Witam wszystkich, mam pytanko zwiazane z robieniem jogurtu domowego wiem ze mozna zrobic z mleka i jogurtu.Czy ktos probowal robic z mleka sojowego z jogurtem ??? Jesli tak prosze bardzo o przepis.
Znalazlam taki przepis:1 szklanka mleka sojowego1 lyzka bialego jogurtuWymieszac sojowe mleko z bialym jogurtem, zagrzac na 40 stopni, wlac do termosu i pozostawic do nastepnego dnia.Przed jedzeniem wstawic na godzine do lodowki.Do przygotowania nastepnej porcji pozostawic 1 lyzke sojowego jogurtu.Nie robilam, nie wiem jak smakuje. Wyprobuj i napisz!Pozdrawiam.
Dzieki za przepis ja napewno sprobuje go zrobic dzisiaj bo akurat mam mleko sojowe,dam znac czy wyszlo.
olenka, pamietam, ze kiedys gdzies widzialam Twoj przepis na twarog z maslanki, nie moge go niestety nigdzie znalazc,mozesz mi pomoc, prosze???
Nie mialam przepisu na taki serek, niestety nie moge pomoc.
Jogurt zrobilam dzis z kubka jogurtu naturalnego oraz mleka sojowego o smaku wanilii. Wyszedl super jogurt polecam.
Witam wszystkich, mam pytanko zwiazane z robieniem jogurtu domowego wiem ze mozna zrobic z mleka i jogurtu.
Czy ktos probowal robic z mleka sojowego z jogurtem ??? Jesli tak prosze bardzo o przepis.
Znalazlam taki przepis:
1 szklanka mleka sojowego
1 lyzka bialego jogurtu
Wymieszac sojowe mleko z bialym jogurtem, zagrzac na 40 stopni, wlac do termosu i pozostawic do nastepnego dnia.
Przed jedzeniem wstawic na godzine do lodowki.
Do przygotowania nastepnej porcji pozostawic 1 lyzke sojowego jogurtu.
Nie robilam, nie wiem jak smakuje. Wyprobuj i napisz!
Pozdrawiam.
Dzieki za przepis ja napewno sprobuje go zrobic dzisiaj bo akurat mam mleko sojowe,dam znac czy wyszlo.
olenka, pamietam, ze kiedys gdzies widzialam Twoj przepis na twarog z maslanki, nie moge go niestety nigdzie znalazc,mozesz mi pomoc, prosze???
Nie mialam przepisu na taki serek, niestety nie moge pomoc.
Jogurt zrobilam dzis z kubka jogurtu naturalnego oraz mleka sojowego o smaku wanilii. Wyszedl super jogurt polecam.