Można zamrozić nawet z serem/ja mrożę/ , można zrobić krokiety z kapustą lub mięsem, można pokroić w paski i dodać do zupy pomidorowej czystej. Ktoś tutaj pisał, że mrozi puste naleśniki, ja wolę zamrażać z farszem.
Ja polecam tort naleśnikowy: ugotowane mięso z kurczaka przyprawić pikantnie, dodać sporo żółtego sera i sosu beszamelowego. Układać w tortownicy na zmianę placki i masę. Górę polać beszamelem i posypać serem - zapiec w piekarniku. podawać z sosem pomidorowym. Polecam, bardzo pyszne i efektowne.
Użytkownik kiki1101 napisał w wiadomości: > co zrobic z nadwyzka nalesnikow, jak je wykorzystac, co mozna wyczarowac?
Ja polecam zrobić pyszną szybką przekąskę :) lub danie na obiad czy kolację Tyle ile jest naleśników, to tyle przygotuj surowych parówek cienkich; owiń parówkę naleśnikiem, obtocz w panierce (jajko z przyprawami, bułka tarta); usmaż na oleju (podawać na ciepło, można polać keczupem) PRZEPYSZNE !! :)
ja kupiłam kiedys puszkę fasoli czerwonej w sosie cayen Bonduelle i tam z tyłu tej puszki jest przepis na naleśniki REWELACJA! Farsz robiony z parówek, cebulki, ogórka kiszonego do tego fasola w owym sosie. Jak pierwszy raz robilam to zjadłam sama całą patelnie farszu a męzowi postawiłam naleśniki z dżemem :P Na następny dzień juz kupilam 2 puszki . Polecam dla rodziny 4 osobowej kupic 2 puszki tej fasoli
co zrobic z nadwyzka nalesnikow, jak je wykorzystac, co mozna wyczarowac?
Z doświadczenia wiem, że naleśniki z serem można spokojnie zamrozić. :)
Można zamrozić nawet z serem/ja mrożę/ , można zrobić krokiety z kapustą lub mięsem, można pokroić w paski i dodać do zupy pomidorowej czystej. Ktoś tutaj pisał, że mrozi puste naleśniki, ja wolę zamrażać z farszem.
Ja czasami robię coś w rodzaju lasagne z naleśników. Pycha
czy mozesz zdradzic przepis?
Austriacy kroją czysty naleśnik w cienki makaronik i dodają do rosołu - zamiast makaronu.
http://wielkiezarcie.com/recipe9232.html
Ja polecam tort naleśnikowy: ugotowane mięso z kurczaka przyprawić pikantnie, dodać sporo żółtego sera i sosu beszamelowego. Układać w tortownicy na zmianę placki i masę. Górę polać beszamelem i posypać serem - zapiec w piekarniku. podawać z sosem pomidorowym. Polecam, bardzo pyszne i efektowne.
Użytkownik kiki1101 napisał w wiadomości:
> co zrobic z nadwyzka nalesnikow, jak je wykorzystac, co mozna wyczarowac?
Ja polecam zrobić pyszną szybką przekąskę :) lub danie na obiad czy kolację
Tyle ile jest naleśników, to tyle przygotuj surowych parówek cienkich;
owiń parówkę naleśnikiem, obtocz w panierce (jajko z przyprawami, bułka tarta);
usmaż na oleju (podawać na ciepło, można polać keczupem)
PRZEPYSZNE !! :)
ja kupiłam kiedys puszkę fasoli czerwonej w sosie cayen Bonduelle i tam z tyłu tej puszki jest przepis na naleśniki REWELACJA!
Farsz robiony z parówek, cebulki, ogórka kiszonego do tego fasola w owym sosie. Jak pierwszy raz robilam to zjadłam sama całą patelnie farszu a męzowi postawiłam naleśniki z dżemem :P Na następny dzień juz kupilam 2 puszki . Polecam dla rodziny 4 osobowej kupic 2 puszki tej fasoli