaczny to zasługa już wiesz kogo
Poza tym torty weselne to z reguły torty piętrowe, często kilkupiętrowe (zależnie od liczby gości) więc jakby na to nie patrzeć jest to hurtowa sprzedaż tortów, więc powinno być taniej, a nie drożej. ileż to kasy z portfela może wyciągnąć magiczne słowo "ślub" czy "wesele", bo przecież nie robocizna czy składniki użyte do przygotowania tortów podnoszą cenę
ja za tort na 4 piętra zapłaciłam 200 zł był piękny. taki jak chciałam . z żywymi kwatami - róże bordo i ekri pasował w 100 procentach doo mojego bukietu i całego wystroju sali a w dodatku był pyszny. z bitą śmietaną - taki chciałam i wiśniowy oraz truskawkowy. ważył ok 9 kg
Właśnie się zastanawiam, czy wydawanie na taki TORT 500 zł to dużo? Jak uważacie?
Witaj.Ja nie widzę nic szczególnego w tym torcie, skromnym zdaniem powiem że dziewczyny na WŻ robią o wiele ciekawsze.A czy to dużo 500 zł za taki tort: dla jednych będzie to dużo dla drugich nie wszystko zależy od zasobności portfela.Pozdrawiam
Napisz proszę wiecej informacji o torcie )))).... jak średnica , rodzaj biszkoptu ( orzechowy , makowy ) .. i jakimi masami jest przełozony ..? Moim zdaniem jesli to " kasiowo - maragrynowa " masa z barwnikami i .. tradycyjny biszkopt to cena fiuu , fiuu !!!
witaj ja mialam tort z 3 masami był tez wysoki bo na 3 poziomy i do tego ciasta na stoł i dla gosci paczki i powiem ci ze dałam 600 zł za wszystko i nei był słotki był pycha
Użytkownik Kąsek napisał w wiadomości:
> Właśnie się zastanawiam, czy wydawanie na taki TORT 500 zł to dużo? Jak
> uważacie?
A jak wygląda ten tort? Może jakieś zdjęcie jego wstaw, podaj jego wagę.
Ja dla córki wesele w sierpniu tego roku zamawiałam tort weselny. Piętrowy-3 piętra z bitą śmietaną pięknie udekorowany różami ważył ponad 6kg w cenie 70zł za kg i dodatkowo kaucja oczywiście zwrotna za piękny stojak na którym podano tort
Ja za tort placilam ok 280 zl. Skladal sie z 4 tortow o roznej srednicy i z roznymi masami (bita smietana z truskawkami, czekoladowa z wisniami w alkoholu, tiramisu a ta ostatnia to nie pamietam). Za ciasto na 100 osob plus goscince placilam ok 1000 zl. Goscincow bylo ok 35-40. W kazdym byl kawalek sernika, makowca, jablecznika, snikersa.
nie wiem czy to dużo, ja będę miała 4-ro warstwowy tort za 400 zł. Natomiast czy ten tort to będzie miał jakąś dekorację, bo ten na zdjeciu jest jak na weselny tort jest dośćgoły, i moim zdaniem brzydki. Ale to kwestia gustu..
Zgadzam się z Wróbelkiem. Jeśli tort ma tak wyglądać, to zdecydowanie powiniem kosztować 200 - 250 zł, ale nie 500 zł.
Ja tez sie zgadzam z Wrobelkiem, u mnie byla inna sytuacja bo mialam kucharke ktora mi wszystko gotowala i piekla. Na Twoim miejscu zamowilabym tort z zaufanego zrodla, popytaj znajomych i rodzine na pewno beda znac takie osoby ktore zajmuja sie wypiekami.
Mysle ze ten na zdjeciu zdecydowanie nie jest wart tylu pieniedzy.
Moim zdaniem jest za cena wysoka. Ten tort ma byś na wesele, ale nie widac tego.
Ja zamawiałam tort w cukierni dwupiętrowy, przepyszny zapłaciliśmy 200 zł. Cukiernia była polecona przez znajomych i pana wynajmującego salę ( znajomego męża ) . Okazał się piękny i przepyszny , tak dobrego wcześniej nie jadłam. Osobiście wolałabym zamówić w cukierni, wtedy mozesz np kupić mniejszy wcześniej do skosztowania.
Witaj-mnie sie wydaje troche drogo,ale to jeszcze zależy co tam jest w środku w nim,bo jeśli chodzi o dekorację to nikt się przy nim nie napracował.....też myslę,że powinnaś zrobić rozeznanie wśród znajomych,którzy już jedli torciki ze sprawdzonego zródła i może Ci coś by polecili,a jeszcze lepiej jak byś mogła zamówić coś małego na próbę i wówczas zdecydować.A może nawet nie zdajesz sobie sprawy,że jakaś WŻtowa 'tortowniczka' mieszka blisko Ciebie i upiekłaby jakies cudeńko-nie wiemy skąd jesteś przeciez (w profilu nie znalazłam)-może warto popytać...życze powodzenia i pozdrawiam serdecznie :)
Mój narzeczony mówi, że oszczędzamy na torcie i proponuje mi taki zwykły tort...
Załamana jestem tym faktem. Już się ucieszyłam, że będę miała śliczny torcik.. nawet dzwoniłam do cukierni.. a on mi takiego psikusa robi.. eh... ci mężczyźni:(
Zwykły tort to jaki? Nie nazwany weselny i tym samym nie potrójnej czy poczwórnej ceny? Może będę złosliwa, przeglądam Twoje wątki i.... milczę ale tutaj juz musiałam coś powiedzieć. Żeby slub i przyjęcie weselne było niezapomniane wcale nie trzeba przepłacać i wywalać pieniędzy tylko dlatego,że z uwagi na słowo "ślub" dolicza sie ekstra kilka stówek do zwykłej ceny.
Można zamówić naprawdę wspaniały tort "zwykły" tort o wiele bardziej reprezentatywny od tego.
Slub i wesele nie będzie wcale lepsze i bardzie udane jesli wywalisz nie wiadomo ile pieniędzy na to.
racja! w 100% racja, a jak ktoś z WŻetowiczów zechce mieć "hawajski tort" jako ślubny (bo wątek stary) może zamówić w kwiaciarni podobną girlandę kwiatów upiętą na drucie, którą samodzielnie mu kucharka dopnie do na prawdę smacznego i nie drogiego tortu (Wtedy i girlanda i bukiet ślubny magą do siebie pasować, jak ktoś będzie miał taki kaprys)
Ja wielbiam bezy, ale masa cukrowa choć ładna, plastyczna i cuda można z niej wyczarować, to jednak mi w smaku nie pasuje.....
Moim zdaniem te lilie na torcie sa koszmarne
Według mnie ten tort jest ładny a kwiaty na nim to rzecz gustu, na pewno mogą być różne według uznania klienta. Wszystkie torty naciapane dużą ilością kremu nie podobają mi się. Co do ceny, mogła być mniejsza :) . Za podobny tort
, może troszkę mniejszy zapłacilam 270 zł. Był z bitej śmietany w środku z kawałkami brzoskwiń - był pyszny.
Tort weselny powinien być odpowiedni do potrzeb. I jeśli to możliwe najfajniejszy. ślub (teoretycznie) ma sie raz w życiu więc nie warto oszczędzać.
To zależy z czym jest ten tort i jakie ma wymiary?

Ja za taki tort jak na zdjęciu biorę 500 zł.Jest to tort o śr.40,30,20,20 i o 4 różnych smakach.Na zdjęciu smak:adwokat,ananas,wódka,wiśnia.Cały tort obłożony marcepanem.
Wg.mnie placi sie za to ze tort jest na wesele,nie ze wzglegu na wwartosci smakowe tortu.Oni na tym zarabiaja ,ze tort wyglada wizualnie pieknie ,a co w srodku to nie jest wazne.W opisie podane ze wykonczony masa podobna do marcepana.Warto poszukac poprzez znajomych.Zycze powodzenia na nowej drodze zycia.
Cena za ten tort - 500 zł to jakiś obłęd!!! Porcja tortu kosztuje 3,84 zł. Policzcie forumowicze sami (500zł : 130 porcji) i jeszcze dodatkowa opłata "za dekorację" i ta masa cukrowa na nim... ładna jest, ale szczególnie smaczna to ona nie jest, mówię to ja smakoszka bezików, czyli rzeczy na prawdę słodkich
500 zł za tort to rzeczywiście dużo, ale trzeba się z tym liczyć, że weselne torty mają takie ceny...
Z tego co pamiętam to moja znajoma dała 700 zł i warto było, tort wyglądał cudownie i oczywiście smakował wyśmienicie.
Smak tortu ustala zamawiający, więc skoro był smaczny to zasługa już wiesz kogo

Poza tym torty weselne to z reguły torty piętrowe, często kilkupiętrowe (zależnie od liczby gości) więc jakby na to nie patrzeć jest to hurtowa sprzedaż tortów, więc powinno być taniej, a nie drożej.
ileż to kasy z portfela może wyciągnąć magiczne słowo "ślub" czy "wesele", bo przecież nie robocizna czy składniki użyte do przygotowania tortów podnoszą cenę
ja za tort na 4 piętra zapłaciłam 200 zł był piękny. taki jak chciałam . z żywymi kwatami - róże bordo i ekri pasował w 100 procentach doo mojego bukietu i całego wystroju sali a w dodatku był pyszny. z bitą śmietaną - taki chciałam i wiśniowy oraz truskawkowy. ważył ok 9 kg