Forum

Kuchenne porady

Czy ok. 500 zł za taki tort to dużo?

• Autor: Kąsek Data: 2009-10-22 16:44:06

Właśnie się zastanawiam, czy wydawanie na taki TORT 500 zł to dużo? Jak uważacie?

• Autor: jola995 Data: 2009-10-22 17:06:51

Witaj.Ja nie widzę nic szczególnego w tym torcie, skromnym zdaniem powiem że dziewczyny na WŻ robią o wiele ciekawsze.A czy to dużo 500 zł za taki tort: dla jednych będzie to dużo dla drugich nie wszystko zależy od zasobności portfela.Pozdrawiam

• Autor: megi65 Data: 2009-10-22 18:12:37

Napisz proszę wiecej informacji o torcie )))).... jak średnica , rodzaj biszkoptu ( orzechowy , makowy ) .. i jakimi masami jest przełozony ..? Moim zdaniem jesli to " kasiowo - maragrynowa " masa z barwnikami  i .. tradycyjny biszkopt to cena fiuu , fiuu !!!

• Autor: MARTA84 Data: 2009-10-22 19:14:49

witaj ja mialam tort  z 3 masami był tez wysoki bo na 3 poziomy i do tego ciasta  na stoł  i dla gosci paczki i powiem  ci ze dałam 600 zł za wszystko i nei był słotki był pycha

• Autor: BEATA55555 Data: 2009-10-22 19:59:23

Użytkownik Kąsek napisał w wiadomości:
    > Właśnie się zastanawiam, czy wydawanie na taki TORT 500 zł to dużo? Jak
    > uważacie?

A jak wygląda ten tort? Może jakieś zdjęcie jego wstaw, podaj jego wagę.

• Autor: BEATA55555 Data: 2009-10-22 20:07:10

Ja dla córki wesele w sierpniu tego roku zamawiałam tort weselny. Piętrowy-3 piętra z bitą śmietaną pięknie udekorowany różami ważył ponad 6kg w cenie 70zł za kg i dodatkowo kaucja  oczywiście zwrotna za piękny stojak na którym podano tort

• Autor: madzia22r Data: 2009-10-22 19:59:27

Ja za tort placilam ok 280 zl. Skladal sie z 4 tortow o roznej srednicy i z roznymi masami (bita smietana z truskawkami, czekoladowa z wisniami w alkoholu, tiramisu a ta ostatnia to nie pamietam). Za ciasto na 100 osob plus goscince placilam ok 1000 zl. Goscincow bylo ok 35-40. W kazdym byl kawalek sernika, makowca, jablecznika, snikersa.

• Autor: Wróbelek Data: 2009-10-22 20:43:31

nie wiem czy to dużo, ja będę miała 4-ro warstwowy tort za 400 zł. Natomiast czy ten tort to będzie miał jakąś dekorację, bo ten na zdjeciu jest jak na weselny tort jest dośćgoły, i moim zdaniem brzydki. Ale to kwestia gustu..

• Autor: Aoede Data: 2009-10-22 21:20:23

Zgadzam się z Wróbelkiem. Jeśli tort ma tak wyglądać, to zdecydowanie powiniem kosztować 200 - 250 zł, ale nie 500 zł.

• Autor: gosiekb Data: 2009-10-23 00:26:43

Ja tez sie zgadzam z Wrobelkiem, u mnie byla inna sytuacja bo mialam kucharke ktora mi wszystko gotowala i piekla. Na Twoim miejscu zamowilabym tort z zaufanego zrodla, popytaj znajomych i rodzine na pewno beda znac takie osoby ktore zajmuja sie wypiekami.
    Mysle ze ten na zdjeciu zdecydowanie nie jest wart tylu pieniedzy.

• Autor: Justin Data: 2009-10-23 08:48:17

Moim zdaniem jest za cena wysoka. Ten tort ma byś na wesele, ale nie widac tego.

• Autor: asieksza Data: 2009-10-23 10:01:42

Ja zamawiałam tort w cukierni dwupiętrowy, przepyszny zapłaciliśmy 200 zł. Cukiernia była polecona przez znajomych i pana wynajmującego salę ( znajomego męża ) . Okazał się piękny i przepyszny , tak dobrego wcześniej nie jadłam. Osobiście wolałabym zamówić w cukierni, wtedy mozesz np kupić mniejszy wcześniej do skosztowania.

• Autor: agax Data: 2009-10-26 17:35:20

Witaj-mnie sie wydaje troche drogo,ale to jeszcze zależy co tam jest w środku w nim,bo jeśli chodzi o dekorację to nikt się przy nim nie napracował.....też myslę,że powinnaś zrobić rozeznanie wśród znajomych,którzy już jedli torciki ze sprawdzonego zródła i może Ci coś by polecili,a jeszcze lepiej jak byś mogła zamówić coś małego na próbę i wówczas zdecydować.A może nawet nie zdajesz sobie sprawy,że jakaś WŻtowa 'tortowniczka' mieszka blisko Ciebie i upiekłaby jakies cudeńko-nie wiemy skąd jesteś przeciez (w profilu nie znalazłam)-może warto popytać...życze powodzenia i pozdrawiam serdecznie :)

• Autor: Kinka Data: 2009-10-27 08:58:58

a dla mnie ten tort jest piękny, taki w moim stylu :), cena rzeczywiście mogłaby być mniejsza, ale wizualnie super. Tylko przy tak prościutkim torcie wykonanie musi być "perfekt" bo wszystkie pomyłki i niedociągnięcia będą widoczne.

• Autor: Kinka Data: 2009-10-27 09:00:35

a dla mnie ten tort jest piękny, taki w moim stylu :), cena rzeczywiście mogłaby być mniejsza, ale wizualnie super. Tylko przy tak prościutkim torcie wykonanie musi być "perfekt" bo wszystkie pomyłki i niedociągnięcia będą widoczne.

• Autor: Kąsek Data: 2009-10-28 11:58:32

Mój narzeczony mówi, że oszczędzamy na torcie i proponuje mi taki zwykły tort...
    Załamana jestem tym faktem. Już się ucieszyłam, że będę miała śliczny torcik.. nawet dzwoniłam do cukierni.. a on mi takiego psikusa robi.. eh... ci mężczyźni:(

• Autor: bea39 Data: 2009-10-28 16:38:52

Zwykły tort to jaki? Nie nazwany weselny i tym samym nie potrójnej czy poczwórnej ceny? Może będę złosliwa, przeglądam Twoje wątki i.... milczę ale tutaj juz musiałam coś powiedzieć. Żeby slub i przyjęcie weselne było niezapomniane wcale nie trzeba przepłacać i wywalać pieniędzy tylko dlatego,że z uwagi na słowo "ślub" dolicza sie ekstra kilka stówek do zwykłej ceny.
    Można zamówić naprawdę wspaniały tort "zwykły" tort o wiele bardziej reprezentatywny od tego.
     Slub i wesele nie będzie wcale lepsze i bardzie udane jesli wywalisz nie wiadomo ile pieniędzy na to.

• Autor: Mazba Data: 2011-01-20 09:06:45

racja! w 100% racja,  a jak ktoś z WŻetowiczów zechce mieć "hawajski tort" jako ślubny (bo wątek stary) może zamówić w kwiaciarni podobną girlandę kwiatów upiętą na drucie, którą samodzielnie mu kucharka dopnie do na prawdę smacznego i nie drogiego tortu (Wtedy i girlanda i bukiet ślubny magą do siebie pasować, jak ktoś będzie miał taki kaprys)

Ja wielbiam bezy, ale masa cukrowa choć ładna, plastyczna i cuda można z niej wyczarować, to jednak mi w smaku nie pasuje.....

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-10-29 02:20:57

Moim zdaniem te lilie na torcie  sa koszmarne

• Autor: mlena Data: 2009-10-29 08:04:21

Według mnie ten tort jest ładny a kwiaty na nim to rzecz gustu, na pewno mogą być różne według uznania klienta. Wszystkie torty naciapane dużą ilością kremu nie podobają mi się. Co do ceny, mogła być mniejsza :) . Za podobny tort , może troszkę mniejszy zapłacilam 270 zł. Był z bitej śmietany w środku z kawałkami brzoskwiń - był pyszny.

• Autor: rysio51 Data: 2009-11-04 15:52:00

Tort weselny powinien być odpowiedni do potrzeb. I jeśli to możliwe najfajniejszy. ślub (teoretycznie) ma sie raz w życiu więc nie warto oszczędzać.

• Autor: perelka66662 Data: 2011-01-18 21:25:40

To zależy z czym jest ten tort i jakie ma wymiary?
    Ja za taki tort jak na zdjęciu biorę 500 zł.Jest to tort o śr.40,30,20,20 i o 4 różnych smakach.Na zdjęciu smak:adwokat,ananas,wódka,wiśnia.Cały tort obłożony marcepanem.

• Autor: mary50 Data: 2011-01-19 22:07:39

Wg.mnie placi sie za to ze tort jest na wesele,nie ze wzglegu na wwartosci smakowe tortu.Oni na tym zarabiaja ,ze tort wyglada wizualnie pieknie ,a co w srodku to nie jest wazne.W opisie podane ze wykonczony masa podobna do marcepana.Warto poszukac poprzez znajomych.Zycze powodzenia na nowej drodze zycia.

• Autor: Mazba Data: 2011-01-20 08:54:46

Cena za ten tort - 500 zł to jakiś obłęd!!! Porcja tortu kosztuje 3,84 zł. Policzcie forumowicze sami (500zł : 130 porcji) i jeszcze dodatkowa opłata "za dekorację" i ta masa cukrowa na nim... ładna jest, ale szczególnie smaczna to ona nie jest, mówię to ja smakoszka bezików, czyli rzeczy na prawdę słodkich

• Autor: K-rin-k Data: 2011-01-21 14:11:15

500 zł za tort to rzeczywiście dużo, ale trzeba się z tym liczyć, że weselne torty mają takie ceny...
    Z tego co pamiętam to moja znajoma dała 700 zł i warto było, tort wyglądał cudownie i oczywiście smakował wyśmienicie.

• Autor: Mazba Data: 2011-01-25 08:35:05

Smak tortu ustala zamawiający, więc skoro był smaczny to zasługa już wiesz kogo

Poza tym torty weselne to z reguły torty piętrowe, często kilkupiętrowe (zależnie od liczby gości) więc jakby na to nie patrzeć jest to hurtowa sprzedaż tortów, więc powinno być taniej, a nie drożej.
    ileż to kasy z portfela może wyciągnąć magiczne słowo "ślub" czy "wesele", bo przecież nie robocizna czy składniki użyte do przygotowania tortów podnoszą cenę

• Autor: limetka81 Data: 2011-01-25 08:49:57

ja za tort na 4 piętra zapłaciłam 200 zł był piękny. taki jak chciałam . z żywymi kwatami - róże bordo i ekri pasował w 100 procentach doo mojego bukietu i całego wystroju sali a w dodatku był pyszny. z bitą śmietaną - taki chciałam i wiśniowy oraz truskawkowy. ważył ok 9 kg

Przejdź do pełnej wersji serwisu